Rechterhand van gemeenschap

Op het einde van de 19de eeuw en in het begin van de 20ste eeuw kon de broedergemeenschap makkelijk uitbreiden. Vandaag loopt dat wat minder vlot. Toch blijven wij nog steeds iedereen welkom heten die zich bij ons wil aansluiten en samen met ons deel wil uitmaken van de onder Christus in eenheid verbonden gelovigen.

Wanneer een nieuw lid door huwelijk of anderszins in een gezin wordt opgenomen, is het gebruikelijk, en naar gelang de zaken, dat het gezin een dergelijk nieuw lid verwelkomt. Evenzo, wat past er beter dan dat het huisgezin van Christus de rechterhand van gemeenschap naar een nieuwe broeder of zuster reikt?

In kleine Ecclesiae is het voor elk lid mogelijk om dit te doen; maar het is niet praktisch waar Ecclesia getallen scoort, om niet te zeggen honderden. Wat betreft wanneer en waar de collectieve rechterhand van gemeenschap moet worden gegeven, zal deze eerste verschijning aan de tafel van de Heer van hem of van haar zeker de meest geschikte tijd zijn, en zal dat dan ook door de presiderende broeder, op naam van het huishouden kunnen gebeuren.

“Laat alle dingen fatsoenlijk en in orde gebeuren” (1Cor. Xiv. 40).

+

Engels origineel / English original: Right Hand of Fellowship

Over Christadelphians

Free Christadelphians or Brothers and sisters in Christ, living in Belgium, European Union. - Vrijë Christadelphians of Broeders en zusters in Christus wonende in België in de Europese Unie.
Dit bericht werd geplaatst in Broeders, Christadelphian, Christen zijn, Levensvragen en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Laat een Reactie achter - Leave a Reply

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.