Hermeneutiek om uit te dragen #2 Ontvangstkanaal

Naam en faam of dwaas

Als wij rondom ons zien kunnen wij voldoende waarnemen om te beseffen dat er bepaalde zaken helemaal niet juist zijn, maar kunnen wij ook zien dat er toch mensen zijn die iets meer lijken te hebben dan anderen. Men heeft personen die naam en faam krijgen over grotere gebieden, maar toch niet dat speciale betere naar anderen kunnen toebrengen. Daartegenover staan dan eenvoudige lui die wel liefde en genegenheid kunnen overdragen naar anderen, zonder er iets in ruil voor te willen krijgen. Deze eenvoudige mensen kunnen dan iets speciaals bij brengen tot de andere. Kijk maar eens naar uzelf, broeders. Onder u die door God geroepen werden, zijn (menselijk gesproken) niet veel grote denkers, niet veel invloedrijke en vooraanstaande personen. Nee, God heeft juist wat voor de wereld dwaas is, uitgekozen om hen die zichzelf zo wijs vinden, terecht te wijzen. Hij heeft de zwakken van de wereld uitgekozen om de sterken te beschamen. God heeft het onaanzienlijke en verachtelijke van de wereld uitgekozen. Dat gebruikt Hij om wat in de wereld belangrijk is, buitenspel te zetten.

Bestaan en wasdom

Wij moeten beseffen dat het Jehovah God is die elke mens wasdom geeft. Hij is het die alles laat bestaan en die kiest wie Hij als uitverkorenen zal begeleiden en zal laten spreken. Ook al mogen mensen zich zeer bijzonder achten, of denken dat zij het zelf zijn die uit hun eigen dat alles kunnen, zullen zij zich ooit voor God op iets kunnen beroemen.

Elke mens moet beseffen dat het enkel door Jehovah, de maker van alle dingen, is dat zij bestaan en zaken kunnen verwezenlijken. Door de eerste misstap van de mens is echter de zonde over alle mensen gekomen en zij wij zo onvolmaakt dat wij op eigen kracht niet gerechtvaardigd kunnen worden. Ook hiertoe heeft God voor een oplossing gezorgd. Dank zij God hebben wij nu de mogelijkheid om leven te vinden in Christus Jezus. Jehovah, God geeft ons wijsheid. Met Zijn zoon heeft Hij ook een man voorzien die Zijn Woorden verder kon duidelijk maken zodat de mensen in Christus ook wijsheid konden vinden om hun weg te bepalen en het juiste pad op te gaan. Door naar Christus Jezus, Jeshua de Messias te luisteren, kunnen wij licht in het duister zien, en door hem kunnen wij rechtvaardig tegenover God komen te staan. Jeshua heeft hen die hem willen volgen, apart gezet en bevrijd. Alles dank zij Hem. Het was God die de mogelijkheid heeft gegeven dat Jezus ons kon bevrijden en kon voorzien dat wij tot heiliging (of apart plaatsing) kwamen. Wij moeten daarom dankbaar zijn voor wat Jezus op zich nam, maar dat was enkel mogelijk omdat God dat toeliet om te gebeuren en omdat Jehovah het Zoenoffer van Zijn zoon wenste te aanvaarden. Daarom, ook zij die geloven in Jezus als heer, moeten beseffen waar Jezus staat in het geheel der dingen en wie zijn Heer was, Jehovah God de Allerhoogste. Zoals Jezus eer aan zijn Vader gaf moeten ook wij de volle eer aan de Heer van de Heer des heren geven. Zo staat het ook in de Boeken: “Als iemand zich toch op iets wil beroemen, laat hij zich dan beroemen op de Here!”

The Holy Bible in Modern Greek translated by N...

De Heilige Schrift in Modern Grieks vertaald door Neophytus Vamvas (Νεόφυτος Βάμβας): openliggend op Exodus 6:3 waarde goddelijke Naam van de Allerhoogste wordt aangegeven het heilige Tetragrammaton, weergegeven “Ιεοβά” (Ieová, dat is “Yehova” (Eng.) or “Iehova” [Lat.], ook “Ιεχωβά” [Gr.]) Jehovah. (Photo credit: Wikipedia)

“26 Inderdaad, broeders, denkt eens aan uw eigen roeping terug; niet velen waren wijzen naar het vlees, niet velen machtig, niet velen aanzienlijk. 27 Neen, het dwaze der wereld heeft God uitverkoren, om de wijzen beschaamd te maken; en het zwakke der wereld heeft God uitverkoren, om het sterke te beschamen; 28 en het onaanzienlijke der wereld en het onbeduidende heeft God uitverkoren: alles wat niets is, om te niet te doen, wat iets is, 29 opdat geen vlees zou roemen voor God. 30 Door Hem toch behoort gij aan Christus Jesus, die ons door God geworden is: Wijsheid, Gerechtigheid, Heiliging en Verlossing; 31 opdat gelijk geschreven staat: “Hij die roemt, Roeme in den Heer.”” (1 Corinthiërs 1:26-31 CANIS)

Luisteren naar de juiste

Om een idee te krijgen van de juiste plaats van alle heren kunnen wij best luisteren naar de verscheidene heren die in de loop der tijden het Woord hebben opgetekend van de Allerhoogste Heer des heren. De menselijke auteurs schreven onder leiding van de Allerhoogste, zodat zij Zijn Woord kenbaar zouden kunnen maken en iedereen de kans zou krijgen het Woord van God te horen.

Ook vandaag kunnen wij die Woorden van God nog nalezen. God heeft er namelijk zorg voor gedragen dat Zijn Woord onveranderd de tijden zou weerstaan. Ook al was er veel tegenwerking en zijn er meerdere pogingen ondernomen om dat Woord te vernietigen. Steeds overwon dat geïnspireerde Woord van God.

+

Voorgaand: Hermeneutiek om uit te dragen #1 Verslaggevers

Vervolg: Hermeneutiek om uit te dragen #3 Wetenschap

++

Lees ook:

 1. Goedheid en liefde openbaar gemaakt
 2. Kennis en wijsheid door een Oud Boek
 3. De Bijbel of Heilige Schrift:Het woord van God of het woord van mensen
 4. Reden voor het lezen van de Heilige Schrift
 5. De Bijbel als instructieboek
 6. De Bijbel als Gids +De Bijbel als Gids
 7. De Bijbel onze Gids
 8. Belangrijkheid van de Heilige Schrift
 9. Nut van het lezen van de Bijbel
 10. Het belang van het lezen van de Schrift
 11. Mijn exegese en hermeneutiek
 12. Narrativiteit en hermeneutiek in verband met een adequate praktische ethiek, door Paul van Tongeren: Ethische perspectieven en hermeneutiek
 13. Reden voor het lezen van de Heilige Schrift
 14. Dagen en jaren die voorbij gaan maar het Woord blijft bestaan
 15. Mondelinge of schriftelijke overlevering en aantal auteurs
 16. De kunst van het neerschrijven
 17. Oude spreekwijzen kennen om de Bijbel te begrijpen
 18. Volharding en Bijbelstudenten
 19. Een Naam voor een God #5 Zaaien van verwarring
 20. Missionaire hermeneutiek 1-5: Missionaire hermeneutiek 1/5; Missionaire hermeneutiek 2/5; Missionaire hermeneutiek 3/5; Missionaire hermeneutiek 4/5; Missionaire hermeneutiek 5/5
 21. Graven in woorden, theorieën en artefacten

Over Christadelphians

Free Christadelphians or Brothers and sisters in Christ, living in Belgium, European Union. - Vrijë Christadelphians of Broeders en zusters in Christus wonende in België in de Europese Unie.
Dit bericht werd geplaatst in Bijbel of Heilige Schrift, Bijbelonderzoek, Broeders, Christen zijn, Jehovah, JHWH, Jawheh, Elohim God, Yahuwah, Jezus Christus, Jesus, Jeshua, Jahushua, Woord van God en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

12 reacties op Hermeneutiek om uit te dragen #2 Ontvangstkanaal

 1. Pingback: Hermeneutiek om uit te dragen #3 Wetenschap | Broeders in Christus

 2. Pingback: Vertrouwen, Geloof, Roepen en Toeschrijving aan Jehovah #3 Stem van God #5 Meditatie en transformatie « Christadelphians : Belgian Ecclesia Brussel – Leuven

 3. Pingback: Geïnspireerd Woord | Broeders in Christus

 4. Pingback: Ongelezen bestseller | Broeders in Christus

 5. Pingback: Materialisme, “would be” leven en aspiraties #8 | Broeders in Christus

 6. Pingback: Gods vergeten Woord 13 Schepping 5 Een God die het ter harte gaat | Broeders in Christus

 7. Pingback: De Falende mens #2 Vrije keuze | Broeders in Christus

 8. Pingback: Gods woorden inscherpen en erover spreken | Belgian Biblestudents - Belgische Bijbelstudenten

 9. Pingback: Het Wachttorengenootschap over Christadelphians #8 Wereldse gebruiken 4 Verslaving – Belgische Broeders In Christus

 10. Pingback: De Taal van de Bijbel: Overmoed – Jeshuaisten / Jeshuaists

 11. Pingback: Schepper, opdrachtgever, verwezenlijker en Hoofdgids voorziener van het Boek der boeken de Bijbel – Some View on the World

 12. Pingback: Exhortation – Exhortatie of uiteenzetting – Some View on the World

Laat een Reactie achter - Leave a Reply

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.