Coronatijd om na te denken en te werken aan een goede relatie met God

In deze tijden van Corona hebben veel mensen thuis moeten blijven en van daar uit moeten werken of zaten zelfs zonder werk, op Economische Werkloosheid.

Dat gebonden zijn aan de eigen omgeving heeft meerdere mensen ook tijd gegeven om na te denken over heel wat dingen. Wat te doen in het leven en waar men staat sinds zijn bestaan. Meerderen dachten over hun leven na, maar ook of het mogelijk kan zijn dat daar Iemand achter zit.

Velen zijn echter wel liefst eigen baas in huis en bepalen liefst alles zelf. Dat er een (geheim) bovennatuurlijk Wezen zou zijn dat hun leven zou bepalen, vinden zij niet lekker.
Op bepaalde gebieden van ons leven willen we zelf de baas zijn. We willen ons eigen leven leven en ons leven niet laten bepalen door wie of wat dan ook. Eigenlijk hebben we liever dat God aan de ene kant van het hek blijft en wij aan de andere kant.

Toch werkt het niet zo. Het leven gat ook niet altijd hoe wij het zouden willen. Met momenten zouden we het ook anders gedaan hebben dan het eigenljjk verlopen is. Dikwijls proberen we ons leven in een bepaald stramien te leiden.

Zij die een god of God kennen vragen soms ook nog een zegen over hun doen en laten. Hierbij vragen weinigen zich af of hun doen en laten wel volgens die God gebeurt. Is uw handelen dan ook Gods manier? Dikwijls plaatsen wij onszelf wel erg vaak naast of misschien zelfs boven God in bepaalde zaken.

Een relatie met God kan enkel opgebouwd worden als men Hem erkend en van Hem wil houden. Hiertoe, om een goede relatie op te bouwen met die Almachtige moet men erkennen dat Hij van ons houdt en ons wil kennen. Dit moet ook andersom gelden. Wanneer we werkelijk van hem houden en een relatie met Hem willen hebben, moeten wij dat aan Hem kenbaar maken, maar ook aan anderen durven zeggen.

Als wij moeite doen om Hem beter leren te kennen en bereid zijn om tot Hem te naderen,  zal Hij ook nader tot ons komen.  Iemand leren kennen kan slechts wanneer we contact  met elkaar hebben.  Hoe meer intiem contact, des te meer we Hem ook leren kennen.

Als we Hem werkelijk willen leren kennen en ontdekken dat God een bepaalde visie op zaken heeft dan willen we ons leven aanpassen aan dat wat Hij ons te zeggen heeft.  Namelijk willen we Hem toch geen verdriet  doen.

Terwijl wij Jehovah God verder leren kennen moeten wij inzien dat wij onze oude persoonlijkheid moeten durven opzij zetten en groeien naar een hernieuwd “ik”.

Het loslaten van oud zeer is wellicht het moeilijkste in het leven. Dat geen wat anderen ons aangedaan hebben kunnen we vaak maar moeilijk overgeven en vergeven, vergeten is al helemaal iets waar we moeite mee hebben. Vaak willen we vergelding voor datgene wat anderen ons aan gedaan hebben. Maar met onze nieuwe persoonlijkheid gaan wij vergevingsgezind liefde geven aan anderen. Wij hebben namelijk een prachtig voorbeeld van hoe wij ons tegenover anderen en tegenover God moeten gedragen.

Wanneer we Gods zoon, Jezus Christus kennen, weten we dat hij ons heeft vergeven en leren we om ook anderen te vergeven. Dat is niet altijd zo makkelijk, maar het is vast en zeker mogelijk. Dikwijls worden zaken extra moeilijk wanneer we tot de conclusie komen dat anderen niet werkelijk bereidt zijn hun fouten aan ons toe te geven. Vergeven wordt dan haast onmogelijk. In ieder geval schaadt het de relatie met die ander, maar ook onze relatie met de Oppermachtige Soevereine Heer.

God nodigt ons uit om tot Hem te komen. Het is aan ons om aan Zijn oproep tegemoet te komen. Goede of slechte tijden, laat ons Hem herkennen en liefhebben.

 

+

Voorgaande

Redding, vertrouwen en actie in Jezus #2 Te Doen

Relatie met God gaat twee kanten op

Overdenking: Gemeenschap met de Vader en met Zijn Zoon Jezus Christus

Voorbeelden voor een te volgen weg

Een Vader Die ons heeft uitgenodigd om zich bij Zijn familie aan te sluiten

Gods vergeten Woord 15 Schepping 7 Vreze des Heren

++

Aanvullende lectuur

 1. Corona tijd, slechte, goede en betere tijden
 2. Vergeven
 3. Moeilijkheid om te vergeven
 4. Genoegdoening
 5. Zeker zijnde van Bevrijding
 6. Heeft Bijbel voor de mens van vandaag nog betekenis
 7. Door genade van God tot geloof komen
 8. Wat te doen om een kind van God te worden
 9. Begrijpend zingen: Psalm 19 De hemelen vertellen Gods eer
 10. Vertrouwen, Geloof, Roepen en Toeschrijving aan Jehovah #14 Gebed #12 De andere naam
 11. Wanneer men geloof gevonden heeft door de studie van de Bijbel moet men werken van geloof verwezenlijken
 12. Geestelijke vorming tot heiligheid #3
 13. Mogelijkheid om God rechtstreeks toe te spreken

Over Relating to God

Relating to God wants to bring people to the divine Creator and have them in a good relationship with God, Jesus and each other. + Relating to God wenst mensen dichter tot God te brengen en de weg tonen om samen te werken aan een goede relatie met de hoeksteen van Gods Kerk en met de schepsels van de hemelse Vader.
Dit bericht werd geplaatst in Bedenking, Christen zijn, Godsdienst, Jehovah, JHWH, Jawheh, Elohim God, Yahuwah, Jezus Christus, Jesus, Jeshua, Jahushua, Levensvragen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Laat een Reactie achter - Leave a Reply

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.