Relatie met God gaat twee kanten op

In de wereld van vandaag hebben mensen heel wat moeilijkheden met onderlinge relaties. Het gaat dikwijls al moeilijk tussen manen vrouw en tussen ouders en kinderen, dus tussen wezens die zichtbaar en tastbaar zijn. Hoe moeilijk moet het dan soms niet gaan met een Wezen dat helemaal niet zichtbaar noch tastbaar is?

Toch kan de relatie met Die Ongeziene veel sterker zijn dan enige relatie met menselijke wezens. zoals bij de  menselijke relatie er een verbintenis moet zijn met de ander en er een mogelijkheid moet zijn om met elkaar te communiceren moet er ook met God gecommuniceerd worden.

Onze relatie met God gaat twee kanten op. Luisteren en terug praten.
Bijbellezen (naar God luisteren), bidden en lofprijzen (God terugzeggen hoe bijzonder Hij is) openen de weg naar Gods heil.

God is bereid om open te staan voor ons. Hij verwacht dat wij Hem naderen. Dat naderen kan door ons naar Hem open te stellen en door met Hem in gesprek te gaan.
God eren en prijzen baant een weg. Niet een weg voor God, maar een weg voor ons, om te kunnen zien wat er al is.

Elk pad ontstaat door erop te lopen. Het pad om Gods heil te kunnen zien, ontstaat door erop te lopen, door God te eren. God eren doe je door naar Hem te luisteren (alsook door  Hem serieus te nemen) en terug te praten (spreek je liefde en respect uit).

Naar God luisteren kan gebeuren door je geest open te stellen naar Hem en door de Bijbel te lezen. Dat kan voedend en helend, genezend, en bevrijdend werken. Zo ook kan God prijzen en loven ook genezend werken.

Als wij God Zijn Woorden lezen en deze laten doordringen tot ons binnenste zullen wij gaandeweg ontdekken dat wij beetje bij beetje door Gods ingrijpen troost en vrede diep van binnen gaan voelen en genezing gaan ervaren.

Over Christadelphians

Free Christadelphians or Brothers and sisters in Christ, living in Belgium, European Union. - Vrijë Christadelphians of Broeders en zusters in Christus wonende in België in de Europese Unie.
Dit bericht werd geplaatst in Christen zijn, Godsdienst, Jehovah, JHWH, Jawheh, Elohim God, Yahuwah, Religie en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Relatie met God gaat twee kanten op

  1. Pingback: Een opgegeven taak | Broeders in Christus

Laat een Reactie achter - Leave a Reply

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.