Uitnodiging voor een treffen in “real life” te Newbury

2020 en 2021 brachten ons dagen waarbij wij onze medebroeders en zusters niet in levende lijve konden ontmoeten. Gelukkig werden er online-diensten voorzien waar wij nu zelfs meer mensen aan konden treffen dan in onze plaatselijke diensten.

Vanuit  België hebben wij eerst getracht een Nederlandstalige dienst online te brengen voor onze Nederlandse en Belgische broeders en zusters. Op de verstuurde uitnodigingen kregen wij vanuit Nederland echter geen respons en toen wij onze droefheid melden wegens het negeren van onze uitnodiging kregen wij geen aangename reacties. Sommigen verweten ons zelfs de Broeders in Christus te haten. Vreemd genoeg als wij dan zoveel werk leveren voor de Broeders en hen dan nog zouden uitnodigen om samen te komen op het net.

Maandenlang sloten we ons aan bij Newbury en andere plaatsen om één internetdienst te hebben in het Engels en het Farsi. Het was geweldig om samen te werken met zoveel gelovigen uit het hele Verenigd Koninkrijk en België.

Geleidelijk aan komen er in Groot-Brintannië wat versoepelingen en gevaarlijk genoeg ook hier in België wat te vroeg, maar begint er toch wat licht aan het einde van de tunnel te schijnen. Naar de na-zomer en herfst belooft het toch tot de mogelijkheden te horen dat wij uit de isolatiefase mogen komen.

Dit doet onze broeders van Newbury uitkijken naar een Kerkelijk Weekend in Newbury. Zij laten ons weten:

“Het is opmerkelijk om te bedenken dat we nu een familie van gelovigen in Newbury zijn, met broeders en zusters die elkaar nog nooit van aangezicht tot aangezicht hebben gezien en sommigen die nog nooit in Newbury zijn geweest!

De Admin en Pastorale Commissie van Newbury denken dat het belangrijk is dat fysiek samenkomen om elkaar beter te leren kennen onze geestelijke eenheid zal helpen en hebben gekeken naar de beste manier om dit te doen.

Wat zou er niet fijner zijn om weer eens met elkaar van gedachten te wisselen in een leuke omgeving. Normaal gesproken komen wij regelmatig eens op een of andere plek in Engeland, Wales of België samen om van gedachten te wisselen en samen een Dienst bij te wonen.

Nu willen wij onze ogen richten op 24-26 september om weer eens zo een treffen te hebben. Dus zet alstublieft deze datum in uw agenda voor een kerkelijk weekend.
Als God het wil, zullen we onze oude leden, nieuwe broeders en zusters en degenen die nauwe banden met ons hebben, samenbrengen voor gemeenschap en plezier. Meer informatie volgt nog.

Het is de bedoeling dat er zoveel broeders en zusters in Newbury zullen samen komen. Hiertoe worden er extra 44 plaatsen voorzien, met voorrang voor degenen die van ver komen. Er zullen echter activiteiten zijn voor iedereen, inwoner of niet, ook voor kinderen. De zondag zal in de hal worden doorgebracht en mogelijk ook een deel van de zaterdag, maar dat zal afhangen van welke vervoersregelingen er kunnen worden getroffen.

We zullen u later meer laten weten over wat we zouden kunnen doen, maar voor nu…

EEN OPROEP VOOR HULP!

We zijn op zoek naar een paar broeders en zusters om namens de ecclesia de regelingen voor het weekend te treffen. Het zal tijd en energie kosten, maar zou het niet geweldig zijn om deel uit te maken van iets dat zo’n verschil kan maken in de ervaring van gemeenschap voor zovelen?!

Vervoer, catering, activiteiten en financiën zijn de dingen die onmiddellijk in je opkomen. Dus als je geïnteresseerd bent in reizen, eten, plezier maken of geld uitgeven – neem contact op!

We hebben reacties nodig alstublieft… veel van onze Iraanse broeders…!

Over Christadelphians

Free Christadelphians or Brothers and sisters in Christ, living in Belgium, European Union. - Vrijë Christadelphians of Broeders en zusters in Christus wonende in België in de Europese Unie.
Dit bericht werd geplaatst in Aankondiging, Christadelphian, Godsdienst, Kerkopbouw, Religie en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Uitnodiging voor een treffen in “real life” te Newbury

  1. Voor het ogenblik blijven al onze kerkdiensten in België enkel nog op het internet plaats vinden. Wij vinden het nog altijd niet veilig genoeg om met meerdere mensen dicht bij elkaar te komen voor een kerkdienst, die even goed via het internet gevolgd kan worden, ook al ontbreekt daarbij spijtig genoeg het menselijk contact.

    Like

Laat een Reactie achter - Leave a Reply

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.