Uitnodiging tot onze nieuwssite die een Kijk brengt Op De Wereld

Indien u het nog niet wist, herinneren wij u er aan dat wij bij de beginperiode van het internet onze aanwezigheid als Christelijke gemeenschap al kenbaar probeerden te maken. Via de Microsoft (of MSN) Groepen vertelden wij de mensen hoe wij op geestelijke en wereldlijke aspecten keken. Op 24 november 2005 creëerde ik een praatgroep (op MSN) welke zou uitgroeien tot de website “Christadelphian world” op Multiply. Toen die Groepen werden opgegeven door Microsoft en Multiply werd voorgesteld, gingen wij daar op in.
Logo Maar op de markt kwam een tegenspeler lokken naar klanten die bij hen wensten te bloggen. Zo namen wij ook een Google Account en begonnen ook op Blogger nieuws uit de wereld te brengen vanuit ons christelijk oogpunt bekeken.

Christadelphian World” vond haar begin op Blogspot, om enkele jaren later een naamswijziging te ondergaan en door het leven te stappen als “Our World“. Bij de teloorgang van Multiply werden daar ook vroegere berichten in opgenomen.

Google Sites

Google Sites is een wiki- en webpagina-creatie tool van Google.

LogoVoor enkele jaren vlotte alles goed en konden mensen via de labels aanverwante artikelen vinden. Maar in 2020 begon er sleet te komen op dat publicatiesysteem. Meerdere bloggers merkten op dat Blogger moeilijk laadde op het net en dat het klikken op linken in een artikel meermaals de webbrowser liet vast lopen. Google leek er weinig aan te doen en bracht vele bloggers nog in meer moeilijkheden met hun ‘Google sites‘ te veranderen. Hierdoor kreeg ik ook handenvol werk om onze vroegere Google Sites in de nieuwe versie terug op het net te plaatsen. Maanden werk kreeg ik zo voor de boeg, waardoor op bepaalde websites de publicaties ook verminderden.

WordPress is opensourcesoftware om websites te realiseren, die onder de voorwaarden van de GNU General Public License (GPL) wordt gepubliceerd.

Op 25 september deed ik nog een algemene oproep om het probleem op Blogger op te lossen, maar daar kwam geen oplossing uit de bus. Dat deed mij besluiten om van het minder praktisch te editeren Blogger of Blogspot over te stappen naar WordPress, waar ik tevreden was over het oude edit systeem. Zij waren met Google ook met een afschuwelijk onhandelbaar blogsysteem of editor gekomen in dezelfde periode als Google haar vernieuwing had gebracht. Gelukkig besloot WordPress toch nog ook het oude publicatiesysteem te houden naast het nieuwe Guthenbergsysteem. Op al mijn WordPress sites blijf ik gezwind het oude uitgavesysteem of ‘Classic editing’ gebruiken, in de hoop dat ze dat nog lang zullen behouden.

Vanaf 25 september 2021 besloot ik artikelen die ik normaal gesproken op “Our World” zou publiceren op twee andere platforms te brengen: de religieuze zaken zouden dan voornamelijk hier geplaatst worden op Broeders in Christus of  Brethren in Christ, en de andere nieuwsfeiten zouden dan een plaats krijgen op From Guestwriters.

Op 3 oktober 2021 werd “Our World” van Blogspot met haar meer dan 4.000 artikelen over geplaatst naar een eigen WordPress stekje. Op “Some View on the World” heeft “Our World” nu haar eigen nieuwe leven. Tijdens het afgelopen jaar heb ik nog wat uitgezocht hoe ik het verder vorm kon geven en het kon laten uitgroeien naar een betrouwbare nieuwssite op religieus, ethisch, ecologisch, onderwijs & opvoeding, gezondheid en welzijn, economisch, en politiek vlak. Doordat de 4000 vroegere berichten nog niet getagd zijn, vallen de voorlopige tags in sommige talen nog wat mager uit, maar via de zoekfunctie kan men verdere artikels vinden.

Bestand:International newspaper, Rome May 2005.jpgEr is zo veel nieuws te verorberen in de media, dat wij door het bos de bomen niet meer zien. Hiertoe wil ik met “Some View on the World” wel een vrij in te ziene kijk op de wereld brengen. Mits dat wij deel uit maken van de wereld kunnen wij er ons niet helemaal van los maken en hebben politieke beslissingen ook een invloed op ons leven. Daarom gaat op die site veel aandacht naar het werelds gebeuren. Toch wil ik daar naast de ecologische aspecten ook de geestelijke of spirituele aspecten aan bod laten komen. Zo zijn er artikelen over de Christelijke religie, Joodse religie, Islamitische religie, maar is er ook plaats voor andere vormen zoals bijvoorbeeld het Hinduisme en Boeddhisme.

Nu “Some View on the World” haar eerste jaar overleefd heeft en de eerste drie maanden al 2036 bezichtigingen kreeg, om tot nu toe voor 2022 5.761 bezichtigingen te verkrijgen van 3.124 bezoekers. Op dat ene jaar hebben zich ook al 101 volgers opgegeven. Wij zouden wel graag zien dat in de komende jaren dat aantal nog zal mogen toenemen. Hiertoe willen wij vandaag ook u aan herinneren dat u ook op die WordPress site van harte welkom bent.

De tijd dat de krantenkoppen volk trok, lijkt in deze periode van sociale media tot een voorbijgegane era te behoren.

Voor het ogenblik lost de site betreft het aantal bezoekers nog niet mijn verwachtingen in. Ik besef dat ik met die nieuwssite gelijkaardige problemen ondervindt als andere bloggers die het ernstig menen om het publiek zo goed en zo kwaad als het kan te informeren. Het valt namelijk op dat de huidige generatie niet echt geïnteresseerd is in diepgaande artikels of uitgebreid nieuws. Velen zijn tevreden met hun dagelijkse update via sociale media waar zij in hun applicaties of op Facebook de ‘krantenkoppen‘ te zien krijgen. Verder klikken op de aangebrachte artikelen gebeurt echter niet.

Velen hebben misschien de indruk dat ze voldoende weten als zij doorgestuurde berichtjes op Facebook of op bepaalde Facebook pagina’s volgen, maar dat is wel niet zo, en hierdoor blijven velen verstoken van het nieuws dat hen wel zou moeten aanbelangen.

Om goed en neutraal geïnformeerd te zijn zou men vandaag ook nar meerdere nieuwszenders moeten kijken en meerdere kranten en tijdschriften moeten inzien. Hiervoor hebben vandaag de meeste mensen echter geen tijd. Daarom is het zo belangrijk dat anderen wel de moeite doornemen om meerdere dag- en weekbladen door te nemen en hier een selectie uit te kiezen om deze aan de lezers voor te stellen. “Some View on the World” wenst dat maar al te graag te doen, maar wel met een kritische en christelijke blik, en zo die leemte van nieuwsvoering en nieuwsgaring in te vullen. Hiermee wordt er zo dagelijks gewerkt aan een Journaal voor u.

Bij deze dan ook onze Uitnodiging om het onafhankelijke Some View on the World te komen bezoeken en u misschien ook daar voor de berichten in uw mailbox te ontvangen, in te schrijven.

Indien u er wat voor voelt om ook uw steentje bij te dragen, kunnen wij daar nog altijd enkele schrijvers of stemmen uit verscheidene richtingen gebruiken. Maar ook financieel is alle hulp van harte welkom. Als u dus ons werk op het net wil steunen mag u dat altijd doen via onze algemene bankrekening met vermelding van het doel. Elke bijdrage is welkom.

In de hoop u te mogen aantreffen bij onze Kijk op de wereld, verblijf ik met de meeste hoogachting,

Marcus Ampe

+

Voorgaande

Vernieuwde Christadelphian Wereld

Broeders in Christus 2013 & 2014 in review

Broeders in Christus 2016 jaaroverzicht

++

Aansluitend

 1. Hallo Wereld
 2. Overgenomen en geïntegreerd in Multiply
 3. Beweging in de Ruimte
 4. Woorden in de Wereld
 5. Mondigheid niet laten verloren gaan
 6. Einde van achtjarige Multiply relatie
 7. Samen delen van informatie en gedachtenDenken aan het ontbinden van de Vereniging voor Bijbelstudie: Bijbelvorsers
 8. Bijbelvorsers uitkijkend om meerdere lezers te bereiken
 9. Plaatsing van oudere artikelen
 10. Analytics for our Christadelphian websites – 2016
 11. Transfer website geopend op Blogger
 12. Vlaamse Broeders Googlesite opgepoetst
 13. Totaal verse kijk in het Nederlands op de Broeders in Christus
 14. Facebook pagina’s om ons nieuws verder te verspreiden
 15. Een stap richting hun bezorgde mede-christenen
 16. Nieuwe naam een feit
 17. Blog uitgestorven beestje of toch nog behorend tot nieuwe media
 18. Vele Nederlandse Christenen niet bezig met ecologisch leven
 19. Christadelphians
 20. Gedachten, aanhalingen en Bezinningsteksten
 21. “Enige Kijk op de wereld” om kerk te doen groeien door getuigenis
 22. Is er wel belang voor persoverzichten – of Krijgt frustratie mij klein
 23. Goede journalistiek hoeft niet te verdwijnen of opzij geduwd te worden door sociale media
 24. Uitnodiging tot vernieuwde aansluiting
 25. Betrachting van Some View on the World
 26. Het eerste half jaar van een Kijk op de wereld op WordPress
 27. Veel nieuws – en te veel stemmen

Over Marcus Ampe

Retired dancer, choreographer, choreologist Founder of the Dance impresario office and archive: Danscontact-Dansarchief plus the Association for Bible scholars, the Lifestyle magazines "Stepping Toes" and "From Guestwriters" and creator of the site "Messiah for all". - Gepensioneerd danser, choreograaf, choreoloog. Stichter van Danscontact-Dansarchief plus van de Vereniging voor Bijbelvorsers, de Lifestyle magazines "Stepping Toes" en "From Guestwriters" en maker van de site "Messiah for all".
Dit bericht werd geplaatst in Aankondiging, Christadelphian, Geschiedenis & Gebeurtenissen, Publikaties, Religie, Wereld en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Uitnodiging tot onze nieuwssite die een Kijk brengt Op De Wereld

 1. Pingback: Vele jaren om mensen via nieuwsfeiten bewust te maken over de belangrijkheid van de erkenning van Jezus als koning van het Komende Koninkrijk – Belgian Ecclesia Brussel – Leuven

 2. Pingback: Overspoeld door gestuurde informatie – Een lichtpunt in donkere dagen | From guestwriters

Laat een Reactie achter - Leave a Reply

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.