Redding, vertrouwen en actie in Jezus #7 Adverteren

Redding, vertrouwen en actie in Jezus

3.     Als u Jezus Christus als uw Redder hebt ontvangen, als Christen zou u moeten:

9. Anderen helpen om de volheid van Christus te behalen.

Wij moeten trachten zoals Jezus te worden, in harmonie met God. Eveneens moeten wij anderen daarbij helpen. Wij moeten iedereen rond ons helpen om tot iemand te groeien tot iemand die anderen tot Christus brengt niet zozeer om ons te onderhouden of ons gevoel beter te maken telkens als wij naar de ecclesia komen. De samenkomst of meeting is een gelegenheid om elkaar te treffen maar ook om met elkaar de zelfde liefde te delen. Als iemand verliefd op iemand is kan men dat aan hem of haar zien en gaan vele uitingen over de persoon waarop diegene verliefd is. Ook als men iets bijzonders heeft verwezenlijkt of een enorm belangrijke vondst heeft gedaan kan men daar dikwijls niet over zwijgen. Als men iets uitzonderlijks heeft verwezenlijkt of een enorm goed toestel weet of een voorwerp erg bewondert kan men daar maar niet over uitgepraat geraken. Zo moet het ook zijn over de Verlosser Jezus.

Door een ‘sandwichman’ te zijn voor Jezus Christus en hem te adverteren kunnen wij mede met een goed voorbeeld een Christen waardig, mensen aantrekken om meer te willen weten over die man, die een tweeduizend jaar geleden hier op aarde woonde en stierf aan een houten paal.

Matsys Christ on the Cross with Donors

Christus aan het Kruis met schenkers Olie op hout schilderij van Quentin Matsys c. 1520 - Museum Mayer van den Bergh, Antwerpen

Wij moeten niet zoals vele Christenen doen, vasthouden aan het Renaissance beeld dat de Rooms Katholieke Kerk de Kerkgemeenschap heeft opgedrongen. Er zijn veel kerkgemeenschappen die het teken van Tamuz, de god van het kwaad, als symbool voor de offerdood van Jezus nemen. Maar ware Christenen horen niet aan tradities vast te houden en moeten de feiten onder ogen zien dat Jezus niet aan een kruis is gestorven. Waarom vast houden aan het kruisbeeld als dit historisch niet correct is? Ook ligt er bij vele Christenen teveel het accent op dat kruis, terwijl zij voorbijgaan aan het Zoenoffer dat daar geplengd is geworden op het hout voor Jeruzalem. Door als een moordenaar opgehangen te worden in het aanschijn van velen, werd Jezus en zijn familie voor de gehele gemeenschap van Joden, Romeinen, Grieken en andere volkeren vernederd. Door te erkennen dat Jezus volledig zonder enige fout, zonder enige zonde, ter dood is gebracht op een afschuwelijke wijze kan men die aangekondigde dood ten volle naar waarde vatten als men beseft dat het hier werkelijk om een sterveling gaat en niet om een god die sowieso niet kan sterven (want God kan niet sterven).

The School of Athens - fresco by Raffaello San...

De School van Athene - fresco van Raffaello Sanzio - Image via Wikipedia

Het is belangrijk om in te zien wat Jezus voor ons heeft gedaan. Als men dit beseft weet men ook de belangrijkheid dat anderen dit horen te weten. Als men van iemand houdt wil men het beste voor die persoon. Als Christen moet men het beste voor de wereld willen. Men moet dan uit liefde voor de naaste willen dat zij de hoop mee kunnen koesteren die jij kan dragen. Jijzelf moet dan de hoop dragen dat anderen ook de Ware Hoop zullen kunnen vinden en jij moet er aan willen mee werken dat zij dat geluk kunnen vinden. door met hen het Woord van God te delen zal je er in kunnen slagen jezelf te verrijken en hen meer te laten weten over de prachtige hoop die in het vooruitzicht is gesteld voor allen die Jezus en zijn Vader willen aannemen.

Het Christen willen zijn vergt een actie bij die aanvaarding van Jezus, Jeshua, als Redder of Messias. De grote leraar Jezus, de Grootste Onderwijzer,  heeft met zijn onderricht een voorbeeld gegeven hoe zijn volgelingen dat ook zouden kunnen doen. Aan hen en allen die Jezus willen volgen heeft hij de opdracht gegeven uit te gaan in de wereld en te gaan verkondigen zodat het Goede Nieuws over de gehele wereld kon verspreid worden. Als wij van Jezus houden zullen wij met alle plezier die Gospel getrouw, maar daarom niet gek, uitdragen. Zoals Jezus ons heeft lief gehad moeten wij de wereld liefhebben en de volheid van Christus Jezus willen uitdragen, de Blijde Boodschap kenbaar makend van het komende Koninkrijk van God. door aan het predikingswerk mee te helpen zullen wij er ook toe kunnen bijdragen dat anderen Jezus zullen leren kennen, alsook wie zijn Vader is en wat deze voor ons heeft gedaan en nog zal doen. door anderen duidelijk de figuren van de Christenheid, Jezus, God en Heilige Geest te laten kennen zullen zij meer inzicht krijgen in het prachtige werk dat Jezus van Nazareth voor ons gedaan heeft.

10. Ervan bewust zijn dat het niet om marketing onderzoek en reclame gaat om mensen binnen te brengen dat een goede ecclesia maakt.

Alles moet draaien om de zuiverheid van het Woord van God dat opgetekend is in de Bijbel, het Boek der Boeken en Bestseller aller Tijden, en niet zozeer om de populariteit. Men mag zeker nooit toegevingen naar het publiek doen, betreft de leer van Christus en betreft de leer van God, om meer mensen te verkrijgen. Doorheen de geschiedenis kan men zien dat er genoeg instellingen daar juist toegevingen hebben gedaan óf om met de bewindsvoerders in der minne te geraken óf om de mensen niet te hard tegen de borst te stoten. Veelvuldig heeft men toegegeven aan heidense gebruiken en aan tradities om mensen gelukkig te houden.

Ware Christenen moeten bereid zijn offers te brengen en soms op hun tanden te bijten om de zuiverheid in de gemeenschap te bewaren. Modetrends mogen hen niet meesleuren in verkeerde praktijken en hen niet afleiden van de ware toedracht van hun taak en van de verering van de juiste persoon. Maar zij mogen zich ook niet gaan afzonderen of als kluizenaars gedragen. Hun leven moet bepaald worden door het Woord van God en de zekerheid die zij in de Hoop mogen dragen. En die hoop moeten zij willen delen met allen rondom hen zonder zelf slachtoffer te worden van gemeenschappen die veel meer middelen mogen hebben maar daarom nog niet de Waarheid uitdragen.

Als Waarheidszoekers moeten wij steeds alert zijn voor wat anderen verkondigen en dit met de teksten en leer van de Heilige Schrift vergelijken. Elke werking van de ecclesia of kerkgemeenschap hoort uit te gaan van het gegeven van de Heilige Schrift.

+

Vervolgt

Voorgaande: Redding, vertrouwen en actie in Jezus #6 Samenhoren

Over Christadelphians

Free Christadelphians or Brothers and sisters in Christ, living in Belgium, European Union. - Vrijë Christadelphians of Broeders en zusters in Christus wonende in België in de Europese Unie.
Dit bericht werd geplaatst in Christen zijn, Jezus Christus, Jesus, Jeshua, Jahushua en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

13 reacties op Redding, vertrouwen en actie in Jezus #7 Adverteren

 1. Pingback: A Messiah to die « Christadelphians : Belgian Ecclesia Brussel – Leuven

 2. Pingback: Een Messias om te Sterven « Christadelphians : Belgian Ecclesia Brussel – Leuven

 3. Pingback: Ademen om les te geven « Christadelphians : Belgian Ecclesia Brussel – Leuven

 4. Pingback: Missionaire hermeneutiek 4/5 « Bijbelvorser = Bible Researcher

 5. Pingback: Verzoening en Broederschap 4 Deelgenoten in Christus | Bijbelvorser = Bible Researcher

 6. Pingback: Goed Nieuws brengen met en door voorbeeld | From guestwriters

 7. Pingback: Een koning die zijn onderdanen wetten oplegt waarvan hij weet dat zij zich er nooit aan kunnen houden | Bijbelvorser = Bible Researcher

 8. Pingback: Samen deel uitmakend van het Lichaam van Christus – Jeshuaisten / Jeshuaists

 9. Pingback: Opkomend voor Christus #4 Wereldwijde prediking | Broeders in Christus

 10. Pingback: Christadelfiaanse geloofspunten #10 Uitzending om redding te verkondigen – Belgische Broeders In Christus

 11. Pingback: Vragen om onder de vleugels van God te komen | Bijbelvorser = Bible Researcher

 12. Pingback: Verwonderde leerlingen verzocht om niet bevreesd te zijn en te gaan prediken | Broeders in Christus

 13. Pingback: Richten op wat zich voor ligt | Broeders in Christus

Laat een Reactie achter - Leave a Reply

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.