In de hand #3 Vertrouwen in de Juiste

In de hand van de Schepper

8. Vertrouwen in de Allerhoogste

Tijdens onze opleiding moeten wij vertrouwen hebben in de Allerhoogste, zodat deze ons dan ook kan vormen. Hij is het die ons kan kneden en zetten naar Zijn hand indien wij ons willen overgeven aan Hem. Hiervoor moeten wij Hem dan ook ten volle durven erkennen.

Cheeky Cups

Kommerloos leven - Cheeky Cups - Image by joshzam via Flickr

Tijdens ons leven kunnen wij regelmatig geconfronteerd worden door moeilijkheden waardoor wij ons soms in een hoekje gedreven voelen. Wij kunnen onder die te overbruggen zaken zelfs ons niet enkel lastig voelen, maar wij kunnen er zelfs soms onder lijden Maar wij moeten beseffen dat dit lijden maar van korte tijd zal zijn. Want indien wij in God geloven en voor Hem willen gaan zal ook Hij ons ter hulp komen. Nadat wij een korte tijd hebben geleden, zal de God van alle onverdiende goedheid, die u geroepen heeft tot zijn eeuwige heerlijkheid in eendracht met Christus, zelf uw opleiding voleindigen, hij zal U standvastig maken, hij zal U sterk maken.

“Maar al moet u nog korte tijd lijden, God, de bron van alle genade, heeft u geroepen om in Christus Jezus deel te krijgen aan zijn eeuwige luister. God zal u sterk en krachtig maken, zodat u staande zult blijven en niet meer zult wankelen.” (1 Petrus 5:10 NBV)

“God, hij is mijn redder. Ik heb een vast vertrouwen, ik wankel niet, want de HEER is mijn sterkte, hij is mijn beschermer, hij heeft mij redding gebracht.’” (Jesaja 12:2 NBV)

“Voor de koorleider. Van de Korachieten. Op de wijs van De jonge vrouwen. Een lied. (46:2) God is voor ons een veilige schuilplaats, een betrouwbare hulp in de nood.” (Psalmen 46:1 NBV)

“Hij geeft de vermoeide kracht, de machteloze geeft hij macht in overvloed. Jonge strijders worden moe en raken uitgeput, zelfs sterke helden struikelen, maar wie hoopt op de HEER krijgt nieuwe kracht: hij slaat zijn vleugels uit als een adelaar, hij loopt, maar wordt niet moe, hij rent, maar raakt niet uitgeput.” (Jesaja 40:29-31 NBV)

“(55:23) Leg uw last op de HEER en hij zal u steunen, nooit zal hij dulden dat een rechtvaardige ten val komt.” (Psalmen 55:22 NBV)

“Nee, de HEER zal zijn volk niet verstoten, zijn liefste bezit niet verlaten.” (Psalmen 94:14 NBV)

“U hebt geen beproevingen te doorstaan die niet voor mensen te dragen zijn. God is trouw en zal niet toestaan dat u boven uw krachten wordt beproefd: hij geeft u mét de beproeving ook de uitweg, zodat u haar kunt doorstaan.” (1 Corinthiërs          NBV)

+

Aanverwant:

  1. God Helper en Bevrijder
  2. God is positief
  3. Gods Hoop en onze hoop
  4. Gods Redding
  5. Gods Beloften
  6. Heerlijke Einde
  7. Hoop voor de toekomst
  8. Hoop op leven
  9. Jehovah mijn sterkte
  10. Lijden
  11. Lijden Waarom God het toelaat
  12. Moeilijkheden
  13. Neerslachtigheid
  14. Omtrent Geloof en Gospel
  15. Op wie hoop stellen
  16. Pijn
  17. Plan van God
  18. Plan van God en wereldvrede
  19. Redding
  20. Redding door Volharding
  21. Redding verliezen
  22. Relatie tot God
  23. Rond God de Allerhoogste
  24. Sterfelijkheid
  25. Uitzicht op de Toekomst
  26. Ware Hoop
  27. Woord van God

 

Over Christadelphians

Free Christadelphians or Brothers and sisters in Christ, living in Belgium, European Union. - Vrijë Christadelphians of Broeders en zusters in Christus wonende in België in de Europese Unie.
Dit bericht werd geplaatst in Bijbelcitaten, Jehovah, JHWH, Jawheh, Elohim God, Yahuwah en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

14 reacties op In de hand #3 Vertrouwen in de Juiste

  1. Pingback: Een Naam voor een God #8 Vergeten of weigeren « Christadelphian Ecclesia

  2. Pingback: Een Naam voor een God #9 Vals geloof gevoed door vrees « Christadelphian Ecclesia

  3. Pingback: Fragiliteit verminderbaar | Broeders in Christus

  4. Pingback: Schepper en Blogger God 5 Te Vertellen zaken | Bijbelvorser = Bible Researcher

  5. Pingback: Vertrouwen, Geloof, Roepen en Toeschrijving aan Jehovah #6 Gebed #4 Atttude | Christadelphians : Belgian Ecclesia Brussel - Leuven

  6. Pingback: Al-Fatiha [De Opening] Surah 1: 4-7 Barmhartige Heer van de Schepping om ons de juiste weg te tonen | Stepping Toes

  7. Pingback: 2015 het jaar dat ISIS duidelijk maakte dat het ook in Europa is | Belgian Biblestudents - Belgische Bijbelstudenten

  8. Pingback: 2015 het jaar dat ISIS duidelijk maakte dat het ook in Europa is – Vervolg 1 | Belgian Biblestudents - Belgische Bijbelstudenten

  9. Pingback: Verlossing #5 Het volmaakte offer | Broeders in Christus

  10. Pingback: Zingen over moeilijkheden en lijden ook noodzakelijk in kerkgemeenschap | From guestwriters

  11. Pingback: De Voltooiing van de schepping 1 Beproeving – Op weg naar volmaaktheid | Broeders in Christus

  12. Pingback: De Voltooiing van de schepping 3 Noodzakelijke beproeving | Broeders in Christus

  13. Pingback: Gods Woorden voor de pelgrimstocht #3 Een weg op wereldschaal bezaaid met obstakels – Kanisa la Christadelphian huko Anderlecht

  14. Pingback: Gods Woorden voor de pelgrimstocht #3 Een weg op wereldschaal bezaaid met obstakels – Kanisa la Christadelphian huko Anderlecht

Laat een Reactie achter - Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.