Het “Juiste Geloof” of het “Ware Geloof” waar in de Bijbel sprake van is, gaat over de houding en instelling van de mens die zijn geloof moet gebaseerd hebben op de Ene Ware God en op de Woorden van die Enige Ene Ware God die tot ons zijn gebracht in de Heilige Schrift.
Zij die het “Ware Geloof” beweren te hebben, moeten niet gebonden zijn aan menselijke woorden, maar aan de Woorden van God.
Als er in het Evangelie over het Ene Lichaam van Christus wordt gesproken, moeten wij beseffen dat dat lichaam bestaat uit meerdere ledematen.
Zoals Jezus de Wil van zijn Vader trachtte te doen moeten ware gelovigen zich er ook toe zetten om volledig naar de Wil van God te leven. Het Ware Geloof, alsook een Waar lid van Christus, kan men vinden bij diegene die zich op de Heilige Schrift richt om de Wil van God de Vader, de Enige Ware God te leren kennen, en er alles toe doet om zich volgens de Wil van die Ene Ware God te gedragen. Het Ware Geloof is dat Geloof dat aanvaardbaar is voor God.
Zij die willen behoren tot het Ware Geloof zijn diegenen die zich er volledig toe zetten om de leer van Christus Jezus, de door God aangestelde ‘Heer‘ en Bemiddelaar op te volgen. Het zijn zij die dit trachten te doen in eenheid van geest en niet in verscheurdheid. God wil namelijk dat wij één zijn. Hiervoor moeten wij ons inzetten om de verschillen tussen de verschillende mensen te verdragen, hier mee om te gaan, ons niet zo zeer te focussen op die verschillen, maar eerder de eenheidspunten te herkennen en te erkennen van samen te gaan voor Jezus Christus de Heer, Verlosser, Messias en onze hoop op eeuwig leven. Een ware gemeenschap (of kerk, of kerkgenootschap, of ecclesia) is diegene waar men aan het één zijn in Christus werkt en hiervoor alle inspanningen doet om elkaar te leren te accepteren en met elkaar te leven in één geest. (Romeinen 12:3-5; Kolossenzen 3:15; Efeziërs 2:14-16; 4:1-6; 1 Korinthiërs 12:4-6).
Eén van geest zijn betekend niet dat wij allemaal identiek hetzelfde moeten zijn en handelen. Zoals een menselijk lichaam bestaat uit vele delen en die delen niet allemaal hetzelfde doen, is het ook met ons in de gemeenschap van gelovigen. Al zijn we met velen, is het door onze verhouding tot Christus dat wij ons verenigd moeten voelen in geest en samen één lichaam moeten vormen. (Romeinen 12:5) Zoals Jood en niet-Jood samen tot één persoon zijn versmolten bij de offerdaad van Jezus, heeft Christus afgerekend met de Joodse wet, die de oorzaak van de scheiding was.(Efeziërs 2:5) Het “Ware Geloof” is dat geloof waarbij de volgelingen van Christus als broeders en zusters met elkaar samen door het leven willen gaan in de erkenning van elk een stuk voor stuk leden van dat lichaam van Christus te zijn, waarbij men de naam ‘christen‘ voor die volgeling van Jezus de Messias of Christos is gaan gebruiken. Het is dat bij elkaar horen dat mee zal gaan bepalen of men in dat Ware Geloof vertoefd.
Zij die nu tot hetzelfde lichaam behoren, zijn diegenen die zich tenvolle aan Christus Jezus hebben over gegeven en volgens zijn leer ook de liefde uitdragen die hij predikte. Dat houdt in dat voor hen wederzijdse haat verdwenen is, want wij zijn allen met God verzoend. Diegenen die tot het “Ware Geloof” behoren zijn diegenen die inzien dat zij niet door een verbintenis met een wereldse vereniging samen hangen, maar die verenigd zijn in het geestelijke leven dat hen door Jezus is aangereikt en door de martelpaal dat een einde aan de tegenstelling kon komen brengen. (Efeziërs 2:16)
Het één zijn ligt in die ene liefde voor die Ene Ware God, de Elohim (= De enige) Allerhoogste Jehovah, Koning van de Koning der koningen (Jezus) die de Schepper als Heer op aarde heeft aangesteld, ook al zeggen de mensen dat er in de hemel en op aarde vele goden en vele heren zijn. Maar diegenen met het ware geloof weten beter dan zij die zich aan de vele wereldse goden willen houden. Zij die het “Ware Geloof” bezitten zijn zij die de door God aangestelde Heer en bemiddelaar in al zijn eigenschappen aanvaarden (mens zijnde, aangestelde profeet van God, voorname leermeester, hogepriester en bemiddelaar tussen ons en God). Ware Gelovigen beseffen dat het dankzij het Zoenoffer is van Jezus dat de Nieuwe Schepping tot stand kon komen, waar zij die hem aanvaarden ook deel van zullen mogen uit maken door hun hoop in de beloften die door God en Zijn zoon waren gegeven. Door Jezus offerdood hebben wij namelijk het leven gekregen (1 Korinthiërs 8:6, Filippenzen 2:9-11) Zij die behoren tot het “Ware Geloof” zijn zij die ook openlijk erkennen tot eer van God de Vader, dat Jezus Christus de Here of Heer is. Want als u zegt dat Jezus Christus uw Heer is en als u met uw hele hart gelooft dat God hem uit de dood heeft opgewekt, zult u gered worden. (Romeinen 10:9) Redding ligt niet in het behoren tot ene of gene genootschap of wereldse instelling, maar tot het geloof in wat in de Bijbel staat en in wat Jezus voor de mensheid verricht heeft.
Rechtvaardig verklaring gebeurt niet door een papiertje of overeenkomst te tekenen met een wereldse organisatie, maar door zich met Christus Jezus tot God te verbinden en door met uw hele hart op Christus de loskoper te vertrouwen, en niet zo zeer op andere mensen of zogenaamde heiligen.(Romeinen 10:10) Naast het vertrouwen op Christus moet het geloof er zijn in zijn loskoop offer en het vertrouwen in God dat deze dat Zoenoffer (zond– of schuldoffer) voor ons ook zal doen gelden als wij het aanvaarden en volgens de leer van Zijn eniggeboren zoon Jezus Christus leven.
De “Ware Gemeenschap” is diegene die haar geloof baseert op de Bijbel en niet op menselijke verordeningen of door mensen bepaalde regels. God heeft in Zijn Woord de leefregels of verordeningen mee gegeven, en het zijn deze die moeten opgevolgd worden. De vele valse opvattingen die er in de wereld heersen, moet men als ware gelovige durven opzij zetten. Wij zijn zeer duidelijk gewaarschuwd door Paulus dat in de laatste tijden er nog meer verwarring zal gezaaid worden en er nog meer valse leringen zullen ontstaan die we moeten afwenden (2 Timotheüs 4; 3:1). Als we ware volgelingen van Gods woord willen zijn, dan moeten we deze woorden van Paulus zeer serieus nemen. Als wij de Heilige Schrift lezen kunnen wij voldoende tekens daaruit herkennen waardoor wij weten dat we in de laatste of einde van de tijden zijn gekomen; en dus moeten we ervan bewust zijn dat deze dingen zullen gebeuren. We zijn er ook allemaal van bewust dat er velen zijn die zich christenen noemen, die niet eens leren wat de Bijbel zegt, maar zich verbonden houden met georganiseerde kerken, die er niet Schriftuurlijke leerstelling op na houden en zelfs hun eigen verantwoordelijken leren om macht en geld naar zich toe te trekken.
Wij zien verschillende gemeenschappen die hun diensten verschillend uitvoeren, maar dat hoeft niet in te houden dat zij geen ware gelovigen zouden zijn. Iedereen in dat lichaam van Christus kan en mag verschillend zijn en moet zelfs, in opdracht van Christus Jezus, zijn of haar bijzondere gaven ten nutte van de verspreiding van het geloof gebruiken. Alle verschillende taken moeten wel ten name van Jezus en zijn Vader opgedragen worden. Bij hen van het “Ware Geloof” moeten de handelingen en activiteiten komen van diezelfde Bron. (1 Korintiërs 12:4 -6) Het is in Hem (Jehovah) dat elke handelende ware gelovige de kracht verkrijgt om het juiste te gaan doen en een licht in de wereld te zijn voor diezelfde opdracht, te groeien naar God toe, het lichaam van Christus Jezus aantrekkend, om door de nauwe poort binnen te kunnen gaan.
Zij die het “Ware Geloof” hebben zijn diegenen die zich ook met anderen verbonden willen voelen, ook al hebben die andere gaven. Ware gelovigen erkennen dat God eenieder van ons toebedeeld met die gaven die God nodig acht om Zijn Plan te verwezenlijken. Het “Ware Geloof” is datgene dat open staat voor de verscheidenheid in eenheid. Een voor God aanvaardbare gemeenschap is deze die zich volledig inspant om samen tot het “Ware Geloof” te komen in onderworpenheid aan God vol liefde voor elkaar en de medemens buiten de gemeenschap, waarbij de verschillende gaven in overeenstemming met de genade, die God die leden van de gemeenschap geschonken heeft, ook worden toegewend om Zijn Naam en het Goede Nieuws te verkondigen. In de ware geloofsgemeenschap zal eenieder zich ten dienste stellen om het Godswerk zo goed mogelijk te verrichten, door de gaven die hij of zij heeft ten volle te nutte te maken, of het nu is met een gave voor een bediening, dat men zich dan ook houdt aan de bediening; wie leraar is, kan zich zo ook houden aan het onderricht, maar ook dagdagelijkse handelingen eisen een inzet, waarbij eenieder zich voor kan aanbieden (toiletten of gemeenschappelijke plaatsen die gereinigd moeten worden, toezicht dat moet gehouden worden, organiseren van activiteiten, enz.)

Ware gelovigen zoeken achter de Waarheid omtrent de Enige Ware God. Zij leren deze Allerhoogste kennen en verkondigen Zijn Heilige Naam: Jehovah.
De Ware Gemeenschap is ook deze waarin de gelovigen zich ook ten volle willen inzetten om elkaar in het geloof te doen groeien. Maar indien er vermaning nodig is, dat ook durven doen. Wie vermaant, zal zich moeten houden aan de vermaning in de geest van de liefde van Christus Jezus en wie uitdeelt, zal dit moeten doen in eenvoud en nederigheid zoals Jezus en andere profeten zich nederig voor God hebben opgesteld. Zo ook hoort diegene die voorzit dat te doen niet als een alles opleggende leider, die geen tegenwoord verdraagt, maar als iemand die steeds open blijft staan voor raad van anderen en zich volledig met ijver inzet voor de gemeenschap van de gelovigen.
De Ware Geloofsgroepering is diegene waar alles in liefdevolle overtuiging gebeurt met een blijmoedigheid die geen tegenprestaties verlangt, maar met het doel, om diegenen die tot God willen komen en zo ‘apart-geplaatst’ (geheiligd) willen worden tot volmaakte plichtsvervulling te brengen, om op te bouwen het Lichaam van Christus.(Efeziërs 4:12)
In Handelingen der Apostelen kunnen wij verscheidene manieren vinden waaraan die groep van gelovigen zich konden houden of hoe zij zich konden organiseren. De schrijver Lukas laat ons ook zien dat er nu en dan wel eens meningsverschillen waren tussen de apostelen onderling en tussen leden van de gemeenschappen. Sommige verschillen mochten blijven bestaan en werden opgelost in vredelievendheid, soms door elk een andere weg te gaan, maar verder toch nog samen te werken.
Er waren er die have en goed verkochten, maar van niemand werd het als voorwaarde gesteld om deel te worden van de gemeenschap. Doch waren er zaken die zij als gemeenschappelijk aanschouwden, of waar zij op toe zagen dat eenieder naar behoeften kon hebben. (Handelingen 2:44 -45)
Bij de Gemeenschap van het “Ware Geloof” vindt men dat de leden meer dan op één bepaalde dag samen kwamen. Ook al hoeft dit niet elke dag te zijn, maar toch zien wij dat er dagelijks leden de tempel of het gebedshuis bezochten en samen thuis het brood werd gebroken, het is te zeggen het Laatste avondmaal des Heren in herinnering werd genomen. (Merk dat er niet vermeld staat in Handelingen dat dit enkel op 14 Nisan gebeurde.) (Handelingen 2:46) bij de regelmatige bijeenkomsten lag wel het belang op de eendracht die er moest heersen. Het één zijn van denken lag en moet nog steeds liggen in het samenhorigheidsgevoel, waarbij allen samen Jehovah God willen loven en anderen het belang willen laten inzien van de noodzakelijke verheerlijking van deze Schepper van hemel en aarde die ons met Jezus de vervulling van de Belofte aan onze Aartsvader Abraham heeft gegeven.
Het “Ware Geloof” houdt in dat men niet bang is zich uit te drukken over dat geloof in de Ene Ware God en in de Schenking die Hij voor de gehele mensheid heeft voorzien. Dat men er zich niet voor schaamt in het bezit te zijn van dezelfde geest van het geloof, waarvan geschreven staat:
“Ik heb geloofd, daarom heb ik gesproken.”
De Broeders en Zusters in Christus zijn niet gebonden aan één wereldse organisatie maar zijn onderworpen aan Jezus Christus hun Heer, die boven hen maar onder God staat, zetelt aan Gods rechterhand en later het Koninkrijk van Christus en Koninkrijk van God ook weer aan zijn Vader zal geven. (Psalm 110:1; Handelingen der Apostelen 7:55) geloven ook wij en spreken het daarom ook uit in de hoop dat de waarachtige rechtsbeslissingen van God uit mogen komen (Psalmen 19:9). Als Ware Gelovigen willen wij in gemeenschap rechtvaardig wandelen naar Gods bepalingen eerder dan naar rechtsregels van Genootschappen, Kerken of Organisaties (Spreuken 20:7). In de Ware Gemeenschap zijn er geen meerderen of minderen, mits allen eenvormig onder Christus willen staan, met het besef dat het Christen zijn niet slechts een geloof maar een levenswijze is. Zij die in de juiste gemeenschap leven beseffen dat zij nederige dankbaarheid tegenover Jezus en God horen te getuigen omdat zij tot die loopbaan werden geroepen om het voorbeeld van Christus Jezus te volgen die het juiste model ons heeft nagelaten. (1 Petrus 2:21; Johannes 13:15) Zij die navolgers van Jezus de Nazarener, zoon van Jozef en Maria, zijn en aldus geen aandacht schenken aan fabels of verzinsels van Joden of niet Joodse bedenksels, en zich niet houden aan geboden of regels van mensen of instellingen die zich van de waarheid afwenden. (1 Korintiërs 11:1) Dezen, in waarheid staan er niet op wereldse macht te verlangen, maar innerlijke rust en de mogelijkheid om het Koninkrijk van God binnen te gaan. Zij azen dus niet op priesterambten, die niet meer nodig zijn om dat Jezus nu de Hoge Priester ad summum is en zelf niet iemand hoger stelt dan een ander, mits Jezus zelf niet de plaatsen der mensen zal kunnen bepalen, omdat het God gegeven is om te beslissen wie de troon mag bestijgen en naast Jezus mee zal mogen regeren. (Mattheus 20:23) In de Ware Gemeenschap is niemand nog aan een ander mens of organisatie onderworpen, want al die dingen heeft God onder Jezus zijn voeten onderworpen. Enkel die mens heeft van God de toelating gekregen om de Gemeente van God te leiden. Die Gemeente van Christus moet dan ook in de volheid van Jezus zijn, die alle dingen vervult. (Efeziërs 1:11,23) Jezus alleen is het hoofd van het Lichaam, de Gemeente. (Kolosenzen 1:18, 24)
De Gemeente van God is deze dus die ook geen belang hecht aan nominaties of ordonnanties maar zich ten volle over geeft aan het onderhouden en onderzoeken van Gods geboden. (1 Kronieken 28:8) Het is die gemeenschap die niemand on-Schriftuurlijke beperkingen zal opleggen voor wat zij al of niet mogen eten of hoe zij zich al of niet moeten kleden, of welke feestdagen zij al of niet mogen of moeten vieren betreft vieringen van nieuwe manen of sabbatten, want die dingen zijn een vooraftekening van toekomstige dingen die God zal voorleggen, terwijl in de werkelijkheid van vandaag wij ons horen te houden aan die dingen die Christus Jezus toebehoren. (Kolosenzen 2:16,17) Dus indien u tot een kerkgemeenschap hoort die u persoonlijk verbied om verjaardagen of naamdagen te vieren kan u zich daarbij vragen stellen. Indien u bij een gemeenschap bent die u zegt dat u alleen maar op zondag of alleen maar op zaterdag of vrijdag of sabbat (van vrijdag zonsondergang tot zaterdag zonsondergang) God zou mogen eren, vergewist u er van of dat wel die juiste gemeenschap kan zijn. God kan men alle dagen van de week eren, en voor God mag men ook altijd feesten inrichten zo lang zij maar verlopen volgens Zijn Wil en er niets gebeurt dat indruist tegen de Wetten van God. Wij zijn nu niet meer gebonden aan vroegere offerbepalingen en mogen nu rekenen op de bevrijding door Jezus zijn zoenoffer dat het volmaakte offer is geworden waardoor al de andere overbodig zijn geworden. (Hebreeën 9:9-12; 10:1; Mattheus 5:17; Romeinen 10:4)
Het “Ware Geloof” moet de juiste vruchten opbrengen die de mogelijkheid zullen vormen om anderen aan te trekken in dezelfde geest te komen en zich te verenigen onder Jezus naam om als één natie onder Christus het Koninkrijk van God te gaan betreden, onder de vergeving van Jezus zijn goedgunstige hand, doordat hij de verordeningen tegen ons met zijn lichaam aan de martelpaal heeft gehangen en hierdoor uit de weg heeft geruimd. (Mattheüs 21:43; Kolosenzen 2:13-14)
In de Ware Kerk van God voelt eenieder zich verenigd en is er geen verschil tussen Jood noch Griek, want allen horen één persoon in opdracht met Christus Jezus te zijn. Al was men niet gelovig, ongelovig, of anders gelovig voor het doopsel, maar heeft men besloten om voor Jezus Christus te gaan in gemeenschap van anderen die zich van de wereld onttrokken hebben of apart geplaatst hebben (‘geheiligd zijn‘) moet men in eendracht mét Christus één zijn, hem toebehoren, en zich met God verzoenen. (Galaten 3:28; Romeinen 10: 12; Efeziërs 2:11-16)
Het is in die eendracht dat men gezamenlijk bereid is om, ook al mag het in een kleine kring, zelfs al was het in een huis, lering te ondergaan, samen te komen om elkaar aan te moedigen en te vormen. Dat samenkomen, hoort een vast onderdeel zijn van de gewoonten van de gemeenschap, die niet enkel in haar eigen nest blijft maar ook uit gaat om te verkondigen en er de moeite voor doet om mensen het Goede Nieuws te brengen, zoals Jezus heeft bevolen discipelen te maken. De kerkgemeenschap moet er zorg voor dragen dat er gepredikt wordt maar ook werk van wordt gemaakt om nieuwe mensen aan te trekken en deze tot bekering te brengen zodat zij kunnen over gaan om zich te laten dopen in de naam van de Vader en van de Zoon en van de heilige geest. Opdat men moge weten dat die Vader de Allerhoogste is, wiens naam Jehovah is. (Mattheüs 28:19; Psalm 83:18) Ware gelovigen weten dat het niet een Kerk, Instelling, Organisatie of Genootschap is dat de gelovigen maakt en recht op eeuwig leven zal geven. God is het die de pottenbakker is en het leem kneed tot het lichaam van Christus. (Jesaja 64:8) Het is niet een Paus, Organisatie of Genootschap dat tot een superieure positie verhoogd is, maar Jezus de Heer, eniggeboren zoon van God, die goedgunstig de naam gegeven is die boven elke andere naam is. (Filipenzen 2:9,11) Ook al is en blijft Jehovah God alleen de Allerhoogsteover heel de aarde, mag Jezus het zijn, en niet enige organisatie of genootschap, die alles zal mogen bepalen op aarde en Koning der koningen en Heer der heren zijn. Geen enkel menselijke organisatie is gemachtigd om autoritair op te treden daar alle autoriteit in de hemel en op aarde Jezus is gegeven. Hij, Jezus zal en mag enkel de enige Machthebber zijn. Hem allen zij Hem zij eer en eeuwige macht. (Mattheüs 28:18; Filipenzen 2:10; 1 Timotheüs 6:15; Openbaring 19:16)
De bekeerden tot God, moeten zich laten dopen in de naam van Jezus Christus, want dan worden hun zonden vergeven en kan Gods Kracht (de Heilige Geest) over hen komen om verder uit te gaan om alle volken tot discipelen te maken en weerom te dopen en hen te leren altijd te doen wat Jezus zijn discipelen heeft gezegd. (Mattheüs 28:18-19)

Doop door onderdompeling als witwassing van de zonden en overgave tot Jezus en tot zijn Vader, God de Allerhoogste.
Al die gedoopten moeten zich verbonden voelen als wedergeborenen, ook al mogen zij mijlen ver uit elkaar wonen en tot verschillende huizen of gemeenschappen behoren. Hun verbondenheid moet zichtbaar in Christus Jezus zijn waarbij zij duidelijk slechts één Naam als Allerhoogste blijven aanroepen. Want er staat ook:
“Ieder die de naam van de Heer van de Heer van heren, de Adonai Jehovah God aanroept, zal gered worden.”
Om dit te kunnen doen moeten zij vooreerst in gemeenschap dat zelfde geloof in die Ene Ware God hebben, want anders kunnen zij die Juiste Heer niet aanroepen. Hiervoor komt het er daarom op aan dat de Ware Gelovigen hen aanspreken die verkeerde dingen geloven en hen richten zodat zij het Ware Geloof kunnen vinden, dit door de Woorden van God ernstig te onderzoeken. (Romeinen 10:13-16)
Ware Gelovigen gaan in eendracht met de geest van Christus, hem volgend doorheen de wereld met de verkondiging van het Goede Nieuws van het komende Koninkrijk van God, want eerst zal dit Evangelie van het rijk over heel de wereld worden verkondigd tot een getuigenis voor alle volkeren. Dan zal pas het einde komen.(Mattheüs 24:14) In voorgaande eeuwen kon ook al voor bepaalde kerken of gemeenschappen bestonden deze stem van Ware Gelovigen zich over heel de aarde verbreiden, En hun woorden konden zo tot aan de uiteinden van de wereld komen, al is er nog veel werk te verrichten om nog meer mensen God en Zijn Plan van wereldvrede te leren kennen. (Romeinen 10:18) Zoals dit immers in heel de wereld vruchten draagt en groeit, zo doet het dit ook onder die gemeenschap van gelovigen van de dag af, waarop zij Gods genade hebben vernomen, en ze in waarheid hebben aanvaard. (Kolossenzen 1:6) Hieraan zal men die ware gelovigen en ware gemeenschappen kunnen herkennen, dat zij onwankelbaar op het geloof blijven gegrond, en zich niet gaan vasthechten aan leerstellingen van aan de macht staande personen in de gemeenschap of aan mensen die de gelovigen onder bedwang houden onder één allesbepalende organisatie of genootschap. Elke gelovige moet individueel onder Christus Jezus staan en zich tegenover deze verantwoorden. De Ware Gelovige en de Ware Geloofsgemeenschap houdt onwrikbaar vast aan de hoop van het Evangelie, dat zij vernomen hebben en dat verkondigd wordt aan alle schepselen onder de hemel, en waarvan ook de vroeger christen vervolger, Paulus, de bedienaar van was geworden. (Kolossenzen 1:23)
De mensen kunnen enkel de Ware God aanroepen of aanbidden, als zij er van gehoord hebben en er in geloven, doordat iemand hen over Hem verteld heeft. Ware gelovigen is het hun taak hun geloof uit te dragen en de mensheid te vertellen wie God is, wat Hij gedaan heeft en wat Hij van plan is nog te doen. Ware Gelovigen brengen het geluid van het goede nieuws en verkondigen dat God een dag heeft bepaald, waarop Hij de wereld met rechtvaardigheid oordelen zal door een man, die Hij daartoe bestemd heeft. De Ware Gelovigen laten anderen zien welke bewijzen God ons hiervoor heeft gegeven.(Romeinen 10:13-16; Handelingen 17:31)
Ware Gelovigen zijn zij die in de hoop van de offerdaad van Jezus en God Zijn rechtvaardigheid geloven en er in geloven dat als zij de bevelen van Jezus en God tot volharding bewaard hebben, ze ook voor hen in het uur der beproeving bewaard zullen worden. (Openbaring 3:10)
+
- Geloof
- Overtuiging voor de dingen die God beloofde
- Omtrent geloof en gospel
- Gehoorzamen aan God
- De Afstraling van Gods Heerlijkheid
- Gericht op God
- Wanneer u een ware volger van Jezus wil zijn #2 Christenheid tegenover christendom
- Wanneer u een ware volger van Jezus wil zijn #6 Volgers van de ware Jezus zijn volgers van Jeshua of Jeshuaisten
- Ware Christenen of volgers van de ware Christus Jezus of volgers van Jeshua #1 Verontreiniging
- Ware Christenen of volgers van de ware Christus Jezus of volgers van Jeshua #3 Volgers van de ware Jezus
- Gericht op Jezus
- Wat te doen om een kind van God te worden
- Ware Hoop
- Werking van de Hoop
- Kernpunten van Geloof
- Geloof heeft te maken met hoe je voelt
- Beter een arme die in oprechtheid wandelt
- Geloof is een pijpleiding
- Geloof een verbintenis tot de beloften van Christus en een verbintenis aan de eisen van Christus
- Een norm waaraan de verstandigen en eerlijken zich kunnen herstellen optrekken
- Te Nemen Stappen
- Het eerste op de lijst van de zorgen van de heilige
- Karakter omgezet door de invloed van onze omgang
- Maken van een kerk
- Christen worden iets anders dan lid worden van een kerk.
- Goede mensen en verborgen christenen
- Geloofsbelijdenissen
- Opdracht voor christen
- Leven van Christus leerstellingen
- Redding, vertrouwen en actie in Jezus #6 Samenhoren
- Redding, vertrouwen en actie in Jezus #9 Omgang met anderen
- Geloofspunten van de Christadelphians
- Al of niet verenigen
- Samen werken aan een Open Gemeenschap
- Elkaar Helpen
- Omtrent bijeenkomen en vergaderen
- Kerk van eenzelfde lichaam levendig houden of laten groeien
- Intenties van de ecclesia
- De ecclesia als lichaam van Christus
- Opbouw van een ecclesia en verbonden kosten
- Een norm waaraan de verstandigen en eerlijken zich kunnen herstellen optrekken
- Vuur in zich hebben om anderen warm te maken
- Trouw wanneer het meest nodig is
- De weg ten leven
- De Wederkomst en de Eindtijd #5 De Verlosser uit de hemel
- Het volk van God dankt zijn bestaan aan de genade en goedheid van God
- De voordelen van een kleine gemeenschap of een huiskerk
- Structuur -structuren
- Een samenkomst of meeting
- Verzamelen, bijeenkomen, samenkomen, vergaderen
- Eerste eeuw Ecclesia
- “Follow the Leader” is alles loslaten
- Leesdienst
- Is uitleg over christadelphians op Katholieke website correct
- Congregatie
- Een kerk naar smaak en taal
- To belong to = toebehoren + Toebehoren
- Kerk van eenzelfde lichaam levendig houden of laten groeien
- Niet allen zullen het Koninkrijk beërven
- Wereld waarheen? #5 De Val van Babel
- De Wederkomst en de eindtijd #2 Blik op de nabije toekomst
- Halfslachtig leerlingschap
Volgens ons zal God u daarop aanrekenen: of u van de wereld wil zijn of van Hem.
De Baptisten aasden op populariteit = meer aanhang + meer centen, en verkozen enkel met de meerderheid van de trinitariërs samen te gaan zodat zij één front konden vormen. Die populariteit is volgens mij één van die zaken van het “van de wereld zijn”, waarbij wij zelf keuzes moeten maken.
Ik heb zo verkozen om niet-trinitariër te blijven en onpopulair te blijven, waardoor ik eigenlijk ook een deel afstand van de wereld nam. Maar dat is volgens mij en onze gemeenschap ook wat God wil, dat wij
persoonlijke keuzes maken, en niet zo maar de keuzes van één of andere kerkgemeenschap.
Elkeen moet handelen naar het geloof dat hij op dat ogenblik bezit. Toen u jong was kon u misschien stellig overtuigd zijn van het geloof dat u van uw ouders had mee gekregen, maar met de jaren kan dat verandert zijn. Elke dag moet men durven groeien en leren aanpassen aan de nieuw verworven kennis.
Indien u tot nieuw inzicht komt zal er een ogenblik komen waarop u de vrije keuze zult moeten maken om van richting te veranderen.
Als u zo tot de ontdekking gekomen bent dat de geloofsgemeenschap waar u nu toe behoort, bepaalde zaken leert die niet in overeenstemming zijn met de Bijbel, en die leerstellingen als dogmatisch aan te nemen regels oplegt, dan is het tijd dat u stappen onderneemt om van richting en van kerkgemeenschap te veranderen.
Indien u twijfels heeft zijn de Christadelphians als volgers van Jezus Christus, bereidt getuigenis voor Jehovah af te leggen, en u te begeleiden in uw zoektocht.
U kan bij elke broeder of zuster in Christus terecht om een gratis Bijbelstudie te volgen, waarbij het u vrij staat al of niet verdere stappen te nemen tot een Waar Geloof en over te gaan om u te laten dopen in het Ware Geloof.
Wij, als Broeders in Christus staan klaar om u daarbij te helpen.
Neem a.u.b. contact met ons op.
Kies voor Jehovah God en Gebod
en geloof in de Redding die tot de mensheid is gebracht
door het Zoenoffer van Jezus Christus, de eniggeboren zoon van God.
Vindt aanverwant artikelen over:
geloof, geloofsartikelen, geloofsbeleving, geloofsbelijdenis, geloofscommunicatie, geloofsopbouw, geloofsopvoeding, geloofsoverdracht, geloofsovertuiging, geloofspunten, geloofsverkondiging, geloofsvormen, geloven, gelovig zijn, gelovigen,
chrislam, christadelphia, christadelphian, christadelphians, christelijk, christen, christen zijn, christendom, christenen, christenfobie, christenheid, christologie, christus, christus kennen, christus toebehoren, christus volgen,
kerk, kerk verlaten, kerkactiviteit, kerkbelasting, kerkdag, kerkdienst, kerkendag, kerkgebouw, kerkgemeenschap, kerkgemeenschappen, kerknieuws, kerkplanting, kerkscheuring, kerkvaders,
lichaam van christus
naam van god
redden, redder, redding
weg, zoeken, zoeker, zoenoffer, zonen van god, zoon van god, zoon zien, zuiverheid, zuivering,
één in christus
LikeLike
Pingback: Getuigen van Jehovah, Data en Waarheid « Christadelphians : Belgian Ecclesia Brussel – Leuven
Pingback: Vrijheid van mens en centrale plaats in ons wereld- en mensbeeld | Marcus' s Space
Pingback: Politiek en macht eerste prioriteit #2 Arianisme, Nestorianisme en Monofysitisme « Belgian Biblestudents – Belgische Bijbelstudenten
Pingback: Vernieuwing in de kerk en verzoek om terug naar de bron te gaan « Bijbelvorser = Bible Researcher
Pingback: Een terugblik op Christadelphianisme en de Broeders in Christus in België | Free Christadelphians: Belgian Ecclesia Brussel - Leuven