Vernieuwde Christadelphian Wereld

In februari 2012 ging het laatste artikel over de toonbank van “Christadelphians” op Multiply. Daarna volgden slechts afsluitingsaankondigingen, wegens de beëindiging van Multiply haar blogger service en onze overstap naar WordPress waar u ons hebt gevonden.

Image representing Blogger as depicted in Crun...

Image via CrunchBase

Op 26 oktober wensten wij de bezoekers welkom op wat wij eerst van plan waren een transfer site te hebben op Blogger. “Christadelphian World” werd onder de doopvont gehouden. Maar al snel vonden wij het toch misschien beter de vroegere artikelen van “Bijbelonderzoekers” en “Christadelphians” toch verder te laten voortleven op Blogger en zelfs verder te gaan met het plaatsen van nieuwe  artikelen.

Wij stuurden Woorden in de Wereld en keken uit naar een nieuw publiek. De onderwerpen die niet zo dadelijk in het kader pasten van de Christadelphian websites van de ecclesia en deze Vlaamse Broeders site, maar toch de aandacht verdienden volgens ons, konden in het vervolg een stekje vinden en het vervolg inluiden van wat wij met “Bijbelonderzoekers” in eerste instantie hadden beoogd: een nieuws platform aanbieden waar een beeld wordt gegeven van wat er in de wereld gaande is, gezien vanuit het Christadelphian oogpunt. Naast nieuwsfeitjes van en over Broeders in Christus of Christadelphians willen wij daar ook allerlei onderwerpen voorleggen, die zeer uiteenlopend van aard zijn. Maar wij durven frank te zijn en vaak minder besproken onderwerpen toch niet uit de weg gaan. Zo durfden wij vandaag de vraag stellen wat de kerk eigenlijk is en waar mensen met een andere geaardheid staan in die gemeenschap.

Wij durfden het aan, in “What’s church for, anyway?” te kijken naar   haar blogartikel: What’s church for, anyway? waar zij terugblikt op enkele heel interessant gesprekken die zij, de laatste tijd, had samen met een  paar verschillende blogs.

Haar gesprekken doorlopend bleef zij zitten met enkele vragen zoals: “Wat is kerk?”; “Waarom gaan mensen naar de kerk en wat doet hen naar de kerk gaan?”; “Welke rol moeten kerken, religieuze instellingen en gemeenschappen spelen in de wereld?”; “Hebben mensen van het geloof een leven waarbij zij hun spirituele of religieuze ideeën / opvattingen / neigingen in de wereld uit leven? Zouden ze dit ook horen te doen? Hoe? Waarom? Waarom niet?” Het is zeker een debat waard.

Als wij namelijk rondkijken wat er allemaal verkeerd is gegaan in de Kerk de laatste jaren is het niet slecht om daar even bij stil te staan en te bezinnen over de gang die de gelovige moet nemen en hoe zij keuze voor een gemeenschap moet opmaken en aan welke voorwaarden die gemeenschap van gelovigen dan moet voldoen.

In het artikel kijken wij zoals in “Strengere wapenwetgeving kan doden met vuurwapens beperken” naar de vreemde houding die mensen soms aannemen en de gevolgen die dat heeft op henzelf en hun omgeving. De zoveelste dramatische gebeurtenis met vuurwapens in de handen van een gewone burger kon ons niet onberoerd laten. De vorige vrijdag 14 december 2012 vermoorde twintig kinderen en zes volwassenen in basisschool Sandy Hook in Newtown, in de Amerikaanse staat Connecticut,  kregen ook onze aandacht op de vernieuwde website. Want vernieuwing zette zich de afgelopen dagen verder door. Je zal kunnen merken dat wij nu ook op die site meer zullen doorverwijzen naar andere artikelen en wie weet zelfs zeer tegenstrijdige berichten, zodat de lezer zelf zijn gedacht kan opmaken en een eigen mening kan vormen en hopelijk kan genieten van onze verdere neutraliteit of openheid in de berichtgeving. Ja dus daar zal men ook ideeën kunnen vinden van zaken waar  wij het niet mee eens zijn of over andere religieuze gemeenschappen of geloofsgroepen.

Politieke standpunten of politiek nieuws zullen wij misschien ook niet uit de weg gaan. Zo zullen berichten als “Eerste moslim-mensenrechtencommissie start deze maand” ook hun plaatsje kunnen vinden tussen “The work of the angels in guiding national affairs

De politie bij de lagere school Sandy Hook, Newtown, Connecticut

Wij zijn er van overtuigd dat de schietpartij die beschouwd wordt door sommige nieuwsbladen als een van de ergste ooit in een Amerikaanse school nog navolgers zal krijgen zo lang er niets verandert aan de wapenvergunningen in dat land. De schietpartij is de op een na dodelijkste op een school in de Verenigde Staten, alleen de schietpartij op Virginia Tech eiste meer slachtoffers. De twintiger Adam Lanza, zou recht op zijn doel afgegaan zijn en vuurde tientallen kogels af. Zijn eerste slachtoffer, zijn 52-jarige moeder en lerares Nancy Lanza, maakte hij thuis. Een paar minuten nadat hij het vuur opende op de school waar zijn moeder werkte, waren 27 mensen dood, waarvan twintig kinderen. Ook de directeur en de schoolpsycholoog vonden er de dood. Lanza richtte het bloedbad aan met een zwaar halfautomatisch .223 Bushmasteraanvalsgeweer en munitie die bedoeld is om in het lichaam van het slachtoffer te blijven en aldus zoveel mogelijk schade te veroorzaken. Lees meer:> US must do more to protect its children + Strengere wapenwetgeving kan doden met vuurwapens beperken

Zulke wapenfeiten en andere rampen zullen bij veel mensen weer vragen oproepen en doen stil staan bij leven en dood, onderwerpen die dan ook verder op dat blog meer dan eens ter sprake zullen komen.

Waarom dus niet een nieuwsgierige blik werpen hoe de vroegere Multiply Journalen ontwikkeld zijn tot een nieuw nieuwsplatform, dat wij in de toekomst ook met meer illustraties zullen voorzien. Door door te verwijzen naar andere blogs, kranten en artikelen hopen wij de lezer een breed platform aan te bieden waarin hij zijn gading zal kunnen vinden.
Indien u wenst mag u ons steeds uw mening over de websites geven, zodat wij er verder aan kunnen werken en deze verder in positieve zin uitbouwen.

Vindt: Christadelphian World

Enkele recente artikelen:

 1. In de oude trant is er het artile over ode gulzigheid van de mens dat in deze tijd van geschenken makkelijk gevoed of aangewakkerd kan worden: Greed more common than generosity
 2. onder de menselijke aspecten kijken wij naar voorbije gebeurtenissen en invloeden die deze hadden op de mens: De Kinderen van Theresienstadt, alsook zullen wij voorleggen hoe het verleden ons vandaag nog kan beïnvloeden of hoe zaken verduidelijkt worden door het vele opzoekingswerk: Vijfduizend fragmenten van de Dode Zeerollen online
 3. over Kerstmis en geschenkjestijd: A season of gifts
 4. over het laatste deel van de profetie van Daniël dat ons mee neemt op een fantastisch panorama van de gebeurtenissen uit de tijd van Daniël tot aan het Koninkrijk van GodThe work of the angels in guiding national affairs
 5. over de dit jaar in Williamsburg gehouden conferentie met als thema het  actieve opbouwen van vaardigheden voor discipelschap door te kijken naar Gods gebod om de uitdagingen van het leven geduldig te verdragen. De behoefte aan verdraagzaamheid ontstaat op vele aspecten van ons leven: familie, ecclesiae, vriendschappen, huwelijken, carrière. Heeft u een duidelijk inzicht in hoe belangrijk verdraagzaamheid is voor uw geestelijke welzijn? Kan je de vele facetten van verdraagzaamheid getoond in het werk van Jezus beschrijven? Heeft iemand dicht bij u, u ooit in de steek gelaten? Heeft u een aanleg voor geduld en verdraagzaamheid of eerder voor irritatie? Bent u iemand die nogal worstelt met zich te blijven inzetten voor uw broeders? Staying Committed through the Challenges of Life
 6. eind en andere vergaderingen van Christadelphians zullen ook vermeld worden zoals de CBM Jamaica gathering

+++

US must do more to protect its children

Over Christadelphians

Free Christadelphians or Brothers and sisters in Christ, living in Belgium, European Union. - Vrijë Christadelphians of Broeders en zusters in Christus wonende in België in de Europese Unie.
Dit bericht werd geplaatst in Aankondiging, Levensvragen, Wereld en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

11 reacties op Vernieuwde Christadelphian Wereld

 1. Lupe Battle zegt:

  Dit bestaande patroon van afzonderlijke activiteiten en werkgroepen zou men “de kleine oecumene” mogen noemen. Misschien is het, als geheel bekeken, wel een veel sterker verband dan velen kunnen of willen vermoeden. Het vormt een basis om vanuit de Protestantse gemeente systematischer en coherent onze gesprekspartners in de verschillende dorpen te benaderen. Misschien is het tijd dat één lid van de kerkenraad zich belast met coördinatie en uitvoering van oecumenische voorstellen en initiatieven. Zulke voorstellen hoeven voorlopig niet hoger te grijpen en verder te gaan dan wat wij samen zouden kunnen en willen doen in de dorpen die behoren tot de Protestantse kerk van Hoogeloon en Eersel. Wat dáár mogelijk blijkt verruimt voor alle betrokkenen de blik op de “grote oecumene” en op de problemen die daar spelen.

  Like

 2. Pingback: Tenentrappers « Stepping Toes

 3. Pingback: Seizoen 2013-2014 | Free Christadelphians: Belgian Ecclesia Brussel - Leuven

 4. Pingback: Drie jaren en terugkijkend op meerdere decennia | Bijbelvorser = Bible Researcher

 5. Pingback: Notification and news feed for Facebook users – Belgian Ecclesia Brussel – Leuven

 6. Pingback: Vlaamse Broeders Googlesite opgepoetst – Belgian Ecclesia Brussel – Leuven

 7. Pingback: Is er wel belang voor persoverzichten – of Krijgt frustratie mij klein – Some View on the World

 8. Pingback: Al of niet gratis nieuwsvoorziening – Some View on the World

 9. Pingback: Gratis kan dat wel of is Crowdfunding een oplossing voor ernstige journalistiek of nieuwsverspreiding – Some View on the World

 10. Pingback: Het eerste half jaar van een Kijk op de wereld op WrodPress – Some View on the World

 11. Pingback: 100 berichten en vijf jaar op WordPress – Jeshuaist

Laat een Reactie achter - Leave a Reply

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.