Naar het einde van het jaar 2022 gaand

2022 is mij wel een jaar geweest. Wat niemand ooit had kunnen denken is toch zeker niet gebeurd!
Na zovele jaren zonder enige onderlinge landen oorlog werd er opnieuw een landen conflict tot een oorlog gebracht waarbij men zelfs enkele ogenblikken had waar men schrik had voor een Derde Wereldoorlog. Zo ver is het gelukkig nog niet gekomen, maar wij houden wel ons hart vast.

Er zijn heel wat mensen die denken dat gelovigen zich van de wereld afzonderen en niet begaan zijn met wat er rondom hen gebeurd. Maar dat is onterecht.

Ik ben er van overtuigd, dat ook willen wij deze wereld niet toebehoren, dat wij er onlosmakelijk mee verbonden zijn. Wij kunnen ons gewoon weg er niet uit weg halen zonder dood te gaan. Dus zolang wij leven moeten wij het doen met deze wereld, terwijl wij toch onze hoop blijven stellen op een heel andere en betere wereld.

De Bijbel raad ons aan goed voorbereid te zijn, maar om ook tijdens de periode voor het einde der tijden ons voor onze naaste en de omgeving in te zetten. Ook al willen velen niet inzien dat het met het milieu slecht gaat moeten wij er ons van bewust zijn. Hiertoe doet de nu op WordPress geplaatste “Our World” een poging om te laten zien hoe er kan aan gewerkt worden en waarom het niet ‘vijf voor twaalf’ is maar eigenlijk al ‘vijf na twaalf’. Op “Some View on the World” kan u namelijk regelmatig berichten onder ogen krijgen, hoe het gaat met de natuur en hoe mensen er aan werken om ze te beschermen.

Niet van deze wereld zijnde willen wij haar ook niet toebehoren. Maar ook al behoren wij God en Christus toe, zal de wereld ons niet los laten en ons bij allerlei zaken betrekken. Juist door heel bewust te zijn van de gevaren van deze wereld gaan wij ons juist sterker kunnen opstellen. Daarom is het zo belangrijk om goed te beseffen wat er allemaal in de wereld gebeurd. Zo zullen wij ook bij tijds de tekenen van de tijd en tekenen van God kunnen gaan herkennen. Ook door een goed beeld te hebben van wat er in de wereld gebeurt, zullen wij kunnen inzien hoe dat alles in de lijnen van Gods Plan valt. Terwijl wij hier op deze aarde zijn moeten wij beseffen dat wij die aarde maar in bruikleen hebben gekregen en dat wij er voor zorg moeten dragen. Op “From Guestwriters” en “Some View on the World” plaatsen wij regelmatig artikelen om tot een hulp te zijn tot een betere verstandhouding met mens en natuur.

Dat die mensen er niet veel goeds van bakken, moet ons er niet toe brengen om er helemaal niets van te weten. Er gebeurt echter zo veel in de wereld dat wij dat niet allemaal makkelijk kunnen volgen. Hiertoe is de WordPress websiteEnige Kijk op de Wereld” in het leven geroepen.

Er gebeurt veel te veel in de wereld om alles persoonlijk goed op te volgen. Daarom heb ik mij geabonneerd op enkele kranten en enkele schrijvers samengebracht om voor u een selectie te brengen van het belangrijkste nieuws van de dag en week, alsook om een kijk te geven hoe het met onze aarde is gesteld en hoe wij er mee moeten leven.

Naast de vele artikelen die een verslag uitbrengen over het politiek en economisch gebeuren zal u op “Some View on the World” ook sociaal en kerkelijk nieuws kunnen vinden, alsook artikelen waarin dieper wordt ingegaan op ‘God en gebod‘ of de essentiële ethische en Joods-Christelijke waarden plus meerdere punten van het geloof.

Weet echter ook dat om al mijn websites te onderhouden en te voorzien van de nodige teksten dat dit niet enkel veel tijd en energie vergt, maar ook heel wat kost. Daarom durf ik hier ook te vragen of u niet eens wil nadenken over het financieel bijdragen, zodat wij toch een tegemoetkoming in de onkosten kunnen vinden.

In iedere geval hoop ik dat wij op de ingeslagen weg zullen kunnen blijven voort gaan. Daarom nodig ik u van ganser harte uit om ook “Some View on the World” regelmatig komen te bezoeken of om u op de berichtgeving in te schrijven.

Verder wens ik u een mooi einde jaar en een 2023 om naar uit te kijken.


Indien u ons wenst te steunen zijn bijdragen op bankrekening
BE37 9730 6618 2528, BIC ARSPBE 22
altijd welkom.

+

Voorgaande

Niemand leeft voor zichzelf

Kunnen focussen in een hectische tijd

Eerste gedachte voor vandaag “De wereld is misschien slecht” (16 januari)

Toekomstverwachting nog steeds onder vuur

Voorbereiden op moeilijke tijden die op ons af kunnen komen

De nacht is ver gevorderd 3 Studie 1 Zijn het de laatste dagen? 2 Wat betekent dit alles?

De nacht is ver gevorderd 4 Studie 1 Zijn het de laatste dagen? 3 Hoe pakken we het aan?

De nacht is ver gevorderd 18 Studie 3 Lessen uit het verleden 7 Conclusie

De nacht is ver gevorderd 19 Studie 4 Wat te doen

De nacht is ver gevorderd 22 Studie 4 Nu actueel: Nut van tekenen

De nacht is ver gevorderd 24 Studie 4 Zorg voor de naaste

De nacht is ver gevorderd 25 Slot

Tekenen der Laatste Dagen

Een goddelijk Plan #4 Beloften

Gedachte voor vandaag: Wakker blijven

Gedachte voor vandaag: Tijd voor God kunnen plaatsen

++

Aanvullende lectuur

 1. Activiteiten in dit leven nagaan
 2. Betrachting van “Enige Kijk op de Wereld”
 3. Uitkijkend naar 2017 en aankomende tijden
 4. In deze oorlogsdreigingstijden
 5. Moeten Christenen over zich heen laten walsen
 6. Zorg dragen voor moeder natuur (Our World) = Zorg dragen voor moeder natuur (Some View on the World)
 7. Opbouw van verleden naar toekomst
 8. Macht van het verkeerdlopende
 9. Is er wel belang voor persoverzichten – of Krijgt frustratie mij klein
 10. Niet gebonden door labels maar vrij in Christus
 11. Een wachter die het zwaard ziet komen
 12. Een boekrol van leven en dood
 13. Doemdagscenarios

Over Marcus Ampe

Retired dancer, choreographer, choreologist Founder of the Dance impresario office and archive: Danscontact-Dansarchief plus the Association for Bible scholars, the Lifestyle magazines "Stepping Toes" and "From Guestwriters" and creator of the site "Messiah for all". - Gepensioneerd danser, choreograaf, choreoloog. Stichter van Danscontact-Dansarchief plus van de Vereniging voor Bijbelvorsers, de Lifestyle magazines "Stepping Toes" en "From Guestwriters" en maker van de site "Messiah for all".
Dit bericht werd geplaatst in Aankondiging, Geschiedenis & Gebeurtenissen, Levensvragen, Publikaties, Wereld en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Laat een Reactie achter - Leave a Reply

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.