Gericht op God

De Broeders in Christus volgen Christus Jezus na en hebben zoals hem hun ogen en hoop gericht op Jezus zijn Vader, welke de Allerhoogste enkelvormige God is, en Schepper van hemel en aarde.

“God is geest en wie Hem aanbidden, moeten aanbidden in geest en in waarheid.” (Johannes 4:24 NBG51)

Ook al is God Geest en zijn de mensen naar zijn gelijkenis geschapen, betekent dat nog niet dat die mensen god kunnen zijn, al willen zij daar soms voor spelen en aanbidden zij een hele resem goden. Tussen al die goden of idolen hoort er slechts één de belangrijkste van heel het universum te zijn, en dat is de Souvereine Elohim Hashem, God Adonai Allah (Arabisch voor God) de Allerhoogste wiens naam JHWH Yahuwhah / Jahuwah JehovahDe Enige Ware God” is.

“ Want de dingen van Hem die onzichtbaar zijn, worden sinds de schepping van de wereld uit Zijn werken gekend en doorzien, [namelijk] én Zijn eeuwige kracht én [Zijn] Goddelijkheid, zodat zij niet te verontschuldigen zijn. {r #Ps 19:1}” (Romeinen 1:20 HSVNTPS)

“ (19-2) De hemel vertelt Gods eer, het hemelgewelf verkondigt het werk van Zijn handen. (19-3) De ene dag spreekt ervan tot de andere, de ene nacht vertelt ervan aan de andere. (19-4) Geen spreken is er, geen woorden zijn er, hun stem wordt niet gehoord. (19-5) a [Toch] gaat hun prediking over heel de aarde, hun boodschap tot aan het einde van de wereld. Hij heeft daar een tent opgezet voor de zon. {a #Ro 10:18}” (Psalmen 19:2-4 HSVNTPS)

Aan al de dingen rondom ons kunnen wij de Hand van God herkennen. In het mooie van de schepping kunnen wij zien dat er een meesterhand moet achter zitten, die dit alles heeft mogelijk gemaakt.

God is diegene tot wie wij onze ogen moeten heffen, al zullen wij Hem nooit kunnen zien in persoon (want allen die God zien zullen sterven).

“En Hij (Jehovah God) ging voort: Mijn aanschijn kunt ge niet aanschouwen, want geen mens kan Mij zien en in leven blijven.” (Exodus 33:20 Canis)

Gods onzichtbare hoedanigheden kan men zien als men naar de natuur (de hemel, het land, de dieren) kijkt, want de aarde is vol van de dingen die Hij gemaakt heeft en toe laat te bestaan. (Psalmen 19:1; 104:24; Romeinen 1:20)

“Erkent het: Jahweh is God; Hij heeft ons gemaakt, Hem behoren wij toe, Als zijn volk en de kudde zijner weide.” (Psalmen 100:3 Canis)

Die Geest die alles geschapen heeft, had van de eerste mens gevraagd de aarde te beheren en wenste dat de mens Zijn Woorden ter harte zou nemen. Aan de nakomelingen van Adam en Eva, de eerste mensen, maakte God zich kenbaar en bracht Hij hen Zijn Wetten, hun er ook op wijzende dat Hij de Enige Ware Almachtige God is, de Allerhoogste die steeds heeft bestaan (geen begin en geen einde kent) van wie geen beelden mogen gemaakt worden en wiens Naam hoort geheiligd (of apart geplaatst)te worden.

“Bidt u dan zo: e Onze Vader, Die in de hemelen [zijt]. Uw Naam worde geheiligd. {e #Lu 11:2}” (Mattheüs 6:9 HSVNTPS)

Hutchinson, Roger 1550 JEHOVAH

Uittreksel van het boek ‘Het beeld van God’ of ‘laie Mans boke’ waarin de juiste kennis van God wordt onthuld en diverse twijfels buiten de hoofdzaak van belang geschreven door Roger Hutchinson in 1550 (verkrijgbaar in John Bruce zijn “Werken van Roger Hutchinson (1842 pp. 183, 183)), met de Bijbelse naam van God: Jehovah (Jehova/Iehova/Iehoua) .

“Opdat men zal weten: Uw Naam is Jehovah, de Uwe alleen; U bent de Allerhoogste over de hele aarde.” (Psalmen 83:18 Naar het Woord van God)

“Want de HEERE is een groot God, ja, een groot Koning boven alle goden. a In Zijn hand zijn de diepste plaatsen van de aarde en de toppen van de bergen zijn van Hem. {a #Job 26:6} Van Hem is ook de zee, want Hij heeft haar gemaakt, Zijn handen hebben het droge gevormd. Kom, laten wij aanbidden en neerbukken, laten wij knielen voor de HEERE, Die ons gemaakt heeft.” (Psalmen 95:3-6 HSVNTPS)
“En de vier dieren hadden elk voor zich zes vleugels. Rondom en aan de binnenkant waren deze vol ogen. Ze kenden geen moment van rust en zeiden dag en nacht: b Heilig, heilig, heilig [is] de Heere God, de Almachtige, c Die was, en Die is, en Die komt! {b #Jes 6:3; c #Opb 1:4,8 11:17 16:5}” (Openbaring 4:8 HSVNTPS)

“Want al de goden van de volken zijn afgoden, maar de HEERE heeft de hemel gemaakt.” (Psalmen 96:5 HSVNTPS)
“Van hen [geldt] dat de god van deze wereld d de overleggingen van de ongelovigen heeft verblind, opdat de verlichting met het evangelie van de heerlijkheid van Christus, e Die [het] beeld van God is, hen niet zou bestralen. {d #Jes 6:10 Joh 12:40; e #Joh 14:9 Flp 2:6 Col 1:15 Heb 1:3}” (2 Corinthiërs 4:4 HSVNTPS)

“Wij weten dat wij uit God zijn en dat de hele wereld in het boze ligt.” (1 Johannes 5:19 HSVNTPS)

“De HEERE is rechtvaardig in al Zijn wegen, goedertieren in al Zijn werken.” (Psalmen 145:17 HSVNTPS)

“En zij zongen het lied van Mozes, de dienstknecht van God, en het lied van het Lam, met de woorden: c Groot en wonderbaarlijk zijn Uw werken, Heere, almachtige God, d rechtvaardig en waarachtig zijn Uw wegen, Koning van de heiligen! {c #Ps 111:2 139:14; d #Ps 145:17}” (Openbaring 15:3 HSVNTPS)

Broeders in Christus zijn bereid zich nederig op te stellen en tot een deel van het lichaam van Christus te worden in de rangorde zoals Christus Jezus ook zijn plaats kende in het geheel, maar bereid toonde om voor ons te bemiddelen bij zijn Vader, aan wie hij later het Koninkrijk van God zou overdragen en zitten aan Zijn rechterhand.

In Jezus kunnen wij de eigenschappen van God herkennen, daar hij een onmiddellijke schepping van God is, geplaatst zijnde in de maagd Maria door de Heilige Geest (de Kracht van God), waarbij hij door die plaatsing in de geschiedenis van de mensheid als lang verwachte Verlosser en Heiland, de beloofde Messias en eerstgeborene mocht zijn van Gods 2de of  Nieuwe Schepping die voleindigd zou worden na de wederkomst van de Gezalfde afgezant Jezus Christus en de beoordeling van levenden en doden om toegelaten te worden in het eindeloze Gods Koninkrijk.

“ Hij is het Beeld van de onzichtbare God, n de Eerstgeborene van heel de schepping. {m #2Co 4:4 Flp 2:6 Heb 1:3; n #Opb 3:14}” (Colossenzen 1:15 HSVNTPS)

“ U hebt gehoord dat Ik tegen u gezegd heb: Ik ga heen en kom [weer] naar u toe. Als u Mij liefhad, zou u zich verblijden, omdat Ik gezegd heb: Ik ga heen naar de Vader; want Mijn Vader is meer dan Ik. {r #Joh 14:3}” (Johannes 14:28 HSVNTPS)

“Maar ik wil dat u weet b dat Christus het hoofd is van iedere man en de man het hoofd van de vrouw c en God het hoofd van Christus. {b #Efe 5:23; c #Joh 14:28 1Co 3:23 15:27}” (1 Corinthiërs 11:3 HSVNTPS)

“En wanneer Hem alles onderworpen is, dan zal ook de Zoon zelf Zich onderwerpen aan Hem Die Hem alles onderworpen heeft, opdat God is alles in allen.” (1 Corinthiërs 15:28 HSVNTPS)

“Ik heb Uw Naam geopenbaard aan de mensen die U Mij uit de wereld gegeven hebt. Zij waren van U en U hebt hen Mij gegeven; en zij hebben Uw woord bewaard.” (Johannes 17:6 HSVNTPS)

“En Ik (Jezus) heb hun Uw Naam (Jehovah) bekendgemaakt, en zal [die] bekendmaken, opdat de liefde waarmee U Mij hebt liefgehad, in hen is, en Ik in hen.” (Johannes 17:26 HSVNTPS)

“Ik (Jehovah) zal mijn grote naam stellig heiligen, die onder de natiën werd ontheiligd, die gij in hun midden hebt ontheiligd; en de natiën zullen moeten weten dat ik Jehovah ben.” (Ezechiël. 36:23 NWT)

"Jehovah" at Exodus 6:3 (1611 King J...

“Mijn Naam Jehovah – King James Bible -Image via Wikipedia

” En ik wil grote wraakoefeningen aan hen voltrekken, met woedende terechtwijzingen; en zij zullen moeten weten dat ik Jehovah ben wanneer ik mijn wraak over hen breng.” (Ezechiël. 25:17 NWV)

Broeders in Christus beseffen maar al te goed hoe belangrijk het is om Gods Naam, bevestiging van de beloften, te kennen en hoog te houden. Ook houden zij er aan om Hem als enige Ware God versus goden te aanbidden, want buiten Hem is er geen andere god die verheven mag worden en zeker geen enkele beeltenis (of reflectie) die mag aanbeden worden of voor geknield mag worden. Wij horen ons te onthouden van alle dingen die maar iets te maken hebben met afgoderij.

“Ik ben Jehovah. Dat is mijn naam; en aan niemand anders zal ik mijn eigen heerlijkheid geven, noch mijn lof aan gehouwen beelden.” (Jesaja 42:8 NWV)

“ook is zijn land vol afgoden: voor het werk van eigen handen, voor wat eigen vingers hebben gemaakt, buigt men zich neder.” (Jesaja 2:8 NBG51)
“ Gij moogt u geen gesneden beeld maken, noch enige gedaante gelijkend op iets wat in de hemel boven of wat op de aarde beneden of wat in de wateren onder de aarde is.  Gij moogt u voor die niet buigen, noch u ertoe laten bewegen ze te dienen, want ik, Jehovah, uw God, ben een God die exclusieve toewijding eist, die straf voor de dwaling van vaders brengt over zonen, over het derde geslacht en over het vierde geslacht, wanneer het hen betreft die mij haten,  maar die liefderijke goedheid betracht jegens het duizendste geslacht wanneer het hen betreft die mij liefhebben en mijn geboden onderhouden.” (Exodus 20:4-6 NWV)

“Jehovah wordt gekend aan het oordeel dat hij heeft voltrokken. Door de activiteit van zijn eigen handen is de goddeloze verstrikt.” (Psalm 9:16 NWV)

De Broeders in Christus houden er aan die dingen te geloven die Jezus Christus voor waar nam en die hij ook duidelijk maakte, zodat zij die wensten te luisteren konden horen en gaan geloven en hun ogen konden open gaan.

“(want wij wandelen in geloof, niet in aanschouwen)” (2 Corinthiërs 5:7 NBG51)
“daar wij niet zien op het zichtbare, maar op het onzichtbare; want het zichtbare is tijdelijk, maar het onzichtbare is eeuwig.” (2 Corinthiërs 4:18 NBG51)

In het geloof van de middelaar, ons door God geschonken, die zijn leven gaf voor ons, zijn wij verzekerd van de genadegave en durven wij ten volle vertrouwen in de mens van Nazareth, Jezus Christus en zijn hemelse Vader, die ook wij Onze Vader mogen noemen en tot wij ook aldus mogen bidden.

“Jezus zei tegen hem: b Ik ben de Weg, c de Waarheid d en het Leven. e Niemand komt tot de Vader dan door Mij. {b #Heb 9:8; c #Joh 1:17; d #Joh 1:4 11:25; e #Joh 10:9}” (Johannes 14:6 HSVNTPS)

“Als u iets vragen zult in Mijn Naam, Ik zal het doen.” (Johannes 14:14 HSVNTPS)

“k Niet u hebt Mij uitverkoren, maar Ik heb u uitverkoren, en Ik heb u ertoe bestemd l dat u zou heengaan en vrucht dragen, en [dat] uw vrucht zou blijven; opdat wat u ook maar van de Vader vraagt in Mijn Naam, Hij u dat geeft. {k #Joh 13:18 Efe 1:4; l #Mt 28:19 Mr 16:15 Col 1:6}” (Johannes 15:16 HSVNTPS)

“k En wat u ook zult vragen in Mijn Naam, dat zal Ik doen; opdat de Vader in de Zoon verheerlijkt wordt. {k #Jer 29:12 Mt 7:7 21:22 Mr 11:24 Lu 11:9 Joh 15:7 16:24 Jak 1:5 1Jo 3:22}” (Johannes 14:13 HSVNTPS)

“dus moet gij zó bidden: Vader over ons in de hemelen, geheiligd worde uw naam;” (Mattheüs 6:9 NB)

Tot de Ene Ware God Elohim Hashem Jehovah willen wij bidden en onze hoop stellen zodat wij redding kunnen verkrijgen in de volle erkenning van het Zoenoffer dat Zijn zoon Jezus als Weg naar God, voor ons heeft gebracht als een Hogepriester.

Wij houden onze ogen gericht op God in het besef dat Hij Zijn Plan voor wereldvrede zal uitvoeren en de mens niet in de mogelijkheid zal zijn om Gods Wil niet te laten vervullen. Aldus hebben wij het volste vertrouwen dat God deze aarde zal zegenen en er weer een aards paradijs van maken zoals de Tuin van Eden was en zoals verscheiden profetieën ook beloven en de profeet Jesaja zo mooi beschreven heeft.

+

Volgende pagina’s Over Jezus:
Gericht op Jezus
Jezus heer maar niet God

++

Lees ook:

  1. Video Waarom zou ik geloven in God
  2. Waarheid van mens of van God
  3. Ware religie
  4. Rond God de Allerhoogste
  5. Niet zeker dat er een God is
  6. Bestaat er een God die zich om ons bekommert?
  7. Geloof in slechts één God
  8. God boven alle goden
  9. Jehovah Voornaamste Hooggeplaatste
  10. Drie-eenheid of niet
  11. Drie-eenheid – God de zoon of Zoon van God
  12. Heilige Drievuldigheid of Drie-eenheid
  13. Drie-eenheidsleer een menselijke dwaling
  14. De Enige Ware God
  15. God is Één
  16. Eigenheden aan God toegeschreven
  17. Afstraling van Gods heerlijkheid
  18. God, Jezus Christus en de Heilige Geest
  19. Heilige Geest Werkzame Kracht van God
  20. God de Vader
  21. Autoriteit van God
  22. Bekommerende God
  23. God Helper en Bevrijder
  24. God is Positief
  25. God komt ons ten goede
  26. Gods beloften
  27. Gods Hoop en onze hoop
  28. Gods Redding
  29. God versus goden
  30. Jehovah sterkte en toevluchtsoord
  31. Jehovah wiens Naam Heilig is
  32. Beloften van God
  33. Relatie tot God
  34. Rond Jezus
  35. Christus in profetie
  36. Hij die komt – de Mensenzoon
  37. Jezus Christus in het vlees gekomen
  38. Jezus is Niet God
  39. Gezondene van God
  40. Jezus de Gezonden Afgezant van God
  41. Eigenheden aan Jezus toegeschreven
  42. Zoon van God – Vleesgeworden woord
  43. Christus Jezus: de zoon van God
  44. Zoon van God dé Weg naar God
  45. Christus Koning
  46. Jezus moest sterven
  47. Lam van God – offer gebracht ter verzoening
  48. Lam van God -Voorspeld
  49. Onschuldige
  50. Onschuldig Lam
  51. Opstanding van Jezus Christus
  52. Hij die zit aan de rechterhand van Zijn Vader
  53. Priesterschap van Christus
  54. Christus Wederkomst
  55. Terugkeer van Jezus
  56. Christus’ wederkomst en Eindtijd tekenen
  57. Geloof in Jezus Christus
  58. Lijden bedekt door Zoenoffer
  59. Optekening van gebeurtenissen in een speciaal verzamelwerk
  60. Boek in onze handen
  61. Bestseller aller tijden
  62. Boek der Boeken de Bijbel
  63. Kijk op het Boek der boeken en het Schrift
  64. Woord van God tegenover dat van mensen
  65. Betrouwbare woord
  66. Bijbel – Enige bron van kennis en openbaring van God
  67. Bijbel baken en zuiverend water
  68. Bijbel verzameld Woord van God
  69. Bouwen op het Bijbels fundament 1.Feit of fantasie?
  70. Fundament in de Schrift
  71. Fundament en Onderscheidende Stichting
  72. Bijbelboodschap voor ons
  73. Bijbelbericht niet subjectief
  74. Bijbelse Chronologie
  75. Bijbel lezen
  76. Bijbelstudie
  77. Tijd door de Maker gegeven
  78. Plan van de Goddelijke Maker
  79. Koninkrijk Gods
  80. Koninkrijk van God
  81. Koninkrijk van Christus en Koninkrijk van God
  82. Adam en Christus
  83. Opstanding
  84. Opstanding en Oordeel
  85. Dankbaar voor verkregen Offer
  86. Uitdaging van Bijbels Christendom
  87. Wat de Bijbel zegt omtrent Geloof
  88. Vertrouwen in Jezus Christus
  89. Verzoend met God
  90. Geloofsbelijdenissen
  91. Geloofspunten van de Christadelphians
  92. Geloof volgens eerste eeuw patronen
  93. Geloof voor God aanvaardbaar
  94. Geloofsbelijdenis van de Broeders in Christus
  95. Gelovige tegenover niet gelovige
  96. God aanbidden
  97. Één met Christus
  98. Christus toebehorenden
  99. Bekeer
  100. Actie bij aanvaarding van Redder Jezus
  101. Dopen en herdopen
  102. Opdracht voor Christen
  103. Apostolische gemeenschap
  104. Onafhankelijke Christelijke beweging
  105. Broers en Broeders
  106. Broeders in Christus – Geschiedenis in het kort
  107. Geschiedenis van de Christadelphians
  108. Broeders in Christus hun missie
  109. Broeders in Christus of Christadelphians – Waar staan zij voor
  110. Broeders in Christus of Christadelphians – Wie zijn ze
  111. Open Groep – Broeders in Christus een open Kerkgemeenschap
  112. Christadelphian mens – Wie of wat
  113. Christadelphians Wereldwijd
  114. Christadelphians over heel de wereld
  115. Onze Kijk op de Bijbel
  116. Overtuigd door de Schriften
  117. Uitvoerenden of leidende figuren bij de Broeders in Christus
  118. Christelijke Hoop op Eeuwig Leven
  119. Christelijk Leven
  120. Christen, Jood of Volk van God
  121. Christen genoemd
  122. Christenmensen met ons geloof
  123. Op wie Hopen
  124. Redding
  125. Redding door Volharding
  126. Redding verliezen
  127. Belangrijke Leerpunten van de Broeders in Christus
  128. Organisatie der Broeders in Christus
  129. Organisatie Gemeenschap
  130. Plan van God
  131. Plan van God en wereldvrede
  132. Wereldwijde Koninkrijksregering
  133. Redenen om gedoopt te worden
  134. Rond de Bijbel of Heilige Schrift
  135. Tittel tegenover Naam
  136. Een Naam voor een God #1 Belangrijkheid Persoon
  137. Een Naam voor een God #2 Optekening en Kenbaarmaking
  138. Een Naam voor een God #3 Mijnheer de Heer
  139. Een Naam voor een God #5 Zaaien van verwarring
  140. Heer, Yahuwah, Yeshua of Yahushua
  141. Jehovah wiens Naam Heilig is
  142. Jehovah mijn sterkte
  143. Eigenheden aan God toegeschreven
  144. Redenen dat Jezus niet God is
  145. Is God Drie-eenheid
  146. Heilige Drievuldigheid of Drie-eenheid
  147. God meester van goed en kwaad
  148. Op wie Hopen
  149. God Helper en Bevrijder
  150. Onze God ook deze van de moslims
  151. Wat is Gods doel met de aarde?
  152. Plan van God
  153. Koninkrijk van God
  154. Geloof voor God aanvaardbaar
  155. Kernpunten van Geloof
  156. Openstellen om Nog veel te leren
  157. Christenmensen met ons geloof
  158. Relatie tot God
  159. Vertrouwen in de Allerhoogste
  160. Geestelijke vorming tot heiligheid #1 Wijsheid in het bereik
  161. Geestelijke vorming tot heiligheid #2 Keuze maken om juiste houding aan te nemen
  162. Getuig van een levende God en zijn zegeningen voor jou
  163. Recht en Innerlijke houding voor het bidden tot God
  164. De Kerk moet God dienen