Gods vergeten Woord 21 Intro: In de wereld maar niet van de wereld

V       In de wereld maar niet van de wereld

Het leven in de wereld

File:Attitude. (7385033348).jpg

De houding van vele mensen in deze wereld moet er ons niet toe brengen om ons door hen te laten doen of om hen te volgen.

De christen is geen revolutionair die tracht met geweld een betere maatschappij te vestigen. Hij wacht geduldig tot Gods tijd. Intussen probeert hij een lichtend voorbeeld te zijn in en voor zijn omgeving. Hij komt niet in opstand, tenzij zijn loyaliteit aan God hem daartoe dwingt, maar beperkt zich tot getuigen van Gods principes, zowel in zijn daden als in zijn woorden. Mocht het er opaan komen, dan heeft hij daar zijn leven voor over.

In de volgende hoofdstukken gaan wij zien hoe de christen tegenover de wereld moet staan en hoe hij zich al of niet moet aanpassen, maar ook hoe instituten zich aanpasten aan de gewoonten en gebruiken van de mens en daardoor zich verwijderden van het Woord van God.

Erg genoeg zien wij dat doorheen de geschiedenis van de godsdienst er steeds verschuivingen plaats vonden welke ook inhielden dat bepaalde godsdienstgroepen zelfs verdwenen. Het is juist doordat zij zich ofwel aan het woord van God hielden maar daardoor niet in trek waren bij de meerderheid van de bevolking of doordat zij door de autoriteit van andere kerkgenootschappen de mond werden gesnoerd.  Verder is er het feit dat die kerken die inspeelden op de behoeften van hun tijd mee met hun tijd verloren gingen. De geschiedenis en de hedendaagse verspreiding over de wereld kent zoveel godsdiensten omdat ze uiteenlopende behoeften moeten afdekken. Ze geven antwoord op de vragen van hun tijd, maar als de omstandigheden veranderen verliezen ze aan betekenis voor hun tijd. Dan worden ze overbodig en opgevolgd door nieuwe godsdiensten die andere vragen stellen en zich beter voegen in de motieven van de nieuwe tijd. Dan worden de heilige boeken van de oude godsdienst bevrijd. Waar de knapste koppen van hun tijd aan hebben meegewerkt. De heilige schriften kunnen dan vervolgens toegevoegd worden aan het domein van de kunst. Van de literatuur of het drama. Ultiem bevrijd van hun primaire functie om zin te geven aan het leven.

Wij moeten echter beseffen dat het met de Bijbel anders is. Zij die zich werkelijk aan die woorden en leerstellingen houden van die Heilige of Apart geplaatste Geschriften, zullen bij gelijkgezinde gelovigen kunnen terechtkomen welke doorheen de jaren steeds getrouwen aan God’s Woord zullen vinden om de handen te reiken en verder dat geloof in de Waarheid van God verder uit te bouwen en te verspreiden over de gehele aarde.

Het is de loyaliteit aan God eerder die hem zal drijven om verder te gaan en de wereld zijn tegenstand te negeren.

Ook al leven wij in deze wereld betekent dat niet dat wij van deze wereld afhankelijk moeten zijn noch naar de wensen van deze wereld moeten leven. Een Christen moet er naar streven naar Gods Wens te leven en door zijn voorbeeld anderen tot Christus te brengen. God meer  liefhebben dan de wereld liefhebben.

+

Voorgaande

Gods vergeten Woord 20 Volk van het Boek 6 Volk met het Boek

Een goddelijk Plan #3 Vervolmaking volgens blauwdruk

Over Christadelphians

Free Christadelphians or Brothers and sisters in Christ, living in Belgium, European Union. - Vrijë Christadelphians of Broeders en zusters in Christus wonende in België in de Europese Unie.
Dit bericht werd geplaatst in Christen zijn, Christendom, Geschiedenis & Gebeurtenissen, Godsdienst, Jehovah, JHWH, Jawheh, Elohim God, Yahuwah, Kerkopbouw, Religie, Wereld, Woord van God en getagged met , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

17 reacties op Gods vergeten Woord 21 Intro: In de wereld maar niet van de wereld

 1. Pingback: Gods vergeten Woord 21 #1 Pelgrims onderweg | Broeders in Christus

 2. Pingback: Onwetendheid, wettigheid en zondigheid – Jeshuaist

 3. Pingback: Gods vergeten Woord 21 #2 Vreemdelingen en bijwoners | Broeders in Christus

 4. Pingback: Gods vergeten Woord 21 #3 Gelovig afwachten | Broeders in Christus

 5. Pingback: Gods vergeten Woord 21 #4 Heraut in plaats van revolutionair | Broeders in Christus

 6. Pingback: Gods vergeten Woord 21 #5 Fundamentele verschillen | Broeders in Christus

 7. Pingback: Een huis voor God – Jeshua-ists

 8. Pingback: Gods vergeten Woord 21 #6 De christen en de politiek | Broeders in Christus

 9. Pingback: Gods vergeten Woord 21 #7 Op weg naar een betere wereld | Broeders in Christus

 10. Pingback: Overdenking: Elke Schrifttekst is door God geïnspireerd en kan gebruikt worden om onderricht te geven | Broeders in Christus

 11. Pingback: Hij zag hem liggen | Broeders in Christus

 12. Pingback: Hoe leest u? – Wat leest u? “Heb de Heer, uw God, lief met heel uw hart en met heel uw verstand en met heel uw kracht | Bijbelvorser = Bible Researcher

 13. Pingback: Zelfverloochening en witwassen door doop | Broeders in Christus

 14. Pingback: Hoeveel wil de mens afhankelijk zijn van een Goddelijke Schepper? – Questiontime – Vragenuurtje

 15. Pingback: Alleenvoelend bang om met anderen te verbinden om te groeien in geloof | Belgian Biblestudents - Belgische Bijbelstudenten

 16. Pingback: Wie zijn verlangen opvolgen – Belgische Broeders In Christus

 17. Pingback: “Enige Kijk op de wereld” om kerk te doen groeien door getuigenis – Some View on the World

Laat een Reactie achter - Leave a Reply

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.