Ons gebed en een luisterende Vader

Wij zijn allen kinderen van een wereldse vader, maar wij kunnen zoals Jezus ook oog hebben voor de hemelse Vader die bereid is om klaar te staan voor iedereen die naar Hem toe wil komen.

Als wij naar Jezus en zijn discipelen kijken kunnen wij zien wat een verschil het al of niet naderen tot God kan betekenen. In de laatste uren van zijn leven verzocht Jezus zijn leerlingen met hem tot zijn hemelse Vader, de God van Israel te bidden.

Bid zonder ophouden. — 1 Thess. 5:17.

Op de laatste dag van zijn leven op aarde bad Jezus vaak. Toen hij de herdenking van zijn dood instelde, bad hij voor het brood en de wijn (1 Kor. 11:23-25). Voordat hij de plek verliet waar ze het Pascha hadden gevierd, ging hij met zijn discipelen in gebed (Joh. 17:1-26). Toen hij en de discipelen die nacht bij de Olijfberg kwamen, bad hij herhaaldelijk (Matth. 26:36-39, 42, 44). En ook de allerlaatste woorden die hij voor zijn dood uitsprak waren een gebed (Luk. 23:46). Door te bidden betrok Jezus zijn Vader bij elke belangrijke gebeurtenis op die historische dag.

Jezus kon zijn beproeving onder andere doorstaan omdat hij zich in gebed op zijn Vader verliet. Maar de apostelen volhardden die nacht niet in gebed. Daardoor hadden ze niet genoeg moed toen het moeilijk werd (Matth. 26:40, 41, 43, 45, 56).

Als we met beproevingen te maken krijgen, zullen we alleen trouw blijven als we Jezus’ voorbeeld volgen en ‘voortdurend bidden’. {w19.04 9 ¶4-5}

+

Voorgaande

Een Vader Die ons heeft uitgenodigd om zich bij Zijn familie aan te sluiten

Over Christadelphians

Free Christadelphians or Brothers and sisters in Christ, living in Belgium, European Union. - Vrijë Christadelphians of Broeders en zusters in Christus wonende in België in de Europese Unie.
Dit bericht werd geplaatst in Bedenking, Gebed, Jehovah, JHWH, Jawheh, Elohim God, Yahuwah, Jezus Christus, Jesus, Jeshua, Jahushua, Levensvragen en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.