Vertraging door ongehoorde moeilijkheden

Doorheen de geschiedenis zijn er steeds mensen geweest die hun macht over anderen wensten uit te voeren en er niet voor terugschrokken anderen te liquideren om hun doel te bereiken.

De beweging van ernstige Bijbelonderzoekers of Bijbelstudenten is hier ook niet van gespaard gebleven. Bepaalde mensen die aan het hoofd kwamen te staan van een bepaalde groep wensten dat iedereen met hun regels en bedenkingen overeenstemde. Zij die zich niet konden vinden in de nieuwe leider scheurden zich er van af en vormden weer eigen kleine (sub)groepen in die beweging. Christendom is een zeer groot lappendeken van allerlei afscheuringen van kerken. Telkens waren er de moederkerken die hun wet aan anderen opdrongen en diegenen die zich daar niet konden vinden werden verstoten.

Maar er waren ook individuen die wensten zelf de macht te grijpen en alleenheerschappij trachtten te verwerven.
Zulk soort personen, zeker wanneer zij paranoïde kenmerken hebben, zijn dan een gevaar niet enkel voor de religieuze groepering maar ook voor de gehele gemeenschap. Zij deinzen er ook niet voor terug allerlei soorten middelen toe te wenden om hun macht te verzekeren. Meermaals konden wij doorheen de geschiedenis sektarische bewegingen tot ontstaan zien komen en verdwijnen. Maar zulke sektarische en meestal fundamentalistische groeperingen doen ook heel veel kwaad voor de gewone niet persoonsgebonden verenigingen. Alsook geven zij meestal een slechte naam aan bewegingen waarbij ook ernstig gelovigen worden getroffen.

Daarbij ondermijnen ze de ontwikkeling van goede geloofsgemeenschappen en maken ze het zeer moeilijk voor mensen die het ernstig en eerlijk menen.

Zo wordt het de Belgen die willen geloven in één Ware God moeilijk gemaakt. Aan de ene kant worden de Getuigen van Jehovah zwart gemaakt en als sekte afgeschilderd, aan de andere kant is er een persoon die in het noorden van Europa woont die zijn macht in België zodanig wil verzekeren dat hij alles in het werk stelt om de Belgische Christadelphians, die onder de vleugels zijn van de Christadelphian Bible Mission of CBM, het zwijgen op te leggen.

Hij is er zelfs in geslaagd om de website van de verantwoordelijke van de Belgische Christadelphians te blokkeren, alsook zijn Google+pagina’s en zijn Facebook pagina’s van het net te halen.
Zulk een censuur is bepaald onbehoorlijk en doet ons vragen stellen in welke mate de mensen nog hun eigen mening mogen zeggen in onze contreien.

De aanvaller uit het noorden weet dat Christadelphians niet graag naar de rechtbank trekken en door hun vredelievende houding, niet vlug in verweer zullen komen. Door dat deze toestand van poging tot verstikking echter te ernstig is geworden moest de heer Marcus Ampe wel in het verweer komen en zich publiekelijk rechtvaardigen. die verdedigingspogingen zijn echter ook in de kop gesmoord en zijn vraag op recht van antwoord werd van het net genomen. Ook reacties van anderen zijn ontoegankelijk gemaakt voor het publiek door Blogger en Google op verzoek van die man uit het noorden of door leden van zijn organisatie.
Dat zulk een censuur zo maar mogelijk is verontrust ons zeer en maakt het ook moeilijk om geïnteresseerden langs het openbaar netwerk te bereiken.

Wij hopen natuurlijk dat de verscheidene geblokkeerde websites van de Belgische Christadelphians en persoonlijke sites van onze broeders, spoedig weer publiek zullen gemaakt worden. Alsook hopen wij dat wij bewijzen zullen mogen en kunnen leveren wanneer nog onterechte beschuldigingen tegen ons persoonlijk en onze beweging worden geuit.

In elk huishouden komen wel eens ruzies voor. Deze blijven meestal intern, doch kunnen ook wel eens uit de hand lopen en in de openbaarheid komen.
Ook voor ons hebben wij eerst gepoogd alles binnenskamers te houden. Maar nu dat de websites geblokkeerd zijn geworden en zomaar zonder ons medeweten of toelating reacties op onze geschriften ontoegankelijk zijn gemaakt voor het publiek, zien wij ons genoodzaakt om met deze slechte tijdingen ook naar buiten te treden en ons openlijk te verdedigen.
Door heel deze affaire zijn wij enorm gehinderd in ons dagelijks werk en heeft ons predikingswerk hierdoor ook geleden. Er was namelijk minder tijd over om ons bezig te houden met artikelen te schrijven of om op de vele brieven, persoonlijk, te kunnen antwoorden.

Wij vinden het zonde van de verloren tijd en hopen ons spoedig terug te kunnen focussen op datgene waarvoor wij werkelijk hebben gekozen, namelijk de verkondiging van God’s Woord.
In de liefde van Christus,
De kleine groep Belgische Christadelphians die behoren tot de Central Fellowship en onder de hoede bevinden van de Christadelphian Bible Mission (CBM) of Great Britain.

+

Vindt a.u.b. aanvullende teksten:

 1. Broers en broeders
 2. Wie, wat & hoe Christadelphians
 3. Christadelphians wereldwijd
 4. Christen, Jood of Volk van God
 5. Christen genoemd
 6. Christenmensen met ons geloof
 7. Christus toebehorenden
 8. Geloofspunten van de Christadelphians
 9. Huiskerk in België
 10. Kleine kudde en beleidvolle slaaf
 11. Liefdemaaltijden
 12. Mijn geloof
 13. Duncan Heaster en Carelinks onverbiddelijke verhinderaars
 14. Opdracht tot getuigenis
 15. Open groep
 16. Organisatie der Broeders in Christus
 17. Organisatie gemeenschap
 18. Trots blokkade tot geloof
 19. Verwachtingen
 20. Volgens eerste eeuw patronen
 21. Volharding & Bijbelstudenten
 22. Wat betreft Korte inhoud van lezingen: Bijgeloof en feesten
+

English readers may find following texts concerning this subject:

 1. Called Christian
 2. Follower of Jesus part of a cult or a Christian
 3. Those who call the Christadelphians a cult
 4. Sects, why so many
 5. Breaking up with a cult
 6. No reconciliation possible between CBM and Duncan Heaster from Carelinks
 7. A small company of Jesus’ footstep follower
 8. Disciple of Christ counting lives and friends dear to them
 9. My faith
 10. Our relationship with God, Jesus and eachother
 11. Priority to form a loving brotherhood
 12. Not words of any organisation should bind you, but the Word of God
 13. Synagogue, Church or Ecclesia for the Christian

+++

Enhanced by Zemanta

Belgian Ecclesia Brussel - Leuven

Wij verontschuldigen ons bij de getrouw lezers, voor de vertraging van het plaatsen van artikelen de laatste tijd.

Onze ecclesia is geplaagd geworden door een geruzie tussen Mr. D. H. en zijn genootschap met onze ondersteuners, de Christadelphian Bible Mission of CBM.

Sinds enkele jaren ligt Mr.D.H in de clinch met onze moederorganisatie CBM, waardoor zijn organisatie een verbod oplegde aan haar leden om enig contact te hebben met leden van de CBM. In België zijn wij een zeer kleine, bijna verwaarloosbare gemeenschap, die nood heeft aan uitgroei. Hiervoor wenste broeder Marcus Ampe de geïnteresseerden in België in contact brengen met andere in België verspreide Christadelphians, zoals een groep in Antwerpen en mogelijk één in Gent van de andere vereniging.

Maanden, om niet te zeggen jaren hebben wij geprobeerd CBM te verzoenen met de andere organisatie en met de heer D.H. Deze bleef zich echter zodanig verzetten…

View original post 885 woorden meer

Over Christadelphians

Free Christadelphians or Brothers and sisters in Christ, living in Belgium, European Union. - Vrijë Christadelphians of Broeders en zusters in Christus wonende in België in de Europese Unie.
Dit bericht werd geplaatst in Aankondiging, Christendom, Geschiedenis & Gebeurtenissen, Religie, Wereld en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Vertraging door ongehoorde moeilijkheden

 1. Pingback: Delay in publications because attack from outside | Christadelphians : Belgian Ecclesia Brussel - Leuven

 2. Pingback: A man from the North wanting to have control in Belgium | Belgian Biblestudents - Belgische Bijbelstudenten

 3. Pingback: Broeders in Christus 2015 in review | Broeders in Christus

Laat een Reactie achter - Leave a Reply

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.