Over ons

U bent hier op de Vlaamse webpagina’s van de Broeders  in Christus of Christadelphians.

De ‘Broeders in Christus‘ slaat op een onafhankelijk christelijke groepering, die haar geloof volledig en uitsluitend op de Bijbel baseert, en onafhankelijke volgelingen van de Joodse Nazareen Jezus (Yeshua/Yashua/Yahshua/Jeshua) groepeert.

In België gebruiken wij hoofdzakelijk de internationale naam ‘Christadelphian‘ (Van “Christa-delphos” = Broers of Broeders in Christus) om verwarring te vermijden met andere ‘Broeders van Christus’ of ‘Christelijke Broeders’ van de Katholieke strekking.

Jezus Christus, de Messias heeft de opdracht gegeven om zoals hem te worden, geloof te oefenen in de Ene ware God, dit geloof te verspreiden door het verkondigen van het evangelie of Goede Nieuws doorheen heel de wereld.

Als doel stellen wij dan ook te leven door het geloof in Jezus, naar het voorbeeld dat Hij en zijn apostelen hebben gegeven.

Leuvense Ecclesia – distributiedag Bijeenkomst

Als kleine gemeenschap komen wij regelmatig bij elkaar in private en openbare huizen, zowel voor Bijbelstudie als voor een wekelijks breken van het brood (‘avondmaalsviering‘). In ons streven terug te grijpen op het geloof van de Christenen van de eerste eeuw trachten wij onze werkwijze van organisatie en vergaderen af te stellen op de gebruiken van die eerste Christenen. Zulk een vergadering of bijeenkomst van Broeders in Christus noemen wij een Ecclesia. Onze Belgische Ecclesia BrusselLeuven kan u vinden op de website: Christadelphian Ecclesia en op Belgische Christadelphians.

In liefde van Christus samen Ecclesia houden en Bijbelschool volgen

De Leer van Christus is diegene die wij volgen met dien verstande dat zoals voor Jezus ook voor ons het Woord van God het alles zeggende is. Wij zien de Bestseller de Bijbel als Gods woord, en leggen nadruk op de noodzaak om dat woord te lezen en te bestuderen.

Onder De Bijbel geven we wat achtergrondinformatie over het tot stand komen van de Bijbel. Verschillende Nederlandse vertalingen die beschikbaar zijn worden onder Vertalingen genoemd.

Met onze Nederlandse Broeders verspreiden wij het TijdschriftMet Open Bijbel” waarop u zich gratis bij ons mag abonneren. Het bevat allerlei historische,  Bijbelstudie, en onderzoeksartikelen. Informatie over Bijbelleesroosters en door ons uitgegeven boeken over Bijbelse onderwerpen kunt u vinden onder Lektuur Verder organiseren wij ook regelmatig seminars en lezingen om te helpen bij individuele Bijbelstudie.

Voor het aanvragen van lectuur, of een proefnummer van het tijdschrift Met Open Bijbel, kunt u terecht bij: info@broedersinchristus.nl, met melding van deze site Broeders in Christus Vlaanderen.

8 reacties op Over ons

  1. Pingback: Niet gebonden door labels maar vrij in Christus « Christadelphians : Belgian Ecclesia Brussel – Leuven

  2. Pingback: Not bounded by labels but liberated in Christ « Christadelphians : Belgian Ecclesia Brussel – Leuven

  3. Pingback: Moslims, Christenen en Gratis Heilige Boeken | Marcus' s Space

  4. Pingback: Getuigen van Jehovah, Data en Waarheid « Christadelphians : Belgian Ecclesia Brussel – Leuven

  5. Pingback: Een nieuw seizoen voor de deur | Free Christadelphians: Belgian Ecclesia Brussel - Leuven

  6. Pingback: Een terugblik op Christadelphianisme en de Broeders in Christus in België | Free Christadelphians: Belgian Ecclesia Brussel - Leuven

  7. Pingback: The Belgian Christadelphian ecclesia sites 2015 in review – Belgian Ecclesia Brussel – Leuven

  8. Pingback: Angst van reguliere kerken #1 Aanvoerders van nieuw gezond zaad – Belgische Broeders In Christus

Laat een Reactie achter - Leave a Reply

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.