Gedachte voor vandaag “Geloof in moeilijke tijden” (14 januari)

Hoe vaak moeten we geconfronteerd worden met moeilijkheden of moeilijke tijden doorstaan?

Bij het lezen van het boek Psalmen voor vandaag, zien we dat David tot zijn Allerhoogste God bidt, op wie hij bereid is al zijn vertrouwen te stellen.

David geeft toe dat hij in moeilijkheden zit en dat hij de Eeuwige Elohim Jehovah herkent als zijn schuilplaats, het heiligdom van zijn ziel. Hij vraagt ​​God om hem te beschermen tegen schaamte, nooit te worden beschaamd. Hij pleit voor God als een toevluchtsoord, een bolwerk voor zijn verlossing, omdat Jehovah zijn rots en zijn vesting is,
bereid om David te leiden en te leiden omwille van Zijn Naam.

“1  Voor de koorleider. Een psalm van David. (31:2) Bij U, o Heer, zoek ik toevlucht, laat mij niet voor immer vernederd, geef mij door uw gerechtigheid uitkomst; 2 (31:3) hoor mij, kom mij ijlings te hulp. Wees mij tot een onneembare rots, tot een burchtmuur die mij beveiligt. 3 (31:4) Mijn vesting op rotsgrond zijt Gij. Gij vermoogt het, getrouw aan uw naam, mij te leiden, mijn schreden te hoeden; 4 (31:5) Gij kunt mij bevrijden uit het net dat zij heimelijk mij uitgezet hadden. Mijn sterkte zijt Gij.” (Ps 31:1-4 WV78)

“1  Heer, bij U zoek ik toevlucht, laat mij niet voor immer vernederd. 2 Gij die rechtvaardig zijt, ontzet mij toch, geef mij uitkomst. Neig uw oor tot mij, schenk mij uw heil. 3 Wees mij tot een rots, tot een burcht waarheen ik immer mag komen, waar Gij mij stelt in uw heil. Mijn rots, mijn bergvesting zijt Gij.” (Ps 71:1-3 WV78)

We kunnen vertrouwen op de Onderhouder van het leven dat Hij bereid is om iedereen te helpen die bereid is om Hem als hun enige God te nemen. Zoals zoveel gezondenen en mannen van God op Hem vertrouwden en probeerden te leven volgens Zijn Wil, zouden wij, net als zij, niet bang moeten zijn dat God ons zou verlaten en ons zou laten koken in onze problemen. God zal ons niet beschamen.

“ Op U, mijn God, is mijn vertrouwen: laat mij dan niet worden beschaamd, laat mijn vijanden niet triomferen;” (Ps 25:2 WV78)

Meer dan eens baden mensen van God tot Hem en vroegen om gehoor te geven aan de smeekbeden. Zij hopten dan ook dan God zou gaan antwoorden in Zijn trouw en in Zijn gerechtigheid.

“ Een psalm van David. Heer, hoor mijn gebed, luister naar mijn smeken om ontferming en antwoord mij in uw trouw: om uwer gerechtigheid wille.” (Ps 143:1 WV78)

Misschien zeg je tegen God:

“Jij bent mijn God.” Hoor, HEER, mijn roep om genade. “(Ps 140:6)

Ook wij zouden voor altijd van de grote liefde van de Elohim moeten zingen. Met onze mond moeten we ook God Zijn trouw door alle generaties bekendmaken en verklaren dat zijn liefde voor altijd standhoudt.

“(89:3) En het luidt: ‘de genade staat eeuwig; in de hemel fundeert Gij uw trouw.’” (Ps 89:2 WV78)

Wanneer we onze geest aan God Zijn handen toevertrouwen, kan de God van waarheid en trouw ons uit een krappe plek halen en onze voeten op een wijd open plek zetten.

“(31:10) Heb ontferming, Heer, ik ben belaagd; mijn oog is mat van verdriet, mijn ziel is mat en mijn lichaam;” (Ps 31:9 WV78)

We moeten onszelf niet verbergen voor anderen of voor God, die bereid is te luisteren naar alles wat tot Hem wil komen en naar allen die in moeilijkheden verkeren. Zelfs als onze ogen zwak worden van verdriet en falen vanwege al onze vijanden, moeten we naar God durven komen zoals David deed.

“(6:8) mijn ogen, van wanhoop half blind, staren dof op al mijn belagers.” (Ps 6:7 WV78)

We moeten God echt zoeken. Net als David heeft onze ziel dorst naar Hem die boven alle koningen en andere goden staat.

“ Een psalm van David. Toen hij in de woestijn van Juda was. God, mijn God, naar u blijf ik zoeken, mijn ziel dorst van verlangen naar U; (63:2) al wat ik ben smacht naar U in een troosteloos dor land zonder water.” (Ps 63:1 WV78)

Houd van de Eeuwige, jullie allemaal, en zorg ervoor dat je tot Zijn trouwe mensen behoort! Wees ervan verzekerd dat Hij Degene is die degenen beschermt die Hem trouw zijn, maar Hij betaalt de trotse in natura terug. Prijs daarom Jehovah God, Zijn heilige Naam, kom samen als broeders en zusters om elkaar aan te moedigen en sterk te zijn. Leef moedig, jullie allemaal die je hoop op het eeuwige en Dé Eeuwige vestigen!

“(30:5) Eert dan met zang en harp Jahwe, gij zijn getrouwen, looft zijn hoogheilige naam:” (Ps 30:4 WV78)

“ De Heer staat aan de kant van het recht, nooit zal Hij zijn getrouwen begeven, zij worden behouden voor eeuwig, en verdelgd het geslacht van Gods haters.” (Ps 37:28 WV78)

“ ’Vergadert Mij mijn getrouwen, hen die Mij brachten hun offers, zich plechtig met Mij verbonden.’” (Ps 50:5 WV78)

“23 (31:24) Hangt de Heer aan, gij die Hem behoort, de Heer behoedt wie Hem trouw zijn, doch wie zich uitviert in hoogmoed doet Hij het betalen: veelvoudig! 24 (31:25) Weest sterk, onverslagen van hart: gij allen die hoopvol de Heer wacht.” (Ps 31:23-24 WV78)

+

Engelse versie /English version: Today’s thought “Faith in Troubled Times” (January 14)

Over Christadelphians

Free Christadelphians or Brothers and sisters in Christ, living in Belgium, European Union. - Vrijë Christadelphians of Broeders en zusters in Christus wonende in België in de Europese Unie.
Dit bericht werd geplaatst in Bedenking, Broeders, Gebed, Jehovah, JHWH, Jawheh, Elohim God, Yahuwah, Levensvragen, Religie, Wereld en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

15 reacties op Gedachte voor vandaag “Geloof in moeilijke tijden” (14 januari)

 1. Pingback: De gedachte van vandaag “Redenen om God te prijzen” (21 februari) | Broeders in Christus

 2. Pingback: Fundamenten van het Geloof 10 De Verlosser uit de dood | Stepping Toes

 3. Pingback: 9 Av 2020 en Dagen van droefheid – Jeshuaisten / Jeshuaists

 4. Pingback: Er werd ons gevraagd: Jezus leert ons bidden; ‘leidt ons niet in verzoeking’. Betekent dit dat het God is die ons in verzoeking leidt en ons doet zondigen? | From guestwriters

 5. Pingback: Bijbel en Wetenschap: Geloof en onderzoek 6: Het bewijs van Gods bestaan (6) De persoonlijke ervaring (slot) | Stepping Toes

 6. Pingback: Onvolmaakte mensen die kunnen leren van Degene die onze Vader wil zijn | Belgian Biblestudents - Belgische Bijbelstudenten

 7. Pingback: Alleenvoelend bang om met anderen te verbinden om te groeien in geloof | Belgian Biblestudents - Belgische Bijbelstudenten

 8. Pingback: Het niemand of niets in de duisternis | Belgian Biblestudents - Belgische Bijbelstudenten

 9. Pingback: Vragen om onder de vleugels van God te komen | Bijbelvorser = Bible Researcher

 10. Pingback: Een Vader die te vertrouwen valt | Broeders in Christus

 11. Pingback: De Taal van de Bijbel: Overmoed – Jeshuaisten / Jeshuaists

 12. Pingback: Christus in Profetie #14 De Psalmen (8) – Psalm 34 God beschermt wie op Hem vertrouwt – Belgian Ecclesia Brussel – Leuven

 13. Pingback: Kloof tussen geloof en dagelijks leven – Belgian Ecclesia Brussel – Leuven

 14. Pingback: Herfst, Leven en dood, genade, wedergeboorte en heiliging – Some View on the World

 15. Pingback: Bedenking voor vandaag 24 mei 2022 | Broeders in Christus

Laat een Reactie achter - Leave a Reply

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.