In de hand #4 Angst voor de wereld

In de hand van de Schepper

9. De juiste vrees

El Encuentro

De angst voor het lege -Tunnelvisie - El Encuentro - El misterio de la vida -Image by Samzagaz via Flickr

Waarom zou men bang zijn voor iemand van deze wereld? Wat zij ook mogen denken is eigenlijk niet zo belangrijk. Maar wat God over ons denkt is meer dan belangrijk. Daarom zouden wij ons beter concentreren op het Woord van God en leven volgens Zijn normen en volgens Zijn wensen proberen ons best te doen voor die dingen die in lijn zijn met Gods Wensen. Wanneer wij ons uiterste best doen om iets te maken kunnen wij ons maar tevreden stellen met dat resultaat dat wij op dat ogenblik konden bereiken. Later kunnen wij het misschien beter doen, maar dat is dan voor dan. En wat anderen dan negatief zouden zeggen om ons af te breken moeten wij durven langs ons heen gaan. Als hetgeen wij doen naar onze normen zo goed mogelijk is gedaan zullen wij ook voor God ons mogen presenteren zonder ons te moeten schamen. Wij moeten beseffen dat die andere mensen rondom ons even goed mensen zijn die fouten kunnen begaan. Ook zij zijn niet perfect en zullen wel hun eigen zwakke plekken hebben. Voor die ‘foutgangers’ of zondaarshoeven wij niet bang te zijn.

“Daniël werd wegens zijn onschuld uit de muil van leeuwen bevrijd. Hieruit blijkt dat ieder die zijn hoop op God vestigt wordt gesterkt, elke generatie opnieuw. Wees niet bang voor de woorden van de zondaar, want zijn roem zal vergaan tot mest en wormen. Vandaag wordt hij geëerd, maar morgen is hij verdwenen; hij zal weer tot stof worden, zijn plannen zullen op niets uitlopen. Mijn zonen, wees moedig en sta sterk voor de wet, want door de wet zullen jullie roem verwerven.” (1 Makkabeën 2:60-64 NBVDEUT)

10. Voor hen die ons werk becommentariëren

Indien die mensen die commentaar geven op uw werk en dit niet uit liefde doen voor jouw en zonder overleg dan mogen wij er aan denken dat het steeds beter is in de ander zijn ogen weinig gepresteerd te hebben , maar aanvaardbaar werk geleverd te hebben voor God. Wel moeten wij ook oog hebben wie wat zegt en steeds overwegen wat die persoon zijn bedoelingen zijn. Indien deze echt ons wil vooruit helpen moeten wij dankbaar zijn voor zijn commentaren, maar dan zal hij of zij deze ook in alle liefde geven. Wij moeten dankbaar zijn voor elk onderricht dat wij kunnen krijgen, want wijsheid en tucht worden enkel door dwazen versmaad.

“Het begin van alle kennis is ontzag voor de HEER; een dwaas veracht de wijsheid en weigert elk onderricht.” (Spreuken 1:7 NBV)

“Zonen, luister naar de lessen van je vader, wees vol aandacht en kom tot begrip.” (Spreuken 4:1 NBV)

“Beter een schamel bezit en ontzag voor de HEER dan grote rijkdom en veel onrust. Beter een karige schotel groenten en liefde dan een vetgemeste os en haat. Een driftkop wakkert ruzie aan, wie kalm is sust een twistgesprek. Het pad van een luiaard is vol dorens, de weg van de oprechten is geëffend. Een wijze zoon geeft zijn vader veel vreugde, een dwaas veracht zijn moeder. Voor wie geen verstand heeft, is dwaasheid een vreugde, een mens met inzicht kiest de juiste weg. Bij gebrek aan overleg mislukken plannen, ze slagen door ampel beraad. Een mens vindt vreugde in een goedgekozen antwoord, de juiste woorden op de juiste tijd – hoe voortreffelijk is dat. De levensweg van een verstandig mens voert omhoog, hij blijft op verre afstand van de diepte van het dodenrijk. De HEER verwoest het huis van de hoogmoedigen, het bezit van weduwen beschermt hij. Kwade gedachten zijn de HEER een gruwel, vredige woorden zijn zuiver. Wie woekerwinst najaagt, richt zijn huis te gronde, wie steekpenningen haat, zal leven. Een rechtvaardige denkt na voordat hij antwoordt, uit de mond van goddelozen komt alleen maar onheil. De HEER is ver verwijderd van de goddelozen, het gebed van de rechtvaardigen hoort hij. Een lachend gezicht verblijdt het hart, een goed bericht verkwikt het lichaam. Wie luistert naar de lessen van het leven schaart zich onder de wijzen. Wie zich niet laat terechtwijzen, doet zichzelf tekort, wie berispingen ter harte neemt, wint daarbij. Wie ontzag heeft voor de HEER wint aan wijsheid, bescheidenheid gaat aan eerbetoon vooraf.” (Spreuken 15:16-33 NBV)

“De liefde zal nooit vergaan. Profetieën zullen verdwijnen, klanktaal zal verstommen, kennis verloren gaan” (1 Corinthiërs 13:8 NBV)

11. Luisteren naar wijzen

Laten wij naar wijzen luisteren en naar de Allerwijste, God  de Vader zijn Wijsheid.

“Ik was bij Hem als uitvoerster, ik was zijn vreugde, dag in dag uit mij verheugend voor zijn aanschijn, altijd door, mij verheugend over zijn aardrijk en mijn vreugde vindend bij de mensen. Welnu, zonen, luistert naar mij: gelukkig degenen die zich aan mijn wegen houden! Luistert naar mijn onderricht, zodat gij wijs wordt, en onttrekt u er niet aan. Gelukkig de man die naar mij luistert, die waakt bij mijn poorten, dag in dag uit, die blijft wachten bij mijn deurposten. Want wie mij vindt, die vindt het leven en verwerft de gunst van Jahwe, maar wie mij misloopt, schaadt zichzelf: allen die mij haten beminnen de dood.” (Spreuken 8:30-36 WV78)

+

Wordt vervolgd: 12. Geven in de hand van de Allerhoogste

++

Aanverwant:

Hoe de commentaren of angst voor commentaren ons kan verlammen: Faal beter + Faal beter #2 Jij en de ander

In het Engels:

Over Christadelphians

Free Christadelphians or Brothers and sisters in Christ, living in Belgium, European Union. - Vrijë Christadelphians of Broeders en zusters in Christus wonende in België in de Europese Unie.
Dit bericht werd geplaatst in Jehovah, JHWH, Jawheh, Elohim God, Yahuwah en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

8 reacties op In de hand #4 Angst voor de wereld

  1. Pingback: Een Naam voor een God #8 Vergeten of weigeren « Christadelphian Ecclesia

  2. Pingback: Een Naam voor een God #9 Vals geloof gevoed door vrees « Christadelphian Ecclesia

  3. Pingback: Fragiliteit verminderbaar | Broeders in Christus

  4. Pingback: Ongelezen bestseller | Broeders in Christus

  5. Pingback: Materialisme, “would be” leven en aspiraties #4 | Broeders in Christus

  6. Pingback: In de supermarkt kan je (g)een hoop kopen | From guestwriters

  7. Pingback: Verlossing #2 De Bijbelse oplossing | Broeders in Christus

  8. Pingback: Wees niet verstrikt – Belgische Broeders In Christus

Laat een Reactie achter - Leave a Reply

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.