Volharding en Bijbelstudenten

De Bijbelstudent is diegene die zich er op toe legt om het Woord van God in de Heilige Schrift, de Bijbel, het Boek der boeken, grondig door te nemen, te lezen, te onderzoeken en het op te volgen.

Depoort01

Welke Poort wenst u door te gaan in uw leven? - Image via Wikipedia

Broeders in Christus zijn ernstige Bijbelstudenten of Bijbelvorsers. Hun zoektocht naar het ware geluk en eeuwig leven wordt geleid langs de paden van de Heilige Schrift, het Woord van God, dat zij als enige Waarheidsgetrouwe Bron aanvaarden.
” Wat ge nodig hebt is volharding, om Gods wil te doen en de belofte binnen te halen.” (Heb 10:36 WV78)
Wij moeten proberen vol te houden om de wil van God te doen. Dat lijkt niet altijd makkelijk. Eerst moeten wij die Wil van God kennen en daarna moeten wij kunnen optornen tegen de tegenwind. Om de rit af te maken moeten wij er eerst aan beginnen. Wij moeten ook kunnen eindigen, zonder een opening naar een einde kunnen wij niets verwezenlijken.
Zo lang de wedstrijd niet afgelopen is moeten wij verder lopen. Zo lang ons leven verder loopt moeten wij er aan werken. Als u dat doet, krijgt u wat Hij heeft beloofd.
In dat leven dat voor ons ligt moeten wij ook durven stappen ondernemen en van richting durven veranderen. Oude dingen achter ons laten en nieuwe zaken durven op starten.
Sommige zaken moeten wij ook evalueren en nagaan of al die inspanningen wel de verhoopte resultaten opleveren. Bereiken wij datgene wat wij willen bekomen?

Christadelphians of Broeders in Christus zijn Bijbelstudenten of Bijbelvorsers waarbij het Onderzoek van de Bijbel één van de voornaamste punten uitmaken in hun leven. Daarnaast staat ook de verspreiding van het geloof, dat in deze tijden niet van een leien dakje gaat. Mensen met het Woord van God in aanraking brengen is wat wij trachten te doen. Verkondigen is één van de vele opdrachten die Jezus zijn volgelingen heeft gegeven en daar horen al diegenen die zich Christen noemen zich aan te houden.
Verscheidene Bijbelonderzoekers of Bijbelstudenten hebben raakvlakken met elkaar en voelen zich op de één of andere manier verbonden met elkaar als onderdeel van het Lichaam van Christus. Er kunnen gerust verschillen zijn tussen de gemeenschappen maar deze hoeven niet onoverkomelijk te zijn.

Verdraagzaamheid is een belangrijk kenmerk van deze verbintenis met Christus zijn Lichaam.
Het komt er op aan dat eenieder voor zichzelf zal moeten onderzoeken welke weg hij wil of zij wil opgaan. Zorgvuldig zal men moeten te werk gaan om tot inzicht te komen, door goed de Bijbel te bestuderen.

Op het internet kan men enkele platformen vinden waar men van gedachten kan wisselen met Bijbelvorsers en/of Bijbelstudenten

zo  zijn er het het algemene Bijbelonderzoekers Journal, Bijbelvorsers Forums,
het Christadelphian Christadelphians Multiply Journal en het Christadelphia Forums – Webs, ook al is de aandacht maar pover: weinig bezoekers en weinig reacties.
Het internet is een medium van de onbekende gezichten, maar kan langs de andere kant dan ook weer deuren openen. In dat opzicht hopen wij met onze pagina’s op het net toch mensen te kunnen aanspreken.

.

De Christadelphians of Broeders in Christus zullen diegenen die dieper op bepaalde zaken willen ingaan, de kans geven om verdere lectuur en ander materiaal ter beschikking te krijgen.

U kan bij de Belgische of Nederlandse broeders vragen stellen en graag nodigen wij u  uit om onze Ecclesia of kerkgemeenschap te bezoeken. > Christadelphian Ecclesia.

Over Christadelphians

Free Christadelphians or Brothers and sisters in Christ, living in Belgium, European Union. - Vrijë Christadelphians of Broeders en zusters in Christus wonende in België in de Europese Unie.
Dit bericht werd geplaatst in Bijbelonderzoek, Broeders, Christadelphian en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Volharding en Bijbelstudenten

  1. Pingback: Valse profeten en leraren als roofzuchtige wolven in schaapskleren #6 Valse leraren en geestelijke hoererij | Belgian Biblestudents - Belgische Bijbelstudenten

  2. Pingback: Genade van Nederigheid | From guestwriters

Laat een Reactie achter - Leave a Reply

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.