De gedachte van vandaag “Andere evangelies en andere Christussen” (08 maart)

Na de Coronacrisis heeft Europa een ander groot probleem onder ogen gekregen waarbij elkeen zijn hoofd koel moet houden om de juiste beslissingen te nemen om erger te voorkomen.

Sinds 24 februari zijn wij in een totaal andere realiteit beland. Al meer dan 70 jaar konden wij naar een Europa kijken waar geen land tegen een ander was opgestaan. Maar nu heeft Rusland na maanden de wereld voorgelogen te hebben Oekraïne binnengevallen en houdt Poetin zijn leger zich niet aan de internationale verdragen en oorlogsregels.

In deze periode van een nieuwe beproeving na de Corona pandemie moeten wij goed uitkijken naar wat er gebeurd en hoe wij op die feiten moeten reageren.

Wij zijn verwittigd dat er bepaalde tijden zullen aankomen wanneer de wereld zal beproefd worden alsook wanneer er ander christussen zouden optreden en bepaalde mensen meer inspanning zouden gaan leveren om mensen van de ware Christus en van de Enige Ware God af te brengen. Mogelijks zijn wij in die besproken Tijd van tijdingen (of Samenstel van dingen) gekomen.

Nu is een tijd aangebroken voor een ander soort pandemie dan het Covid-19 virus. Een virus dat doorheen de eeuwen regelmatig de wereldbevolking met haar niets ontziend geweld geveld heeft. Meer dan eens in de geschiedenis hebben mensen gekozen om geweld te prediken in plaats van vrede te prediken.

In de Bijbellezing van gisteren konden wij Paulus zijn raad lezen om manieren te vinden om elkaar te helpen en daarbij het punt te maken dat

“Ieder moet geven zoals hij wil, niet met tegenzin of onder dwang, want God heeft een blijmoedige gever lief” (vers 7).

Vandaag naderen wij het hoogtepunt van Paulus’ 2 Korinthiërs, waarin hij steeds botter wordt in de manier waarop hij zijn gedachten uitdrukt: nadat hij zorgvuldig het ware evangelie en de noodzaak om een Christusachtig leven te leiden heeft uiteengezet, daagt hij nu zijn lezers rechtstreeks uit: hij zegt,

“Ik ben bang dat, zoals de slang Eva door zijn sluwheid heeft misleid, uw gedachten zullen afdwalen van een zuivere en oprechte toewijding aan Christus” (11:3).

Ons bewustzijn van dat wat “zuiver en oprecht” is, wordt alleen verkregen door onze

“oprechte toewijding aan Gods woord, die ons ertoe brengt alles in het werk te stellen om ons denken “zuiver” te houden – als basis voor het behoud van het ware geloof en gedrag.

In 2 Korintiërs 11 zien we dat sommigen gemakkelijk

“van een oprechte en zuivere toewijding aan Christus”.

afwijken en komen te luisteren naar mensen die niet enkel een andere boodschap dan christus verkondigen maar als het ware  een andere Jezus verkondigen. De apostel Paulus schrijft dan,

“als er iemand komt die een andere Jezus verkondigt dan die wij verkondigd hebben, of als u een andere geest ontvangt dan die u ontvangen hebt, of als u een ander evangelie aanvaardt dan dat wat u aanvaard hebt, dan verdraagt u dat gemakkelijk genoeg” (verzen 3-5).

Hij maakt dan het punt,

“zulke mensen zijn valse apostelen, bedrieglijke werkers, die zich vermommen als apostelen van Christus” (vers 13).

Helaas is het vandaag de dag hetzelfde – en velen accepteren een “onrein” evangelie – maar sommigen, door God’s genade, komen tot dit besef en gaan door een reinigingsproces. In Gods koninkrijk, zo wordt ons botweg verteld in Openbaring 21,

“niets onreins zal er ooit binnengaan, noch iemand die doet wat verfoeilijk of vals is, maar alleen zij die geschreven staan in het boek des levens van het Lam” (vers 27).

De laatste jaren hebben wij heel wat valse mensen aan het werk gezien, zelfs in hoogste echelons van leidinggevende personen.

De apostel waarschuwt dat als er zo iemand zou komen wij ons op onze hoede moeten zijn en er ons zeker niet zo mogen bij neerleggen. De vermaning van Paulus aan de inwoners van Korinthe hun adres heeft sinds zijn tijd zijn parallellen gehad. Er zijn er die

“zich vermommen als dienaren van gerechtigheid,”

maar zegt Paulus,

“Hun einde zal overeenkomen met hun daden” (vers 15).

Laat ons, speciaal in deze tijden, goed uitkijken naar wat mensen zeggen en doen, en laat ons zelf steeds getrouw aan het Woord van God, Zijn raad en bijstand als de enige goede raad opvolgen.

+

Voorgaande

Uit het archief: Macht, Olie en Religie

Als de tijd ten einde loopt … 3 Dat zijn toch geen goden #2 Afgoden in het Nieuwe Testament

Gedachte voor vandaag: Wakker blijven

++

Verder om over bij na te denken

 1. Regelmatig keek men uit naar een einde van de coronacrisis
 2. Oekrainiërs zouden vrij moeten zijn om zelf hun toekomst te bepalen
 3. Een nutteloos maar zeer gevaarlijk uitdagingsspel
 4. Inmenging en trucjes van twee grootmachten
 5. Het Volk van de Lage Landen en oorlogen
 6. Wat maandenlang gevreesd werd, is werkelijkheid geworden.
 7. Hoe ver wil Poetin gaan
 8. De peperbus van nonkel Miele (14): VS wil oorlog in Oekraïne
 9. Waakzaamheid geboden 2 Bordspel speler
 10. Waakzaamheid geboden 3 Codes en een heerser van het Noorden
 11. Waakzaamheid geboden 5 Tekenen opmerkend
 12. Op het punt dat er vele doden onder onze broeders en zusters kunnen vallen
 13. Na de leugendaad de terreurdaad
 14. Grote en kleine bijeenkomsten plaats waar gebeden wordt voor vrede
 15. Sta op voor Oekraïne

Over Christadelphians

Free Christadelphians or Brothers and sisters in Christ, living in Belgium, European Union. - Vrijë Christadelphians of Broeders en zusters in Christus wonende in België in de Europese Unie.
Dit bericht werd geplaatst in Bedenking, Christen zijn, Geschiedenis & Gebeurtenissen, Levensvragen, Wereld en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op De gedachte van vandaag “Andere evangelies en andere Christussen” (08 maart)

 1. Pingback: Poetin’s grote redevoering in een volgepakt Loesjniki-stadion | Marcus Ampe's Space

 2. Pingback: Voor een ware volger van Christus loopt niet altijd alles vlotjes | Broeders in Christus

 3. Pingback: Gebeden als een manier om mensen in moeilijkheden te dienen | Broeders in Christus

Laat een Reactie achter - Leave a Reply

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.