Wegwijs in de Bijbelboodschap Nieuwe Testament

Misschien zijn je thuis of op school vroeger Bijbelverhalen verteld. In België werd echter niet veel in de Bijbel gelezen maar deden toch hier en daar bepaalde verhalen de ronde. Zo kregen vele Vlamingen bepaalde ideeën van wat er in de Bijbel zou staan. Deze kloppen wel niet altijd met wat er werkelijk in de Bijbel, het Boek der Boeken staat. Ook al is er in België verplicht Godsdienst onderwijs werd er, zeker in de laatste decennia, weinig over God en gebod gepraat. Nog minder werd er in de bestseller aller tijden, de Bijbel  gelezen.

Nederlands: Nieuwe Bijbelvertaling opengeslage...

Op de één of andere manier zijn sommige mensen toch verder gaan nadenken of willen zij meer te weten komen wat er eigenlijk in dat Boek der Boeken, de Bestseller aller tijden staat.

Misschien hebt u de Bijbelverhalen nooit gehoord, maar bent u op zoek naar de God van de Bijbel; of hebt u gewoon zin om eens meer te komen van de zin of doel van het leven en van die personen waar zo velen over spreken.

Indien u op zoek bent naar God of als u wenst na te gaan wat er van waar is wat er u werd verteld in de godsdienstles, kunnen wij u van harte het boek “Wegwijs in de Bijbelboodschap Nieuwe Testament” aanraden.

2012 Uitgave Wegwijs in de Bijbelboodschap: Nieuwe TestamentHet boek is geschreven voor allen die de Bijbel zelf nog net een stapje te ver vinden: tieners die de Kinderbijbel ontgroeid zijn, en volwassenen die onbekend zijn met de Bijbel en eenvoudig willen beginnen.

Wie de verhalen kent zal ze herkennen. Maar er wordt meer verteld dan de verhalen alleen. Ze zijn geplaatst in het kader van Gods werk met en onder mensen. Zo worden ze van mooie verhalen en Bijbelse geschiedenis, tot één doorlopend verhaal en levende werkelijkheid.

Al lezend wordt je wegwijs in het Woord van God. Je begint met het leven van de Man die ‘God redt’ of ‘God bevrijdt’ wordt genoemd: Jezus (Jeshua) van Nazareth. Wat hij zei en deed wordt zo eenvoudig mogelijk verteld vanuit de vier evangelieboeken. Meestal zijn de hoofdstukken kort: maar er zijn ook wat langere, waarin je een,uitleg vindt,over een belangrijk onderwerp waar Jezus sprak – bijvoorbeeld bidden. Het boek Handelingen vertelt wat Jezus nog meer deed, nadat Hij naar God in de hemel was gegaan. Nu door zijn volgelingen, de apostelen en andere dienaren. Daarna wordt het wat moeilijker: dan lees je over de brieven en tot slot over het boek Openbaring.

Maar omdat je al lezend gewend bent geraakt aan de boodschap zal dit niet al teveel problemen opleveren. En als je het toch nog te moeilijk vindt, lees je die hoofdstukken later nog eens. Het is tenslotte geen schande als je het niet meteen begrijpt. Ook de meer ervaren lezer ontdekt steeds meer als hij of zij de Bijbel leest en herleest. Je raakt er nooit in uitgelezen!

Inhoud: 352 pagina’s A5
Vraag een gratis exemplaar aan via:
E-mail: info@broedersinchristus.nl
Telefoon boor Nederland: 0318-632167 (ma-vr 9-20 u)
Of schrijf per landpost:Broeders in Christus, Postbus 520, Nl. 3800 AM Amersfoort, Nederland, Europese Unie

+

Christadelphian Hall in Bath/England

Stortingen ter ondersteuning zijn ook steeds welkom:  IBAN NL68INGB0000642973 BIC: INGBNL2A of in Nederland gironummer is: 642973 t.n. v. Broeders in Christus te Amersfoort

Giften via het Nederlandse nummer van ‘ Met open bijbel’ kunnen voor Nederlandsbelastingplichtigen af getrokken worden van de belasting, daar de Nederlandse Broeders in Christus ANBI geregistreerd staan.

In België kunnen wij geen aftrek voor de belastingen voorzien maar slaan geen giften af. Deze mogen op de Nederlandse rekening overgeschreven worden met vermelding: België of naar de Belgische rekening: BNP PARISBAS FORTIS BIC GEBABEBEBB IBAN BE38 0010 6708 4872 met vermelding Belgische Christadelphians, of voor het bepaalde doel: bijv. CBM India; CBM Oeganda; Bijbelmissie; Publikaties; Webvoorziening, etc.

Mits niets in de wereld zo maar voor niets komt zullen wij elke gift, hoe klein ook, met dank aanvaarden.

Over Christadelphians

Free Christadelphians or Brothers and sisters in Christ, living in Belgium, European Union. - Vrijë Christadelphians of Broeders en zusters in Christus wonende in België in de Europese Unie.
Dit bericht werd geplaatst in Publikaties en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op Wegwijs in de Bijbelboodschap Nieuwe Testament

  1. Pingback: Zomertijd ideaal op met Bijbellezing aan te vangen #1Bestseller aller tijden | From guestwriters

  2. Pingback: Zomertijd ideaal op met Bijbellezing aan te vangen #2 Blijvende waardevolle schat | From guestwriters

  3. Pingback: Filosofen, theologen en ogen naar de ware kennisgever van bestaan van God | Bijbelvorser = Bible Researcher

  4. Pingback: Gods vergeten Woord 20 Volk van het Boek 6 Volk met het Boek | Broeders in Christus

Laat een Reactie achter - Leave a Reply

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.