Voor hen die met vele vragen zitten

Al enkele jaren wordt onze brievenbus dagelijks goed gevuld met allerlei verzoeken, maar ook met verwensingen alsook met vele andere dingen die onze tijd in beslag nemen.

Kwade brieven en verwensingen, zoals dat wij zullen branden in de hel zijn wel niet leuk, maar deren ons niet zo, vooral ook dat wij weten dat de hel geen plaats is van eeuwige foltering en dat wij met onze dood zullen betaald hebben voor onze zonden. Wij geloven in de Barmhartige, Rechtvaardige God die zich aan Zijn Woord houdt en hoeven daarom niet zo te vrezen voor die mensen die al het slechte aan ons toe wensen.

Er zijn ook mensen die maar al te graag van ons geld willen verkrijgen, maar hen kunnen wij zeggen dat wij zelf veel geld te kort komen en zelfs geen eigen gebouwen hebben en op openbare plaatsen of huurgelegenheden beroep moeten doen om dienst te houden of samen te komen om te vergaderen. Hier zijn wij eerder vragende partij voor steunfondsen. Dus indien iemand ons graag wat vooruit zou willen helpen is dat altijd welkom.

Zij die wel met ernstige vragen komen, willen wij gerust helpen en proberen wij te woord te staan. De overvloed aan post maakt het echter niet altijd mogelijk om iedereen op tijd te woord te staan of zelfs maar goed te kunnen antwoorden.
Om die reden hebben wij besloten veel voor komende vragen openbaar te maken en onder een nieuwe rubriek op ons platform From Guestwriters voor te stellen.

Met de nieuwe rubriek “Vragen van lezers” zullen wij met veel plezier een antwoord trachten te geven op veel voorkomende vragen. Deze, zal u kunnen zien, zullen heel uiteenlopend van aard zijn. Sommige, zal u kunnen merken, zouden ook al kunnen aangehaald of beantwoord zijn in meerdere artikelen op één van onze websites.

Glad Tidings, a monthly magazine published by the Christadelphians to encourage everyone to read the Bible, God’s inspired message; to tell people about God’s offer of forgiveness of sins through Jesus Christ; to warn that Christ will return

De gestelde vragen kunnen slaan op artikels in één van onze gedrukte tijdschriften zoals in”Met de Bijbel in de hand”, “Met Open Bijbel“, “Glad Tidings“of “The Christadelphian” of zijn bevragingen die ons per post zijn toegekomen op artikelen die hier of op één van onze andere websites zijn verschenen, maar waar de mensen niet in hun naam op durfden te reageren. Voor ons zouden vragen rechtstreeks bij het artikel gesteld, wel veel doeltreffender zijn om te antwoorden, daar er dan bijkomende informatie kan gegeven worden op vragen die misschien meerderen bij dat artikel kunnen hebben.

Tijdschrift van de Nederlandstalige Broeders in Christus of Christadelphians in Nederland en België

Wij beseffen dat de vragen die wij zullen voor leggen, heel voor de hand kunnen zijn en op meerdere lippen kunnen liggen, maar ook al onderwerp voor één of meerdere van onze artikelen zijn geweest. Doch zijn wij er bewust van dat niet iedereen ons van onze eerste publicaties volgt en daarom is het niet slecht nu en dan eens ook naar vroeger publicaties te kunnen verwijzen, zodat deze terug worden opgerakeld. Alsook beseffen wij dat sommige van de veel gestelde vragen juist opkomen bij mensen door bepaalde leerstellingen in enkele Christen denominaties welke zodanig verwarring zaaien dat mensen de waarheid niet kunnen zien. Voor mensen uit die trinitarische kerkgemeenschappen zijn dat zeker geen overbodige vragen en horen er verduidelijkingen op hun weg te  komen.

Wij hopen in ieder geval hier en daar wat verduidelijkingen te geven met toelichtingen, illustraties enuiteenzettingen. Alsook hopen wij dat die vragen indien zij nog geen duidelijk of afdoend antwoord krijgen, dan toch zullen leiden naar verdere vraagstelling zodat wij ons nog meer kunnen verantwoorden en mensen het Bijbelse antwoord kunnen laten inzien.

Met het Woord van God in de hand hopen wij mensen er toe te brengen om de vragen en antwoorden te controleren met wat zij in hun bijbel kunnen vinden. Het is namelijk belangrijk dat al de antwoorden in overeenstemming moeten zijn met de Heilige Schrift.

Het zou fijn zijn indien wij onze briefwisseling die dagelijks in de brievenbus komt wat zullen kunnen zien verminderen (of verlichten) en in de plaats daarvan op de websites zelf vragen, reacties en antwoorden zullen zien verschijnen.

Wij nodigen u dan ook vriendelijk uit op deze nieuwe rubriek ook te raadplagen in de toekomst en hopen u daar ook als regelmatige bezoeker te mogen aantreffen.

+

Voorgaande

Kijkend naar het Oosten en het Westen voor Waarheid

Broeders in Christus 2016 jaaroverzicht

Gods vergeten Woord 4 Verloren Wetboek 3 Vroege afdwalingen en de ‘Constantinische’ omwenteling

Gods vergeten Woord 7 Verloren Wetboek 6 Eredienst

Hermeneutiek om uit te dragen #8 Tegenspraak

Fragiliteit en actie #13 Zichtbare ellende

Materialisme, “would be” leven en aspiraties #5

Materialisme, “would be” leven en aspiraties #8

++

Aanvullende lectuur

 1. Vragen
 2. Bent u op zoek naar antwoorden en Bent u op zoek naar God
 3. Onzeker over relevantie Bijbel
 4. Wetenschappers, filosofen hun zeggen, geloven en waarheden
 5. Voor hen die vele vragen hebben
 6. Zit je met vele vragen vind dan een site die misschien antwoorden kan geven op levensbelangrijke vragen
 7. Een Plaats voor Vragen
 8. Questiontime-Vragenuurtje
 9. Woorden in de Wereld
 10. Nieuwe websites voor 2016 om te bezoeken
 11. Zit je in de put? Stop dan met graven!
 12. Wat wil jij graag zien, voelen, ervaren? Wat je gelukkig maakt…
 13. Weinig Nederlandstalige lezers en nog veel minder reacties
 14. Nieuwe rubriek: Antwoord op Vragen van lezers
 15. Soms is het beste antwoord een vraag
 16. De stilte is niet leeg maar vol antwoorden
 17. Roep tot God zodat Hij u kan verhoren
 18. Zet geen vraagteken waar God een punt plaatste
 19. Tijdschrift Met Open Bijbel

Over Christadelphians

Free Christadelphians or Brothers and sisters in Christ, living in Belgium, European Union. - Vrijë Christadelphians of Broeders en zusters in Christus wonende in België in de Europese Unie.
Dit bericht werd geplaatst in Aankondiging, Bijbelonderzoek, Levensvragen, Religie, Woord van God en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op Voor hen die met vele vragen zitten

 1. Pingback: Noodzaak van trouw samenkomen | Broeders in Christus

 2. Pingback: Samen eten, drinken en Jezus gedenken | Broeders in Christus

 3. Pingback: 9 Av 2020 en Dagen van droefheid – Jeshuaisten / Jeshuaists

 4. Pingback: Kloof tussen geloof en dagelijks leven – Belgian Ecclesia Brussel – Leuven

Laat een Reactie achter - Leave a Reply

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.