Gedachte van vandaag “Wij bidden altijd … dat onze God u waardig moge maken” (20 mei)

De eerste twee hoofdstukken van Paulus’ tweede brief aan de Tessalonicenzen bevatten een aantal ontzagwekkende gedachten.

Vandaag de dag, meer dan ooit tevoren, leven we in een kudde omgeving, een menselijke kudde. Massale reclame in een grote verscheidenheid van media confronteert ons uur na uur, dit creëert een kudde mentaliteit. Ik dacht hierover na toen ik vanmorgen de woorden van Paulus las.

Hij zei tegen de Tessalonicenzen dat wij

“u in onszelf een voorbeeld geven om na te volgen” (2 Tessalonicenzen 3:9).

Wat imiteren wij? Wat of wie nemen wij tot voorbeeld in ons leven? Een even belangrijke vraag – waarom zien wij hen als voorbeelden die wij zouden moeten willen navolgen?

Slechte voorbeelden zijn er vandaag de dag in overvloed; er zijn andere dingen die niet specifiek verkeerd zijn, maar in deze gevallen moeten we nadenken over wat er goed in is, wat geestelijk voedzaam is als we naar een bepaald ding kijken, het lezen of het doen. Paulus schrijft,

“Gij weet zelf, hoe gij ons moet navolgen, want wij hebben niet stilgezeten, toen wij bij u waren, noch iemands brood gegeten zonder ervoor te betalen … opdat wij u niet tot last zouden zijn” (vers 7,8).

Dragen wij ons steentje bij, doen wij ons deel?

Wij leven in een wereld (vooral in het westen) waar iets krijgen voor niets het doel is van een groot deel van de bevolking. Sommigen zien een carrière in het “christendom” als een middel om in hun levensonderhoud te voorzien, zonder dat daar veel hard werk aan te pas komt. Dit is soms duidelijk in India, vooral als een of andere overzeese organisatie geld in het laatje brengt.

In dit land moedigt de mate van “sociale welvaart” sommigen aan om te proberen een “luilekkerleventje” te leiden, maar de ware gelovige moet een houding hebben die precies het tegenovergestelde is. Binnenkort zullen we de brief aan de Hebreeën lezen, waar staat,

“Denk aan uw leiders, aan hen die tot u het woord van God hebben gesproken. Overweeg het resultaat van hun manier van leven en imiteer hun geloof” (13:7).

Zij hadden niet de zegen een Bijbel elke dag te lezen en wij kunnen ons niet aan de gedachte onttrekken dat, als zij die hadden gehad, zij er elke dag in zouden lezen. Maar vandaag, met zoveel beschikbare Bijbels, welke plaats neemt Gods woord in als wij elke dag leven?

Een van de kleinste “boeken” in de Bijbel is de derde brief van Johannes. Laten we ons laatste punt nemen uit wat hij schreef aan het eind van zijn lange leven.

“Geliefden, volgt het kwade niet na, maar volgt het goede na. Wie goed doet, is van God; wie kwaad doet, heeft God niet gezien” (vers 11).

Hoe duidelijk zie jij God?

+

Engelse versie / English version: Today’s Thought “We always pray … that our God may make you worthy” (May 20)

 

Voorgaande

Materialisme, “would be” leven en aspiraties #2

++

Aanvullende lectuur

  1. Exhortation – Exhortatie of uiteenzetting
  2. Gedachten op Marcus’ Site tussen oktober 2008 en december 2010
  3. Economie en degradatie
  4. Wie of welke generatie verantwoordelijk
  5. Nieuwkomers, nieuwelingen, immigranten, allochtonen en import
  6. Atheïstische reclameboodschap mag
  7. In de supermarkt kan je (g)een hoop kopen
  8. Verlangens van hedendaagse jongeren
  9. Geestelijke vorming tot heiligheid #1

Over Christadelphians

Free Christadelphians or Brothers and sisters in Christ, living in Belgium, European Union. - Vrijë Christadelphians of Broeders en zusters in Christus wonende in België in de Europese Unie.
Dit bericht werd geplaatst in Bedenking, Christen zijn, Levensvragen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Laat een Reactie achter - Leave a Reply

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.