De nacht is ver gevorderd 20 Studie 4 Nu actueel: Financiële Crisis

Nu actueel: een financiële crisis

Daniel's beeld.jpg

Daniel’s beeld

Als eerste voorbeeld zien we Europa. De koning ten tijde van Daniël ziet in een droom een  groot beeld, samengesteld uit verschillende metalen.
Daniël legt dan aan de koning uit dat de verschillende delen ervan, aangeduid door die verschillende metalen, achtereenvolgende grote rijken voorstellen.

Hier ontbreekt de ruimte om dat uitgebreid te behandelen, maar we weten uit de geschiedenis welke rijken er achtereenvolgens zijn geweest. Daniël beschrijft als vierde de benen van ijzer, wat dan een beeld moet zijn van het Romeinse rijk. Daarna beschrijft hij wat daar nog uit voort zal komen: U zag dat de voeten en tenen voor een deel uit pottenbakkersleem en voor een deel uit ijzer bestonden; dat betekent dat het koninkrijk verdeeld zal zijn. Het zal iets van de hardheid van ijzer hebben, daarom zag u ijzer voor u, vermengd met kleiachtig leem. Dat … betekent dat het koninkrijk voor een deel sterk zal zijn, voor een deel broos. (Dan 2)

beeldAlgemeen wordt aangenomen dat het beeld van de voeten met de tien tenen een beeld is van Europa. En is dit niet een treffende beschrijving van het huidige Europa, zeker als we naar de huidige financiële crisis kijken. Europa wordt als wereldmacht gezien, maar is niet in staat om problemen  daadwerkelijk op te lossen, voornamelijk door politieke onwil en de angst om stemmen te verliezen. Verkiezingen eerst in het ene land en dan in een ander hebben het zwalkend beleid van de laatste jaren opgeleverd.

Sterk en zwak, tot één verbonden, of tot elkaar veroordeeld. Voor ongelovigen is dit een verschijnsel dat zich zo vanzelf ontwikkeld heeft, voornamelijk door onze vorm van democratie, in onze ogen de minst slechte vorm van bestuur. Maar de gelovigen hadden toch moeiteloos een vervulling moeten zien van wat eeuwen geleden aangekondigd is. Een Europa dat probeert één geheel te vormen terwijl het deels sterk en deels zwak is.

Larkin Chart Daniel's Vision

Overzicht van Daniëls droom door Clarence Larkin

+

Voorgaand: De nacht is ver gevorderd 19  Studie 4 Wat te doen

Vervolg: De nacht is ver gevorderd 21 Studie 4 Nu actueel: Optreden van de kolonisten

++

Vindt verder:

 1. Eindtijd

 2. Wereld waarheen? #3 De Wortelscheut van David
 3. Wereld waarheen? #4 Het Lied van de Serafs
 4. Wereld waarheen? #5 De Val van Babel
 5. De Wederkomst en de eindtijd #2 Blik op de nabije toekomst
 6. Is er een komende Eindtijd
 7. De Wederkomst en de eindtijd #4 De komende toorn
 8. Hoe omgaan met huidige moeilijkheden
 9. Slag om waardigheid in zuivere natuur
 10. Naargelang gelovige of niet gelovige baas Verschil tussen protestantse managers en katholieke en niet-christelijke leidinggevenden
 11. Maatregelen Europese Unie en haar lidstaten bestrijden slechts de symptomen van crisis
 12. Financiële crisis en gebed
 13. Christendom diep in EU geworteld
 14. EU wil christenen het zwijgen opleggen
 15. EU wetsvoorstel banning levensbeschouwelijke symbolen
 16. Democratische ondergang
 17. Hoe de rijken de wereld regeren
 18. Bank crisis en Occulte tekens
 19. De Dag is nabij #8 Overzicht

Lees ook:

 1. Krachtige Droom
 2. De visioenen van Daniël: het standbeeld
  Het vierde, ijzeren rijk is dat van Alexander de Grote, en het is mogelijk dat het visioen een Grieks literair motief benut: in feite zijn dit de gouden eeuw, de zilveren eeuw, de bronzen eeuw en de ijzeren eeuw die ook Hesiodos al kent.
 3. De eindtijdprofetieën van de Profeet Daniël
  Daniël is inderdaad het meest controversiële boek van de bijbel. Vrijdenkers haten het omdat ze niet geloven in de goddelijke oorsprong van de geschriften en het boek Daniël is een grote getuigenis van de goddelijke inspiratie. Het bevat namelijk een van de meest opmerkelijke bijbelprofetieën die zowel sterk gedetailleerd zijn qua inhoud als breed in tijdsperspectief, met name van de tijd van Daniël zelf tot op de dag van de Tweede Komst van de Messias. Ooit zei iemand: “Daniël schreef meer nauwkeuring in de verleden tijd dan iemand een relaas doet van de feiten nadat de profetie zich heeft voltrokken.”
 4. De islam en de Eindtijd
  leiders genoemd als de koning van het Noorden en de koning van het Zuiden, beide zullen voortkomen uit plaatsen die beslist vandaag moslim gebieden zijn. Omdat ze zijn voortgekomen uit het vroegere Griekse Rijk en dat maakt hen niet tot West-Europeanen.
  +
  In zijn interpretatie van de droom van Nebukadnezar, vertelde Daniël ons hoe in het einde der tijden de versie van dit 4e rijk zou worden gekenmerkt, – door innerlijke conflicten. Hij zei dat wanneer het ooit zo was geweest als de twee sterke benen van ijzer (de Oost-en West-afdelingen van het Romeinse Rijk), echter de wederopbouw aan het einde zou zijn als het proberen om ijzer en leem te mengen. (Daniël 2:40-43) Hij kon de aantallen van de sociale onrust hebben beschreven die we hebben meegemaakt in de verschillende Europese landen sinds hun inheemse populaties niet altijd goed reageerden op de moslim immigratie.
 5. Het identificeren van de antichrist 1
  In de droom van Daniel wordt de nadruk gelegd op het politieke spectrum van de tijd van Babel tot aan de eindtijd. En in het visioen van de ram en de geitenbok daarentegen wordt de nadruk weer gelegd op het militaire spectrum van de profetie.
 6. Hoe christelijk is onze regering?
  De menselijke maat is ver te zoeken sinds de explosieve toename van de z.g. flexibele arbeidsmarkt.

Over Christadelphians

Free Christadelphians or Brothers and sisters in Christ, living in Belgium, European Union. - Vrijë Christadelphians of Broeders en zusters in Christus wonende in België in de Europese Unie.
Dit bericht werd geplaatst in Geschiedenis & Gebeurtenissen, Levensvragen, Wereld en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op De nacht is ver gevorderd 20 Studie 4 Nu actueel: Financiële Crisis

 1. Pingback: De nacht is ver gevorderd 21 Studie 4 Nu actueel: Optreden van de kolonisten | Broeders in Christus

 2. Pingback: 2015 het jaar dat ISIS duidelijk maakte dat het ook in Europa is | Belgian Biblestudents - Belgische Bijbelstudenten

 3. Pingback: 2015 het jaar dat ISIS duidelijk maakte dat het ook in Europa is – Vervolg 1 | Belgian Biblestudents - Belgische Bijbelstudenten

Laat een Reactie achter - Leave a Reply

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.