Gedachte voor vandaag “Overtreding wordt vergeven” (15 januari)

Wij zijn allemaal feilbare mensen. Geen enkele man is onfeilbaar, behalve één man die kon zondigen maar dat nooit deed, Jeshua (Jesjoea), de gezondene van God, een mensenzoon en een zoon van God.

Vandaag komen we een contemplatief lied van David te lezen.

De psalmen vieren Gods vergeving die komt door belijdenis en berouw.
Sommige tolken koppelen psalm 32 aan Davids zonde met Bathseba nadat Nathan zijn overtreding had geopenbaard, maar de koning had zeker andere tekortkomingen. Zelfs als we deze psalm niet associëren met enige persoonlijke overtreding door David, dient het goed als een modelbelijdenis voor degenen die zich pijnlijk bewust zijn van hun zonde.

Toen David zweeg, voelde hij alsof zijn botten broos werden door zijn gekreun de hele dag lang. Ook al voelde hij dat de Elohim naar hem keek en dat dag en nacht Gods hand zwaar op hem rustte. Zijn kracht was uitgeput als in de droogte van de zomer.

“3 Want zolang ik zweeg, teerde mijn kracht weg, mijn snikken brak los, elke dag; 4 dag en nacht bleef uw hand op mij wegen: ik verschrompelde tot in het merg, of mij midzomerhitte verschroeid had.” (Ps 32:3-4 WV78)

David had een tijd lang gezwegen, maar het hielp hem niet. Hoe langer hij zweeg, hoe erger het werd en zijn angst nam toe.

“(39:3) Dus zwijg ik, met stomheid geslagen, zie af van elk woord dat verlicht: maar nu is mijn pijn slechts verergerd,” (Ps 39:2 WV78)

David zijn leven lekte weg, verteerd door angst en zijn jaren door kreunen. Zijn problemen hadden hem versleten, zijn kracht faalde vanwege zijn ellende, terwijl hij zwak werd. David zijn energie (vitaliteit, kracht) werd afgevoerd zoals bij de brandende hitte van de zomer. Ook wij kunnen ons erg zwak en bedroefd voelen.

“(31:11) of geheel mijn leven in kommer, of mijn jaren in zuchten vergaan; mijn kracht begeeft van ellende, moe ben ik – tot in het merg.” (Ps 31:10 WV78)

“(38:9) verlamd ben ik, stukgebroken – ik kan schreeuwen, zo hamert mijn hart.” (Ps 38:8 WV78)

Toen kwam het moment dat David zag hoe hij zijn overtreding had bedekt. (Hij verbergde zijn ongerechtigheid in zijn boezem.) Hij was klaar om zijn verhaal van mislukking te vertellen, niet langer zijn zonde in te smokkelen. Hij erkende zijn ongerechtigheid en hoopte dat zijn hemelse Vader hem niet zou teleurstellen bij het toegeven van zijn zonden.
Hij was ervan overtuigd dat God trouw aan zichzelf zou zijn en zijn zonden zou vergeven, hem zuiverend van alle wandaden.

“ Tot ik U mijn zonde bekend heb, mijn kwaad niet langer verzweeg, wist: de Heer biecht ik mijn overtreding. Toen vergaaft Gij mijn zonde, mijn schuld.” (Ps 32:5 WV78)

“(38:19) Zie, ik wil bekennen mijn schuld, bekommerd ben ik om mijn zonde.” (Ps 38:18 WV78)

“ Wie zijn zonden verheelt, zal geen voorspoed kennen, maar wie ze belijdt en ze nalaat, zal barmhartigheid ondervinden.” (Spr 28:13 WV78)

Om deze reden moeten allen die de Elohim Hashem Jehovah God gehoorzamen, bidden. Laat iedereen die toegewijd is aan de Allerhoogste Elohim eerlijk met de Hashem spreken. Wanneer mensen tot Jehovah bidden in een tijd dat Hij nabij is en gevonden kan worden, zal Hij luisteren. Maar dan zijn ze misschien niet zoals het paard of de muilezel, die geen begrip hebben, en moeten worden vastgehouden met een zweep voor het paard, een hoofdstel voor de ezel en een stang voor de rug van dwazen (Spr 26: 3).

“9 Weest daarom niet als een paard, niet een redeloos muildier gelijk; men moet met toom en met bit zijn koppigheid weten te breken. Want anders komt het u te na! 10 Slagen talloos wachten wie kwaad zoekt, doch wie zijn rust weet in de Heer, hem zal Gods genade omgeven.” (Ps 32:9-10 WV78)

Met God als onze schuilplaats zullen we ons kunnen verheugen.

“ Gij, mijn schutse, ontheft mij van druk, bevrijding schept Gij rondom mij.” (Ps 32:7 WV78)

“ Verblijdt u: want Hij is de Heer. Zingt, vromen, Hem van uw vreugde, zingt, oprechten van hart, uw vervoering!” (Ps 32:11 WV78)

De goedhartige mensen moeten prijzen hun gewoonte maken. Alsook moeten zij er een gewoonte van maken hun vertrouwen in de Almachtige God, die alles en iedereen kent (van binnen en buiten) te tonen. Als we de Rechtvaardige God in actie zien, hebben we alle reden om tevreden te zijn en ons geluk aan anderen bekend te maken. Dus, Gods volk, roep Jehovah God, bedank onze Heilige God!

“(64:11) Hij die rechtvaardig leeft vindt zijn geluk in God, weet zich bij Hem geborgen: hun vreugde mogen vieren alwie oprecht van hart zijn.” (Ps 64:10 WV78)

“(68:4) De rechtvaardigen echter – met jubel verblijden zij zich voor Gods aanschijn, vieren in vervoering hun vreugde.” (Ps 68:3 WV78)

“ Viert, rechtvaardigen, met vreugde de Heer: looft Hem, dien heilig wij heten.” (Ps 97:12 WV78)

“(7:11) Mijn schild – dat is Gods bescherming, Hij bevrijdt de oprechten van hart;” (Ps 7:10 WV78)

+

Engelse versie / English version: Today’s thought “transgression to be forgiven” (January 15)

Voorgaande

Gedachte voor vandaag “Bedanken en prijzen voor Gods gerechtigheid” (4 januari)

Over Christadelphians

Free Christadelphians or Brothers and sisters in Christ, living in Belgium, European Union. - Vrijë Christadelphians of Broeders en zusters in Christus wonende in België in de Europese Unie.
Dit bericht werd geplaatst in Bedenking, Christen zijn, Jehovah, JHWH, Jawheh, Elohim God, Yahuwah, Jezus Christus, Jesus, Jeshua, Jahushua, Levensvragen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

6 reacties op Gedachte voor vandaag “Overtreding wordt vergeven” (15 januari)

  1. Pingback: Eerste gedachte voor vandaag “De wereld is misschien slecht” (16 januari) | Broeders in Christus

  2. Pingback: 2e gedachte voor vandaag ‘Prijs Jehovah God die schept en redt’ (16 januari) | Broeders in Christus

  3. Pingback: Het Wachttorengenootschap over Christadelphians #9 Wereldse gebruiken 5 Huwelijken en scheidingen – Belgische Broeders In Christus

  4. Pingback: Een Vader die te vertrouwen valt | Broeders in Christus

  5. Pingback: Sjana tova oemetoeka – שָׁנָה טוֹבָה וּמְתוּקָה – Jeshuaisten / Jeshuaists

  6. Pingback: Bidden tot een Onzichtbare God | Broeders in Christus

Laat een Reactie achter - Leave a Reply

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.