Psalmen over Redding van de Allerhoogste God

Wie de tekst van de Psalmen kent èn begrijpt, zal God met nog grotere vreugde lofzingen.

In de Bijbellezing voor vandaag 2 januari kijken wij naar de moeilijkheden en druk die David ondervond toen hij zelfs moest gaan vluchtten voor zijn eigen zoon Absalom.

Psalmen 3 en 4 tonen hoe koning David vertrouwd op zijn God en hoe hij deze aanriep. Wij ook moeten een sterk vertrouwen op God behouden in alle omstandigheden tijdens ons leven hier op aarde in dit tijdsbestek.

Hopelijk zullen wij niet uit ellende op de Heer moeten roepen, maar zullen wij in alle omstandigheden ook aan Jehovah kunnen vragen om in onze moeilijke omstandigheden ons bij te staan. Wij moeten onze hoop niet op mensen richten, maar op de Enige Ware God.

“ (3:9) Jehovah, De Heer, Hij is de bevrijder. Zij uw zegen over uw volk.” (Ps 3:8)

Zoals David God verzoekt naar hem te luisteren, kunnen ook wij Jehovah, onze God, vragen om ons bij te komen staan.

“ Voor de koorleider. Met begeleiding van snaarinstrumenten. Een psalm van David. (4:2) Geef uw wederwoord op mijn aanroep, God die immer mij recht hebt gedaan, die in nood mij ruimte kan scheppen; ontferm U – hoor mijn gebed.” (Ps 4:1 WV78)

Het komt er op aan niet boos te worden en rustig te blijven terwijl wij volkomen vertrouwen op de Allerhoogste.

“5 (4:6) Brengt offers gelijk het betaamt, stelt op Jahwe uw vertrouwen. 6  (4:7) Steeds heet het: ‘wie biedt ons uitzicht?’ Doe Gij opgaan over ons uw lichtend aanschijn, Jahwe;” (Ps 4:5-6 WV78)

Ook al zullen wie weet heel wat mensen er om lachen dat wij vertrouwen schenken in God, is Hij het toch die ons het best kan bij staan.

“11 (5:12) Vreugde vinden die schuilen bij U; door de eeuwen heen gaat hun jubel, want rondom is uw bescherming: hoog verblijden zich die uw naam eren. 12 (5:13) De rechtvaardige zegent Gij, Heer, als een schild houdt uw gunst hem omgeven.” (Ps 5:11-12 WV78)

+

Lees ook

Begrijpend zingen: Psalm 3 en 4

Over Christadelphians

Free Christadelphians or Brothers and sisters in Christ, living in Belgium, European Union. - Vrijë Christadelphians of Broeders en zusters in Christus wonende in België in de Europese Unie.
Dit bericht werd geplaatst in Bedenking, Christen zijn, Jehovah, JHWH, Jawheh, Elohim God, Yahuwah, Levensvragen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Laat een Reactie achter - Leave a Reply

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.