In de hand #2 Vorming en afleiding

In de hand van de Schepper

5. Hopen op goede vorming

In Gods Schepping kunnen wij hopen als huurders van dit stelsel te mogen vertoeven in het door God geschapene. Wij moeten op God onze hoop stellen dat wij goed gevormd worden en goed mogen opgroeien. Wij mogen blij zijn dat wij met de mensen rondom ons ouder mogen worden en daarbij ook ervaring opdoen. Die ervaring moeten wij op onze beurt weer delen met anderen. Samen moeten wij met onze broeders en zusters getuigen van het lijden van de Christus en tevreden zijn als een deelhebber aan de heerlijkheid die geopenbaard zal worden.

6. Afleiding

De wereld mag veel druk op ons leggen maar wij mogen ons er niet door laten doen. De wereld zal vele zaken produceren die ons afleiden van de ware dingen voor het leven. Het zal veel gadgets trachten te verkopen als onmisbare dingen, alhoewel wij ze niet echt nodig hebben. Zo worden wij overdonderd door het materialisme.

Die magneet van hebberigheid is de doodsteek voor de ziedende stier. Maar zonder het te beseffen zal de matador levensgevaarlijk gewond geraken.

Onderworpenheid en respect voor anderen wordt vreemder en vreemder en mensen weten zich niet meer goed te plaatsen in de maatschappij. Ze worden overmand door faalangst. Zij worden bang om erkend te worden door de maatschappij, maar zien niet in dat het niet belangrijk is voor God om tot de allerbeste te behoren maar tot diegenen die er in slagen om volgens Gods Wetten te leven.

7. Niet bang voor andere mensen

Velen gaan gebukt onder de vernedering die zij moeten ondergaan van hun medeburgers. Doodsbang worden er mensen voor. Maar zij zouden zich moeten vernederen onder de machtige hand van Jehovah God, opdat hij te zijner tijd zal mogen verhogen, (1Petrus 5:6)

Wij moeten niet zo veel bezorgd zijn om wat anderen over ons zouden gaan zegen, maar wij zouden onze bezorgdheid op Hem moeten werpen, want Hij die alles geschapen heeft en voor alles zorgt, zorgt voor u en hen. (1Petrus 5:7)

Wij moeten ons ook in de handen van anderen durven geven zodat zij mee kunnen helpen om ons op te bouwen. Ook al zullen wij veel inspanningen moeten leveren om te kunnen vooruitgaan in dit leven. Maar samen kunnen wij elkaar daar in helpen.

“Ze bemoedigden de leerlingen en spoorden hen aan te volharden in het geloof, maar wezen hun erop ‘dat wij pas na veel beproevingen het koninkrijk van God binnen kunnen gaan’.” (Handelingen 14:22 NBV)

“Gehoorzaam uw leiders en schik u naar hen, want zij waken over uw leven en zullen daarvan ook rekenschap moeten afleggen. Zorg ervoor dat zij hun taak met vreugde kunnen vervullen, zodat ze geen reden tot klagen hebben: dat zou u zeker niet ten goede komen.” (Hebreeën 13:17 NBV)

+++

Related articles:

Over Christadelphians

Free Christadelphians or Brothers and sisters in Christ, living in Belgium, European Union. - Vrijë Christadelphians of Broeders en zusters in Christus wonende in België in de Europese Unie.
Dit bericht werd geplaatst in Jehovah, JHWH, Jawheh, Elohim God, Yahuwah, Levensvragen en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op In de hand #2 Vorming en afleiding

  1. Pingback: Een Naam voor een God #8 Vergeten of weigeren « Christadelphian Ecclesia

  2. Pingback: Een Naam voor een God #9 Vals geloof gevoed door vrees « Christadelphian Ecclesia

  3. Pingback: Materialisme, “would be” leven en aspiraties #4 | Broeders in Christus

  4. Pingback: In de supermarkt kan je (g)een hoop kopen | From guestwriters

Laat een Reactie achter - Leave a Reply

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.