Redding, vertrouwen en actie in Jezus #5 Verblijven in Christus

Redding, vertrouwen en actie in Jezus

3.     Als u Jezus Christus als uw Redder hebt ontvangen, als Christen zou u moeten:

6. Verblijven in Christus.

Het Christen zijn is niet zo maar een etiket op zich geplakt hebben zonder dat er enig verschil zichtbaar zou zijn tussen u als gelovige en de ongelovige of niet-gelovige mensen rondom u. Wij moeten vrijgevochten zijn van het vorige leven. Als Christen moeten wij als het ware eerst  met hem gestorven zijn om daarna met hem herboren te zijn en tot een nieuwe schepping te behoren.

Een Christen mens moet iemand zijn met een zekere vorm van geloof waar hij of zij naar tracht te leven. Volgens de Heilige Schrift zou het zelfs zo moeten zijn dat wij als het ware als Christus Jezus worden. Wij moeten in hem zijn zoals hij in zijn Vader was. In Christus zijnde moeten wij in harmonie met God komen te leven.

Molnár József: Ábrahám kiköltözése

Ábrahám kiköltözése - Molnár József (1850) - Image via Wikipedia

Volgens Paulus zullen de beloften aan Abraham pas vervuld kunnen worden door de verschijning van een mens die het tegengestelde zou zijn van Adam. De eerst mens Adam was onvoldoende sterk in zijn persoonlijkheid om zich niet te laten verleiden en om sterk te houden aan het geloof dat God een rechtvaardige heerser is van alles wat Hij gemaakt heeft. Na vele jaren was er eindelijk iemand gekomen die zich zuiver kon houden en volledig volgens de wil van God bleef handelen ook al had hij het dikwijls heel moeilijk en moest hij het met zijn leven bekopen. Toen Jezus stierf had hij op geen enkele wijze toegegeven aan ‘de begeerten van het vlees’, en werd hij zo de mens die God bij de schepping voor ogen had. God weet dat het zeer moeilijk is om zo zuiver als Zijn eniggeboren zoon te zijn. Maar Hij heeft ons meerdere mogelijkheden gegeven om inzicht te verwerven. Nu hebben wij het Oude en het Nieuwe Testament om ons geestelijk te voeden. Met die gegevens in die Oude Boeken kunnen wij als wij dat voorbeeld navolgen, proberen niet meer in zonde te leven en niet meer ‘in Adam’ te zijn maar ‘in Christus’.

Elkeen zal steeds een portret van zichzelf zijn, maar daarachter moet de heerlijkheid van Christus schuilen. Door de hoedanigheid van Jezus te willen aannemen kunnen en moeten wij onze gedachten zo vormen dat zij in eenheid met hem komen. Doordat Jezus vrij van enig kwaad was, en wij gekweld worden door dat kwaad maar onvoldoende sterk zijn om er aan te weerstaan, zullen wij er hard aan moeten werken om elke leugen en elke verleiding opzij te kunnen zetten. Hierin ligt ook het facet dat Geloof zonder werken dood is. Wij zullen moeten werken voor God om het Koninkrijk van God te kunnen beërven, want niet iedereen zal toegelaten worden mits de poort smal zal zijn. Door de kleren van Christus aan te trekken zullen wij kunnen  werken met vreugde en liefdevol bidden om aldus ons doelte bereiken.

“Daarom ook is iemand die één met Christus is, een nieuwe schepping. Het oude is voorbij, het nieuwe is gekomen.” (2 Korinthiërs 5:17 NBV)

“We zijn door de doop in zijn dood met hem begraven om, zoals Christus door de macht van de Vader uit de dood is opgewekt, een nieuw leven te leiden.” (Romeinen 6:4 NBV)

Wij moeten er ons bewust van zijn dat wij in ons leven keuzes zullen moeten gaan maken. Jezus heeft zich helemaal opgeofferd en stond steeds klaar voor anderen. Zijn wij bereid om dat ook te doen? Willen wij ons ten dienste stellen van anderen? Zijn wij bereid om klaar te staan anderen aan te moedigen? Willen wij ons ter beschikking stellen om daar te helpen waar wij kunnen? Ook al hebben wij onze beperkingen zullen wij met die tekortkomingen toch nog veel goeds kunnen verwezenlijken als wij dat willen.

Abraham Entertaining the Angels (etching by Re...

Image via Wikipedia

In Christus verblijvende moeten wij bereidwillig zijn om een deel van zijn lichaam te willen uitmaken. Het ‘zijn in Christus’ kan men op verschillende manieren invullen maar het zal er steeds op aan  komen om zich open te stellen tot de leer van Christus Jezus, deze na te volgen, en deze door jouw activiteiten te laten uitstralen naar anderen. Volgens Johannes gaat het om een intieme verbondenheid: Christus woont in ons en wij in Hem. En dat is wat wij moeten laten zien en voelen aan anderen.

+

Vervolgt

Voorgaand: Redding, vertrouwen en actie in Jezus #4 Mogelijkheid te kennen en te weten

++

Lees ook:

Over Christadelphians

Free Christadelphians or Brothers and sisters in Christ, living in Belgium, European Union. - Vrijë Christadelphians of Broeders en zusters in Christus wonende in België in de Europese Unie.
Dit bericht werd geplaatst in Christen zijn, Jezus Christus, Jesus, Jeshua, Jahushua en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

16 reacties op Redding, vertrouwen en actie in Jezus #5 Verblijven in Christus

 1. Pingback: Redding, vertrouwen en actie in Jezus #6 Samenhoren | Broeders in Christus

 2. Pingback: Het belang van het lezen van de Schrift « Christadelphians : Belgian Ecclesia Brussel – Leuven

 3. Pingback: Een koning die zijn onderdanen wetten oplegt waarvan hij weet dat zij zich er nooit aan kunnen houden | Bijbelvorser = Bible Researcher

 4. Pingback: De aanduiding door Paulus en Jacobus van de werken die wij horen te doen | From guestwriters

 5. Pingback: Wanneer men geloof gevonden heeft door de studie van de Bijbel moet men werken van geloof verwezenlijken – Belgian Ecclesia Brussel – Leuven

 6. Pingback: Opbouw van verleden naar toekomst | From guestwriters

 7. Pingback: De Ekklesia #6 Bad der Wedergeboorte | Broeders in Christus

 8. Pingback: De vertrouwelijke omgang van God is met wie Hem vrezen” (Psalm 25:14) – Belgian Ecclesia Brussel – Leuven

 9. Pingback: Verschil in woordbetekenis doorheen de tijd 2 Liefhebben en Geloven – Jeshua-ists

 10. Pingback: De Taal van de Bijbel, producten van hun tijd – liefde en geloven | Broeders in Christus

 11. Pingback: Hoe leest u? – Wat leest u?: Alleen wie opnieuw wordt geboren kan het koninkrijk van God zien | Bijbelvorser = Bible Researcher

 12. Pingback: Er kan iets vreemds gebeuren als u onder Christus komt | Broeders in Christus

 13. Pingback: Een stille week | From guestwriters

 14. Pingback: Christadelfiaanse geloofspunten #12 Evangelie bestaand uit Dingen betreffende het Koninkrijk van God – Belgische Broeders In Christus

 15. Pingback: Gods verbonden en de bedoelde man aanvaarden – Belgische Broeders In Christus

 16. Pingback: Ds. Paul Visser ziet geloof onder kerkgangers verdwijnen – Some View on the World

Laat een Reactie achter - Leave a Reply

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.