Christadelphian tegenover Christen

Meestal wanneer mensen over christenen horen, denken ze aan mensen die tot de katholieke kerk of een protestantse denominatie behoren. In België denken de meeste mensen alleen aan rooms-katholieken, waar het woord christen bijna het synoniem van rooms-katholiek is geworden.

 

Beginning of the Christadelphian Facebook page – 2016/07/11

Christadelphian betekent broer of verwant van Christus. Het is de naam van Christus en het Griekse woord voor broeder in één. Een broeder of een verwant van Christus is iemand die de joodse leermeester Jeshua of Jezus Christus volgt en gelooft dat hij de zoon van God is die de wil van God heeft verricht, alsof we de wil van God moeten doen.
Het is Christus zelf die de naam “Christus’ Broeders” heeft gegeven aan hen die de wil van God doen.

“Want ieder die de wil van mijn Vader in de hemel doet, is mijn broer en zuster en moeder.’” (Mt 12:50 NBV)

“‘Dit moet u voor God doen: geloven in hem die hij gezonden heeft, ‘antwoordde Jezus.” (Joh 6:29 NBV)

“23  Dit is zijn gebod: dat we geloven in de naam van zijn Zoon Jezus Christus en elkaar liefhebben, zoals hij ons heeft opgedragen. 24 Wie zich aan zijn geboden houdt blijft in God, en God blijft in hem. Dat hij in ons blijft, weten we door de Geest die hij ons heeft gegeven.” (1Jo 3:23-24 NBV)

“11 Hij die heiligt en zij die geheiligd worden hebben een en dezelfde oorsprong, en daarom schaamt hij zich er niet voor hen zijn broeders en zusters te noemen 12 wanneer hij zegt: ‘Ik zal uw naam bekendmaken aan mijn broeders en zusters, u loven in de kring van mijn volk.’” (Heb 2:11-12 NBV)

“Daarop zei Jezus: ‘Wees niet bang. Ga mijn broeders vertellen dat ze naar Galilea moeten gaan, daar zullen ze mij zien.’” (Mt 28:10 NBV)

“Hij keek de mensen aan die in een kring om hem heen zaten en zei: ‘Jullie zijn mijn moeder en mijn broers.” (Mr 3:34 NBV)

“Wie hij al van tevoren heeft uitgekozen, heeft hij er ook van tevoren toe bestemd om het evenbeeld te worden van zijn Zoon, die de eerstgeborene moest zijn van talloze broeders en zusters.” (Ro 8:29 NBV)

Omdat massa’s christenen worden genoemd, die niet de waarheid over Christus geloven of zijn geboden gehoorzamen verkiezen wij eerder om Christadelphian genoemd te worden. Christen is in feite de naam geworden voor een systeem van fabel, en dwaling die is opgekomen is in de wereld in de plaats van waarheid, in vervulling van de voorspellingen van de apostelen. Daarom wordt het als een ‘christen’ bekend staan beter niet gezien als een gelovige van de waarheid.

Het bewijs vanuit de Geschriften

“Ze zullen niet meer naar de waarheid luisteren, maar naar verzinsels.” (2Ti 4:4 NBV)

“Uit uw eigen kring zullen mensen voortkomen die de waarheid verdraaien om de leerlingen voor zich te winnen.” (Hnd 20:30 NBV)

“Velen zullen hun losbandig gedrag overnemen en zo de weg van de waarheid in opspraak brengen.” (2Pe 2:2 NBV)

“Duisternis bedekt de aarde en donkerte de naties, maar over jou schijnt de HEER, zijn luister is boven jou zichtbaar.” (Jes 60:2 NBV)

“Op deze berg vernietigt hij het waas dat alle volken het zicht beneemt, de sluier waarmee alle volken omhuld zijn.” (Jes 25:7 NBV)

“De koningen op aarde hebben ontucht met haar gepleegd, en de mensen die op aarde leven hebben zich bedronken aan de wijn van haar ontucht.’” (Opb 17:2 NBV)

+

Engelse versie / English version: Christadelphian opposite Christian

Lees ook

 1. Broeders in Christus of Christadelphians – Wie zijn ze
 2. Broeders in Christus of Christadelphians – Waar staan zij voor
 3. Geloof in Jezus Christus
 4. Rond Jezus
 5. Relatie tot Christus
 6. Christus Jezus: de zoon van God
 7. Zoon van God
 8. Zoon van God – Vleesgeworden woord
 9. Het credo van de Christadelphian
 10. Een terugblik op Christadelphianisme en de Broeders in Christus in België
 11. Christenen die het juiste hart hebben om anderen te roepen om naar God te komen

Over Christadelphians

Free Christadelphians or Brothers and sisters in Christ, living in Belgium, European Union. - Vrijë Christadelphians of Broeders en zusters in Christus wonende in België in de Europese Unie.
Dit bericht werd geplaatst in Broeders, Christadelphian, Christen zijn, Christendom, Christenheid, Religie en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Christadelphian tegenover Christen

 1. Pingback: Christadelphian opposite Christian | Broeders in Christus

 2. Pingback: Waar de waarheid te leren | Broeders in Christus

 3. Pingback: Een grote dekkende lading voor kleine geloofsgemeenschap – Belgische Broeders In Christus

Laat een Reactie achter - Leave a Reply

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.