In moeilijke tijden

Vandaag blijken heel wat mensen met moeilijkheden te zitten, voornamelijk teweeggebracht door het coronavirus Covid-19 en de daarbij gaande opgelegde maatregelen met haar vele beperkingen.

De Belgische Broeders in Christus of Belgische Christadelphians hebben het de laatste maanden ook niet zo makkelijk gehad. Voor de coronacrisis was er het wegvallen van de ecclesiaruimte te Leuven, waar die prachtige ruimte werd omgebouwd tot een Starbucks en een Kentucky Fried Chicken restaurant. Het betekende een zoektocht naar een nieuwe gebedsruimte, die we tot nog toe niet gevonden hebben. Sinds maart vorig jaar zijn de mogelijke vergaderruimten niet meer bereikbaar en hebben de Christadelphians wereldwijd verkozen om virtuele diensten te houden, met niet weinig succes. Ook bij ons valt het op dat onze zondagdienst nu door veel meer families worden bij gewoond. Het is nu voor ouderen, zieken en heel jonge families met kleine kinderen nu heel wat makkelijker om even vrij te maken voor een Bijbelstudie of voor een eredienst.

Tijdens de coronaperiode stonden wij niet stil. Ook al vonden er geen diensten plaats in levenden lijve, gingen de diensten online nog intensiever door dan voor corona.
Vele van onze leden hielden zich ook bezig met opvang van daklozen, vluchtelingen, bejaarden en diegenen die in quarantaine weren en hulp nodig hadden, voor verzorging of boodschappen. Ook hielpen wij mee bij kaartjes zendingen om ouderen in de zorgtehuizen op te fleuren en hielden baksessies voor het zorgpersoneel zo dat zij ook eens lekker verrast konden worden.

Naast ons trimestrieel tijdschrift kwamen er nu nog andere zendingen bij die onze factuur, die al erg in het rood stond nog verder in het rood duwde. Tijdens onze diensten doen wij wel nooit ophalingen, maar door mensen in levende lijve te zien konden sommigen toch al bepaalde kosten vergoeden. Nu is dat wel wat uitgebleven en zitten wij op erg veel zwart zaad (of in de rode cijfers).

In deze tijden vol van beperkingen langs meerdere kanten, hebben wij de moed bijeengeraapt om ons toch nog beter te profileren en mensen proberen te bereiken die ons nog niet kennen net als nog onvoldoende op de hoogte zijn van de naderende tijden waarbij wij hoopvol uitkijken naar de terugkomst van Jezus Christus, die het licht en het leven is. Sinds 1 februari brengen wij als Belgische Broeders in Christus nog een WordPress platform waar wij ons werk verder kunnen toelichten en de Blijde Boodschap verder kunnen uitsturen via het internet.

Het is niet bepaald onze gewoonte om achter geld te vragen, maar dit maal willen wij toch nog eens beroep doen op uw welwillendheid om ons werk mee verder te helpen voortzetten.

Ook al zijn het geen florissante tijden willen wij hoop brengen en mensen laten zien dat er veel betere tijden in aantocht zijn. Graag blijven wij dan ook verder het Goede Nieuws verkondigen. En U kan ons daarbij helpen

°°°

Financiële steun is steeds welkom op Argenta Bank: BE37 9730 6618 2528 met melding: “Werking Belgische Christadelphians” of “Steun voor Belgische Christadelphians“.

*Donatie voor de werking van geloofsverkondiging via PayPal*

Vindt verder ook de Verwelkoming en uitnodiging tot de WordPress site van de Broeders in Christus.

++

Aanvullende artikelen

  1. Opbouw van een ecclesia en verbonden kosten
  2. Onkosten
  3. Bijdrage of contributie
  4. Een terugblik op Christadelphianisme en de Broeders in Christus in België
  5. Op weg naar een nieuw seizoen
  6. Bij de opening van het seizoen 2018-2019
  7. 2019-2020-2021 Twee seizoenen vol veranderingen #1
  8. 2019-2020-2021 Twee seizoenen vol veranderingen #2
  9. 2019-2020-2021 Twee seizoenen vol veranderingen #3 Virtuele bijeenkomsten
  10. Kerkgebeuren voor 2020
  11. Start tijdens tijden vol beperkingen
  12. Kan er niet wat extra geld gedrukt worden

+++

Aanverwante lectuur

  1. Een kerkdienst zonder kerkgangers?
  2. De HEER regeert – ook tijdens de corona-crisis
  3. ‘Geef Mij je angst!’ – over Jezus en de corona-storm
  4. Kerkdienst met poes
  5. Corona-dienst
  6. Kerkdiensten
  7. ‘Krijgen we ze weer terug?’
  8. Oordeel niet te makkelijk over mensen die nog niet naar de kerk komen
  9. Vroom ijdel gebruik van de naam des HEREN
  10. Alleen de Náám al!
  11. Eeuwigheidszondag
  12. Bijzondere Top 2000 kerkdienst in de Vredeskerk
  13. Bonifatiuskerk Vries gaat ook online met Kerst
  14. Top 2000 kerkdienst gaat online door
  15. Achtergrond: Wie neemt de voorsprong tijdens en na de coronacrisis?
  16. Feest op afstand
  17. Toenemende verwarring over aantal zangers in de kerk
  18. Geen zin want zelf zoveel te doen

Over belgischebroedersinchristus

Genootschap van de Broeders en Zusters in Christus, of Christadelphians, in België.
Dit bericht werd geplaatst in Aankondiging, Broeders, Christadelphian, Christen zijn, Geschiedenis & Gebeurtenissen, Kerkopbouw, Levensvragen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.