Press on een nieuw Christadelphian tijdschrift

AdobeStock_102977061.jpeg

“Vanaf vanavond hebben we niet één, maar twee sessies Bijbelklasdiscussie gehad op basis van tijdschriftartikelen. Die waren toevallig gebaseerd op de eerste twee artikelen van Karam Ram en Hazel McHaffie. Dit was geen luiheid van de sessieleiders – het zijn allebei geweldige artikelen die elk afzonderlijk tot veel discussie hebben geleid en sommigen van ons hebben uitgedaagd. Als leider van een van de sessies vond ik het gemakkelijker dan normaal (voor een online Zoom-discussie) om de video te gebruiken om de leden van de groep om commentaar te vragen.”

-J (Oxford, UK)

Van een kampvuur in de vroege ochtend aan de kust van Galilea vele jaren geleden, tot de dagelijkse strijd van de mensen om ons heen vandaag, hopen wij dat de woorden in de publicaties van een nieuw Engelstalig Christadelphian tijdschrift nummer u zullen helpen iets in een nieuw licht te zien. En door een verandering van perspectief, vindt u misschien verandering in uw eigen leven.

“Clubs, broederschappen, naties – dit zijn de geliefde barrières die een werkbare wereld in de weg staan, deze zullen sommige van hun rechten en sommige van hun ribben moeten inleveren. Een “broederschap” is de antithese van broederschap. Het eerste (dat is de orde of organisatie) is gebaseerd op het idee van uitsluiting; het tweede (dat is het abstracte) is gebaseerd op een gevoel van totale gelijkheid.

Iedereen die terugdenkt aan zijn studententijd herinnert zich de enthousiastelingen in zijn groep, de rabiate leden, jong en oud, die geobsedeerd waren door de mystieke charme van het lidmaatschap van hun specifieke orde. Het waren meestal mannen die niet in staat waren tot echte broederschap, of zich tenminste niet bewust waren van de implicaties daarvan.

Broederschap begint wanneer de uitsluitingsformule onsmakelijk wordt bevonden. Het effect van elke organisatie van sociale en broederlijke aard is dat de lijnen die mensen in klassen verdelen eerder versterkt dan verkleind worden; het effect van staten en naties is hetzelfde, en uiteindelijk zullen deze lijnen verzacht moeten worden, deze krachten zullen veralgemeend moeten worden.”
– E.B. White, One Man’s Meat

De Christadelphians zijn een broederschap die open staat voor de wereld en waar mensen zich kunnen bij komen aansluiten. In de tekst hierboven wordt er gesproken over

“de geliefde barrières in de weg van een werkbare wereld.”

(Er zijn er zoveel!) We houden ervan om “gelijk” te hebben, nietwaar? Doctrinair gezond zijn, maar onbarmhartig en onrechtvaardig, is de verkeerde manier om gelijk te hebben.

Voor veel buitenstaanders zijn de Christadelphians of Broeders in Christus, vreemde vogels, omdat het een kerkgemeenschap is die in tegenstelling tot zovele andere kerkgemeenschappen, niet beweerd dat men zich bij hen moet aansluiten om gered te worden. Nergens willen ze een ander vastpinnen en verplichtingen opleggen. Iedereen is vrij om te komen en te gaan.

Toch gaat er vanuit de Christadelphians of Broeders in Christus een uitnodiging uit om zich bij deze gemeenschap aan te sluiten om de liefde van Christus ten volle te ondervinden. Verscheidene mensen kunnen gerust wat lectuur gebruiken om meer te weten te komen over het reilen en zeilen van de gemeenschap. Hiertoe stellen wij meerdere websistes ter beschikking, maar ook enkele tijdschriften in verschillende talen.

Onze meest recente aanwinst is het tijdschrift Presson, in het Engels, Spaans en Farsi.

Het doel van het nieuwe tijdschrift is om elke paar maanden een nummer uit te brengen. De artikelen zijn peer reviewed en worden gepresenteerd in verschillende formaten: sommigen lezen graag, sommigen luisteren graag, sommigen kijken graag.

Press On wil de groei van de Christadelphiaanse gemeenschap stimuleren door haar te helpen kracht te putten uit haar verscheidenheid, in de geest van 1 Kor 12 en Rom 12 – één lichaam, bestaande uit verschillende delen, die allemaal van elkaar afhankelijk zijn.

Net als in de eerste eeuw kan onze geloofsgemeenschap baat hebben bij zowel progressieve als traditionele perspectieven, zolang deze met mededogen en zonder factionalisme worden verkend. Dat is wat de uitgevers van het tijdschrift proberen te doen.

Kom er meer over te weten: https://www.pressonjournal.org

Over Christadelphians

Free Christadelphians or Brothers and sisters in Christ, living in Belgium, European Union. - Vrijë Christadelphians of Broeders en zusters in Christus wonende in België in de Europese Unie.
Dit bericht werd geplaatst in Aankondiging, Christadelphian, Publikaties en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Laat een Reactie achter - Leave a Reply

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.